FABRÄK

FABRÄK

SUPPORT: ØNDI


Siden FABRÄK debuterede tilbage i foråret 2021, har de taget Danmark med storm. Den hypede duo har i år udgivet deres anmelderroste debutalbum ”RIGE BØRN LEGET BEDST”, spillet over 50 koncerter over hele landet og er nu nomineret til ”Årets Nye Danske Live Navn” ved DMA. Nu er de tilbage med singlen ”TO FINGRE” og annoncerer deres største turné til dato, når de spiller i 23 byer til foråret 2023.

Det seneste års tid er FABRÄK gået fra at være en punket undergrundsduo til at være et act, som hele musik Danmark spærrede øjnene nysgerrigt op for. De har formået at samle unge som ældre til deres vilde koncerter på sommerens festivaler, der nu har kulmineret i, at de er blevet nomineret til ”Årets Nye Danske Live Navn” ved DMA 2022.

Året startede med, at FABRÄK spillede til VEGA’s Udvalgte, dernæst udsolgte koncerter på Loppen og i Lille VEGA i København på samme turné. Dette efterår spiller de endnu en udsolgt Københavner koncert, når de rammer Pumpehuset og Train i Aarhus. Nu annoncerer FABRÄK, at de spiller i 23 byer til foråret 2023 fra start marts til slut april – Anton og Sixten udtaler:

”Vi er mere klar end nogensinde til at spille for jer i hele Danmark. Det er helt vildt at kunne tage på så lang en tour. Der er virkelig ikke noget federe end at spille den her slags koncerter. VI GLÆDER OS!”

Weekendavisen skrev: “Det sker, at der i den evige mediestrøm lyder noget så originalt og anderledes, at antennerne sitrer ved signalets kraft. Som nu duoen FABRÄK.” Soundvenue skrev: ”FABRÄK holder lige en eksplosion af en fest – men bagefter kommer de efter tronen” mens Berlingske i en 5-stjernet anmeldelse skrev: ”Hold på hat og briller. Det kan godt gå hen at blive voldsomt”. Derudover var debutalbummet ”RIGE BØRN LEGER BEDST” nomineret til 3 Steppeulven-priser og de optrådte til ZULU-Awards og GAFFA-Prisen.


Men hvad gør man så, efter en eksplosion af en debut? Så originalt, så larmende og så modigt. Så hører man den nye single ”TO FINGRE” og bliver overbevist på ny om, at den her duo har gang i noget, som ikke bare er for sjov. De tager kritikken, som de har fået, med sig ind i tekstuniverset, og giver to fingre til janteloven.

.

Koncerter

To. 9/3 – Rødovre, Viften

Fr. 10/3 – Birkerød, Mantzius Live

Lø. 11/3 – Køge, Tapperiet

To. 16/3 – Aabenraa, Gazzværket

Fr. 17/3 – Horsens, Platform K

Lø. 18/3 – Kolding, Godset

To. 23/3 – Herning, Fermaten

Fr. 24/3 – Ebeltoft, Maltfabrikken

Lø. 25/3 – Grenaa, Pavillonen

To. 30/3 – Sønderborg, Sønderborghus

Lø. 1/4 - Esbjerg, Tobakken

On. 5/4 – Aalborg, Skråen

To. 6/4 – Thy, Plantagehuset

Fr. 7/4 – Randers, Værket, Turbinen

Lø. 8/4 – Viborg, Paletten

To. 13/4 – Næstved, Vershuset

Fr. 14/4 – Skjern, Remisen

Lø. 15/4 – Vejle, Bygningen

Fr. 21/4 – Holbæk, Elværket

Lø. 22/4 – Roskilde, Gimle

To. 27/4 – Odense, Posten

Fr. 28/4 – Slagelse, Badeanstalten

Lø. 29/4 – København, Store VEGA

 

ØNDI er kulminationen af ungdommelig punk-energi, kreativ frihed og teatralsk performativitet. ØNDI er en knytnæve i mellemgulvet - et ømt punkt mellem pop og postpunk, mellem ekstase og raseri, mellem orkestreret dramatik og utæmmet vildskab.

ØNDI er den skamløse selvdyrkelse, den uforskammede arrogance og den ungdommelige naivitet- en dedikation til den verden vi befinderos i, lige nu og her.

 

ØNDI er inspireret af alt fra de hårdeste elektroniske acts til den fængende pop-melodi, og man kan forvente en heftig svingom i følelsesregistret. Kombinationen af den gennemtrængende musik, strobelyset og det intense nærvær, efterlader publikum i en ekstatisk, trance-lignende symbiose. For det performative element er alt for ØNDI, og man mærker den dramatiske energi fra det sekund de går på scenen. Den karismatiske og nærværende forsanger, Tobias Bjerg, tager publikum med bag masken og drager dem ind i et rum til komplet selvdyrkelse af ungdommen - et rum, hvor man faktisk tror ungdomsoprør er en god ide. ØNDI er nemlig en direkte konsekvens og erkendelse af Gen-Z og det moderne samfunds udfordringer. ØNDI er ikke en kritik af strukturer- men nærmere en konsekvens heraf.

 

Firkløveren ØNDI har hver især arbejdet med musik hele deres liv. Bandet blev dannet i 2021 som en reaktion på de kommercielle “pop-kasser” og som modreaktion på, hvordan den samtidige danske popmusik lyder, føles og opleves. Bandet importerer internationaleproduktioner og en anti-jantelovs-ekstroversion ind i den ofte meget ydmyge og tilbagelænede danske sangskrivningsproces, hvilket resulterer i en eksplosiv og intensmusikalsk cocktail. ØNDI udgav deres debutsingle, “DUM SANG” den 2. november 2022, hvor de afholdt releasekoncerten i en fyldt partybus og har sidenhen indtaget koncertsteder med deres intime og skamløse energi. Bandet har i løbet af det sidste år spillet på blandt andet RUST, Templet og Huset, og har også tidligere opvarmet for Zar Paulo. ØNDI samarbejder med navnløs management og er i gang med at underskrive deres første pladekontrakt.

Dato
lørdag 15. april 2023
Arrangør
Start
21:00
Dørene åbner
20:00
Forsalg
170,-
Dørsalg
195,-
AFLYST

Find vej