HVA'SÅ VEJLE Drengestreger

Drengestreger

SUPPORT: TERRASSE


Drengestreger er et spritnyt dansksproget pop/rock-band med fart på. De skriver musik, som er skabt til at opleves live, og som giver dig lyst til at hoppe og danse hele natten. Bandet drømmer om at skrive musik, man kan synge med på, og de er godt på vej - deres enkle og fængende melodier giver selv Beatles-fans gåsehud.

 

Stedet er Brøruphus efterskole, året er 2017. Her mødes de fem midtjyske drenge Peter, Mikkel, Albert, Mads og Rune, og starter det band, som i dag kaldes Drengestreger. Dengang tog deres samarbejde form som et Beatles-coverband, og det tog da også et par år eller tre, før bandet fandt sin nuværende form: Peter skulle lige et smut til USA, og de skulle have Mads med på klaver. I dag består drengestreger af Peter på sang, Mikkel på guitar, Albert på bas, Mads på klaver og Rune på trommer. Derudover er det primært Mikkel, som står for tekstskrivningen, og Peter som udarbejder melodierne.

Udover at spille musik sammen går Peter i dag i 3.g., mens resten af bandet holder sabbatår.

 

Fascinationen af hitbandet Beatles’ talent for enkle og fængende melodier kan tydeligt høres i Drengestregers egen musik i dag. Som Mikkel siger, har de nok ”en ret ’britpopsk’ tilgang” i forhold til at fokusere på at få hovedmelodierne, eller ’toplines’, i deres omkvæd på plads. Fordi: ”Hvis folk kan huske toplinen i ens sang, er man da nået ret langt,” som han forklarer. 

Drengestregers inspirationskilder spænder derudover bredt i det danske pop/rock-landskab fra et klassisk navn som Peter Sommer til nyere bands som Barselona, the Minds of 99 og Patina - selvom drengene hver for sig hører alt lige fra fusionsjazz til det nyeste på Spotify top 50.

 

Sangskrivningsmaskine

 

Drengestregers numre skabes ofte på baggrund af en række akkorder og en overordnet stemning, som bandet gerne vil ramme. Hertil tilføjes tekst og melodi, som ender med at udgøre sangens samlede udtryk.

Teksten opstår på baggrund af Mikkels skriblerier, i hvad der efterhånden er blevet til en del notesbøger. Her skriver han tilfældige sætninger og ord ned, ofte når han lytter til musik, og tager det derefter med til resten af bandet, når de mødes i studiet. Studiet er både stedet, hvor Drengestreger skriver og indspiller deres sange, og her fungerer Mikkel som ordstyrer for teksten. Han forklarer:

 

”De sætninger eller ord, jeg har med, sætter ofte en bestemt stemning eller danner rammen om et tema. Og så er det med at få de andre med på det, få deres input og sammen færdiggøre det, så det bliver til vores alle sammens sange.”

 

Drengestregers sange opstår i momentet, i nuet, og af fem venner, der hygger sig og bare har det enormt sjovt med at lave musik sammen. Det giver en energi, som træder helt tydeligt frem i Drengestregers musik, og det gør også, at bandet ofte får skrevet mange sange på kort tid.

”Man kan godt sige, at vi er lidt af en sangskrivningsmaskine”, siger Peter.

Men selvom sangene er skrevet ud fra overordnede temaer, frem for specifikke minder eller historier, gør det ikke sangene mindre personlige.

 

”Man kan jo godt komme ud med mange følelser og tanker, uden det skal være direkte oversat i teksten,” fortæller Albert og fortsætter: ”Så selvom vi skriver om temaer, så oprinder det jo ud fra noget, man har følt på et tidspunkt.”

 

Musik man kan synge med på

 

Drengestregers musik er skabt med et specifikt formål: Den skal kunne spilles live.

 

”Vi er alle sammen rigtig glade for livemusik og for at gå til koncerter,” fortæller Rune. ”Og derfor gør vi også en dyd ud af at lave noget musik, som fungerer godt live. Vi laver meget hurtigt musik, som vi gerne vil have, at folk kan hoppe og danse til.” Og Albert tilføjer: ”Men vi laver også stille numre, som vi håber, at folk kan stå sammen og være eftertænksomme til.”

 

Mikkel tilføjer: ”Og så vil vi bare gerne skrive musik, som folk kan synge med på. Vi tror på, at det først er der, musikken kommer rigtigt til live. Så hvis det sker, tror jeg, at vi vil føle, at vi har gjort det rimelig godt.”

 

 

 

TERRASSE er et band bestående af 3 energifyldte gutter, der i den grad har en kærlighed for musikken, og det at optræde live.
De udfylder scenen på bedste vis, og formår at få ens hofter til at svinge, og ens hoved til at nigge. Musikken er inspireret af det nutidens unge lytter til, dog med et lille "funky" twist, så lyden bliver deres helt egen.

 

 

Dato
fredag 5. maj 2023
Arrangør
Start
21:00
Dørene åbner
20:30
Forsalg
140,-
Dørsalg
160,-
Køb billet

Find vej