Søn

Søn

@ VÆRKET


Søn er fem unge københavnske mænd i 20erne, der i deres fugtige øvebunker i Nordvest processerer livet og verden gennem musikkens unikke rum. De har vidt forskellige musikalske baggrunde, hvilket bl.a. kommer til udtryk i bandets mangefacetterede lyd.

Musikken kan både være et fristed og et rum for svære og uforløste følelser. Især live kan den føles som et vildt dyr, der øver sig i at blive sluppet løs. Forsanger Kristoffer skrev i 2016 bandets første single ”King Kebab” i en mørk bus i Marokko. Umiddelbart efter kom Carl-Erik, Jonathan, William og Søren med på holdet, hvor de var “bandet” og Kristoffer var “Søn”. Efterhånden blev denne skelnen mere og mere opløst indtil “Søn” til sidst var fælles betegnelse for dem alle fem, da de i 2019 udgav debutalbummet “Det Skandinaviske Design”, der fik meget opmærksomhed hos de danske medier og festivaler. Det var overvældende at mærke den passion og interesse som musikken vakte i folk. ”Følelsen af at musikken voksede sig meget større end os var både spændende, frygtindgydende og tilfredsstillende”, udtaler Kristoffer Jessen.

”De sidste 2 år har vi arbejdet på det, der nu bliver vores svære 2’er: Danish Crown.”

”Danish Crown” er en hektisk og til tider kontrastfuld fortælling om det at være ungt menneske i en globaliseret og digitaliseret virkelighed anno 2020. Hvor jorden føles som om at den hele tiden drejer hurtigere og hurtigere. Hvor behovet for at blive set og blive til “noget” battler med en stigende klima- og samfundsbevidsthed. Hvor mørke og voldsomme følelser ligger og ulmer under hjerteemojiens overflade, der skinner lidt som de rustfrie, kliniske, højteknologiske maskiner i danske slagtehaller. Og hvor oplevelser af frigjorthed og skrøbelighed, kan få plads i intimiteten og nærkontakten - eller igennem eskapismen og dansen.

Sanger og sangskriver Kristoffer Jessens tekster er især inspireret af samtidige danske digtere. Som et par af de stærkeste inspirationer kan nævnes Theis Ørn toft og Bjørn Rasmussen. Ørntofts evne til at sammenskrive individ og samfund og hans processering af den moderne verdens ubegribelighed, og Bjørn Rasmussens dramatiske følelsesliv og sanselige, forstyrrende billedsprog er bl.a. noget af det, der har sat sine aftryk i Jessens tekster. Poesiens evne til at bryde med det rationelle og skrive det absurde frem har desuden inspireret til nogle rammebrydende beslutninger på det musikalske plan.

Søn prøver ikke at lade sig begrænse ved at tænke, at de skal have en “sound” der er deres, og musikken er også genremæssigt svær at sætte i bås. Rundt om en rock/poppet kerne er den sammensat og kontrastfuld - ligesom de liv og den verden den afspejler. Men alligevel med en tydelig rød tråd, bl.a. i Kristoffers tekster, som ofte har en central plads.

Bandets debutalbum ”Det Skandinaviske Design”, blev indspillet i en lagerhal i Randers, og kan nærmest betegnes som et livealbum. Med ”Danish Crown” har de været igennem en meget mere dybdegående indspilning og produktion med producerne Mads Brinch og Mads Mølgaard, som har givet musikken flere lag og detaljer. Med andre ord taget bandets lyd fra 2D til 3D. Der har være mere tid til at eksperimentere med alt fra effektuerede guitardrone-landskaber, autotune og trommesmaskine til melotron, vibrafon og båndmaskine.

 

Foto: Sarah Michelle Riisager

 

Koncerten er arrangeret af UDE I AFTEN

Afholdes på VÆRKET, Vejles Ungehus, Ved Vandværket 1, 7100 Vejle

Dato
lørdag 18. september 2021
Arrangør
Ude i Aften / Bygningen
Start
21:00
Dørene åbner
20:00
Forsalg
100,-
Dørsalg
125,-
Koncerten afholdes på VÆRKET
Køb billet

Find vej