Vilde kvinder, mørke toner

Vilde kvinder, mørke toner

Koncertforedrag


Bygningen er indgået i et nyt, spændende og oplysende foredragssamarbejde, med Vejle Bibliotekerne. Som det første initiativ i rækken inviterer  vi her til et tankevækkende koncert- og debatarrangement om køn og musik - fra Ma Rainey og Patti Smith, til Beyoncé og Billie Eilish.
I en poetisk kombination af fortælling og live-numre dykker Anya Mathilde Poulsen, Kristina Holgersen og Line Felding ned i historien om kvindelige musikere, der har udfordret normer og forestillinger om køn, krop og seksualitet.

Tag med ind i et univers, hvor musik og litteratur smelter sammen, og hvor temaer som køn, musik og ligestilling sættes i fokus og til debat på inspirerende og poetisk vis. Afsættet er Anya Mathilde Poulsens anmelderroste bog "Vilde kvinder, mørke toner - om køn og musik", som udkom i 2021, og som af Weekendavisen blev udråbt til “en forrygende kønspolitisk musikhistorie”.


Denne aften vil Anya Mathilde Poulsen fortælle om kvindelige musikere, der på inspirerende måder har udfordret normer og forestillinger om køn, krop og seksualitet. Hør bl.a. om den queer blues-dronning Ma Rainey, gospel-guitargudinden Sister Rosetta Tharpe, de tvetydige kønsuniverser hos Patti Smith og PJ Harvey, heksefigurens betydning hos Yoko Ono og Courtney Love, og om hvordan køn og ligestilling sættes til debat hos helt aktuelle kunstnere som Beyoncé og Billie Eilish.

Fortællingen akkompagneres af den prisbelønnede sanger og sangskriver Kristina Holgersen, som altid er i musikalsk kontakt til det indre mørke, vreden og sårbarheden, og af Line Felding, der til daglig er cellist i bandet Cody. I en vekselvirkning mellem fortælling og live-numre folder arrangementet sig ud i en organisk og dialogisk oplevelse af ord og musik. Musikdelene byder bl.a. på fortolkninger af Billie Eilish og Patti Smith (sidstnævnte i dansk oversættelse), det gamle Carter Family-nummer fra 1927 ‘Single Girl, Married Girl’ spillet på autoharpe (helt autentisk), og en buket af Kristina Holgersens egne numre.

Dato
torsdag 26. januar 2023
Start
19:00
Dørene åbner
18:30
Forsalg
65,-
Køb billet

Følg os på Instagram #bygningenvejle


Find vej