Tenderloud

TenderloudDet er langt fra altid, at publikum tager vel imod et opvarmningsband, da der jo så går længere tid inden man kan høre dem, man egentlig har købt billet til. Det kan vi desværre godt få sure kommentarer omkring.

Men dem var der ingen af, da TENDERLOUD forleden var support for KELLERMENSCH, faktisk tværtimod. Der var lutter ros og anerkendelse, både på selve aften, og i kommentarsporene på vores facebookside, i dagene efter.


Det at være supportband kan derfor både være et utaknemligt, og tilmed ubetalt, job. Derfor prøver vi gerne at honorere de bedste af dem, ved at tilbyde dem en koncert i eget navn.
Og siden publikum nu var så begejstrede for TENDERLOUD, var det os så ganske naturligt at få dem på plakaten, mens de forhåbentlig stadig er i publikums hukommelse.


Og ganske belejligt passer dette med, at TENDERLOUD har et nyt album lige på trapperne – og med dette, kan fejre 20-års jubilæum.  

 

København, 2001: TENDERLOUD er med sine eksplosive og intime koncerter blevet yndlinge i den alternative ørkenrocks undergrund. Især Uffe Bangs mørke og sexede sceneoptræden, som sender tak til senpunken, er efterhånden ikke nogen hemmelighed længere. En del af inspirationen kommer fra den amerikanske Denver-scene og den nyere, nordiske scene. Her finder Tenderloud en nerve, et åndsfællesskab og en suadade, som har stor indflydelse i de første år.

 

Efter mere end ét årtis fravær fra den danske og internationale scene står Tenderloud atter på toget og stempler ind med en kuffert med nye sange. Gennem de seneste to år har Tenderloud arbejdet med materialet til tredje fuldlængde studiealbum. Kellermensch-forsangeren, Sebastian Wolff, har taget bandet kærligt under sine vinger og produceret den kommende udgivelse Ain't God Flying Low, ligesom bandet var inviteret med som support på Kellermenschs eftertourné 2021.

 

Ulig de to foregående albummer, hvor sangene oftest tager afsæt i guitar, trommer og bas, er det nye materiale oftest blevet til i ildske sessions, hvor vokal og ord har styret instrumenteringen.

I musikken præsenteres vi for regnen og andre naturfænomener. For junkien og de elskende, for flagellanten og familiefaren. Og vi møder djævelen, som kommer, når man mindst venter det. Indsmigrende og behagesyg i jakkesæt og slips og blankpolerede, sorte sko.

 

Tak til jer, der fulgte med og som fortsat lytter. I er grunden til, vi er her igen.

 

Love, Tenderloud

Dato
fredag 2. september 2022
Arrangør
Start
20:00
Dørene åbner
19:30
Forsalg
150,-
Dørsalg
175,-
Køb billet

Følg os på Instagram #bygningenvejle


Find vej