STEDORD DAGSBILLET

STEDORD DAGSBILLET

V/ TANKEN, Ørstedsgade 45, Vejle


STEDORD er Vejles nye ordfestival, hvor du kan få dit ordforråd fyldt op. Vi hylder ordet og sproget, via et bredt udsnit af kunstneriske udtryksformer, hvor ordet er det centrale omdrejningspunkt. Om det er skrevet, læst, talt, hvisket, råbt, eller sunget. Præsenteret ved både udstilling, interaktive installationer, livepodcast og sceneperformance. Fra både professionelle landskendte kunstnere, og lokale talenter.

I og omkring TANKEN, et nedlagt autoværksted og garageanlæg ved Østerbo på havnen, vil du fredag den 11. og lørdag den 12. august kunne opleve en veritabel ordtsunami, af poesi, jazzlyrik, spoken word, rap, singersongwriting, poetry slam, livepodcast, hyldest til Vejledigteren Inger Christensen, og meget andet.

Det endelige program er under udarbejdelse, og kan løbende følges på STEDORDs facebookside: www.facebook.com/STEDORD  Støt op, og sign op - så du kan blive holdt opdateret på alle programmets hjørner, i takt med at brikkerne falder på plads.  Men herunder et oprids af hjørnestenene:

FREDAG den 11. august fra 16-18 sender 24Syv podcasten 'Syvkabalen' LIVE fra udendørsscenen, hvor vært René Fredensborg, og den nordjyske trubadur og forfatter Allan Olsen, holder radiofonisk fredagsbar. Her vil de bl.a snakke om bøgernes og sprogets betydning.

Efter Syvkabalen indtager Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter scenen, med deres imponerende spoken word show. En aldeles unik blanding af den ikoniske digters poesi, og sublim jazz fra det seks mand store orkester.

LØRDAG den 12. august byder på både rap, poetry slam battle, digte - og ikke mindst; dagens afsluttende tur i Knud Romers ordcentrifuge, når han og sangskriveren Kenneth Thordal går på scenen med ’Tilfældets Musik’. 

Forinden da vil unge kvinder fra en todages rap-workshop give smagsprøver på, hvad de har kreeret i samarbejde med instruktøren NØX (Anna Vigsø), der selv er topaktuel udøvende rapper, og her med på scenen.

Sara Hauge og Peter Dyreborg har begge været Danmarksmestre i poetry slam, og mødes i en venskabelig battle i sproglige finurligheder og ordgøglerier, tilsat komik og et snert skuespil , som både vil fremkalde gode grin, og en hel del at tænke over.

Beatpoet og digter Claus Høxbroe har været indkvarteret i Vejle i tre dage, for at nedfælde sine indtryk af byen, set med Vesterbroøjne. Han læser sine færdige værker op, og måske vi bliver udfordret på vores selvforståelse.  

Du vil endda selv få muligheden for at bidrage. Enten ved at indtage ’Ølkassen’, som er vores udgave af ’speakers corner’, eller skrive dit bidrag til en kædenovelle startet af Borgmester Jens Ejner Christensen, på en opstillet computer.       

Alt dette, og meget mere. 

STEDORD
Den 11. og 12. august
TANKEN, Ørstedsgade 45, 7100 Vejle

Partoutbillet til begge dage, kr. 295.- via link:  bit.ly/STEDORD_PARTOUT
Dagsbillet til de enkelte dage, for kr. 175.- via link: bit.ly/STEDORD_DAG  

STEDORD er velvilligt støttet af:

Vejle Kommune (Kultur- og Idrætsudvalg)
Statens Kunstfond (Litteraturudvalg)
Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat
LB Forsikring
Kunst & KulturHøjskolen Vejle
Vejle Bibliotekerne
Carl Iversen Stål
Boligforeningen Østerbo
Bygningen/Vejle Kulturservice

TUSIND TAK!

Dato
lørdag 12. august 2023
Start
14:00
Dagsbillet 175,-
Køb billet

Find vej