NEZELHORNS

NEZELHORNS



Nezelhorns er en moderne jazz kvintet, der spiller originale kompositioner af basunisten Petter Hängsel og tenorsaxofonisten Nana Pi. Der er tre blæser-instrumenter i front og så bas/trommer i rytmegruppen. Gruppen har bevidst ikke medtaget harmoni-instrumenter som piano eller guitar. Det giver nogle fantastiske muligheder for de tre horn til at lege, væve, interagere OG lægge akkord-toner under det stærke tæppe, som rytmegruppen skaber.

Musikalsk frihed er et nøgleord. Her kan alt ske, og meget sker. Hver komposition bevæger sig søgende fremad og lander aldrig helt, hvor den startede. Soloerne er af allerhøjeste klasse.

Der er melodier og rytme, man kan forholde sig til som lytter. Man er aldrig efterladt alene i lyd-junglen.

Nezelhorns er aktuel med et nyt album, “Sentiment”, som var nomineret til Årets Jazz-udgivelse, en stor anerkendelse af gruppens udvikling. Det er Nezelhorns anden udgivelse.

Som det fremgår af line-up’en så er det et orkester med både danske, svenske og norske musikere. Det er et resultat af det tætte jazzmusikalske samarbejde, der foregår i Øresunds-regionen mellem København og Malmø/Skåne. Grundstammen i Nezelhorns er uddannet ved Malmø Academy of Music/Malmø Musikhögskola, mens nordmanden Erik Kimestad er uddannet ved Rytmekons i København.

Erik Kimestad har slået kraftigt igennem på den skandinaviske scene. Han spiller bl.a. i legendariske Kresten Osgoods orkester, som sidste år var på besøg i Jive. Han er en ung musiker, der allerede er fortrolig med både ensemblespil, harmonier og i at tage de store improvisations-ture både alene og sammen med de andre. Desuden spiller Kimestad i det spændende orkester, Horse Orchestra med Jeppe Zeeberg, det nye stjerneskud i jazzen.

Johannes Vaht (S) på bas er fast mand i Kathrine Windfelds fantastiske big band. Vaht har mest begået sig i større orkestre og er derfor vant til at holde sammen på et orkester, så den melodiske retning holdes.

Kimestad og Vaht er nye i denne udgave af Nezelhorns. De tre originale medlemmer er tenorsaxofonisten Nana Pi, trombonisten Peter Hängsel og trommeslageren Kristoffer Rostedt.

Nana Pi er en drivende kraft i impro-jazz miljøet i Nordeuropa og tilbringer meget tid i Berlin og København. Nana Pi er, ud over at være en fyrig saxofonist, også en iværksætter og drivende kraft i de årlige og altid fyldte Impro-Camps, der afholdes for unge hvert år i Fredericia, hvor hun i øvrigt også bestyrer de fleste Fredags-jam koncerter i Tøjhuset.

Peter Hängsel er en strålende musiker og komponist. Han er nu fast mand i DR Big Band, hvilket er højeste anerkendelse af talent. Han kan således spille alle stilarter, som en big band-musiker jo skal kunne og har masser af soloer, også i dette orkester.

Line-up:
Nana Pi (DK) – tenor saxofon
Petter Hängsel (S)– trombone
Erik Kimestad (N) – trompet
Johannes Vaht (S) – double bass
Kristoffer Rostedt (S) – trommer

Dato
lørdag 20. maj 2023
Arrangør
Start
20:00
Forsalg
160,-
medlemmer 120 kr. / unge-medlemmer 70 kr. + gebyr
Køb billet

Find vej