Rasmus Walter

Rasmus Walter

2001-2021 Tour


Rasmus Walter tegner skillelinje i Efteråret 2021

 

I år kan Rasmus Walter se tilbage på 20 år med først Grand Avenue og nu en succesfuld solokarriere, hvilket til oktober og november markeres med en unik Dannmarks Tour - de bedste sange fra en lang karriere, og en forsmag på de næste tyve år

 

 

Et kig i Rasmus Walters kalender viser, at det i disse dage er 20 år siden han og resten af rockbandet Grand Avenue fandt sammen i et øvelokale i København for at skabe materialet til bandets debutplade. Bandet fik deres gennembrud via sangen ”What’s On Your Mind”, der var den første af tre P3’s Uundgåelige, og bandets tiårige karriere bød blandt andet på fire album, en nominering til P3 Prisen og indspilninger og turnéer i udlandet.

 

Men i en pause fra Grand Avenue og på opfordring fra tvillingebroren Anders Walter blev der i al stilfærdighed for første gang indspillet en stribe sange på dansk, og det tog ikke længe, før det stod klart, at en dansksproget solokarriere var vejen frem.

”Jeg begyndte at se mig selv som solist, da ”Dybt vand” slog igennem, og folk begyndte at skrive til mig for at sige, at teksten havde ramt noget i dem. Det var aldrig sket før, og den respons var så overvældende, at jeg vidste, at det var en dør, der ikke skulle lukkes igen”, fortæller Rasmus Walter, der med glæde mindes muligheden for at udgive et nyt ”debutalbum” uden forventninger og pres på et tidspunkt, hvor han efter optagelse på en uddannelse i Rødovre egentlig var begyndt at gøre sig klar til et liv som møbelsnedker.

 

Debutpladen udkom i april 2011, og efter ti år som bandmedlem satte Rasmus Walter dermed gang i et nyt, ti år langt kapitel i sin musikkarriere, hvor det unge og vilde omflakkende musikerliv er blevet udskiftet med både succes og stabilitet. ”Jeg mødte min hustru lige omkring udgivelsen af den første soloplade, hvor jeg nærmest ikke kunne synke lavere statusmæssigt. Jeg havde ikke noget band, og jeg skulle udgive min solodebut i en alder af 33 og anede ikke, om det skulle briste eller bære. Jeg boede på et kummerligt lille loftskammer på Frederiksberg Allé på 10 m² med badeværelse nede af gangen med håndbruser på vasken, og jeg skyldte 300.000 i skat. Så jeg kunne ikke synke dybere, men da hun så mit værelse, sagde hun bare: ”Nej, hvor boheme”. Så der var åbenbart stadig håb for mig, og fra jeg mødte hende, var det som om, at tingene bare begyndte at gå hurtigere og lettere, og vejen stod lidt mere klar”.

 

Rasmus Walter har gennem det sidste år haft god tid til at reflektere over sit liv som musiker, og det har blandt andet ført til en ny rolle som UNICEF-ambassadør. Han har desuden udgivet singlen ”Før du vågner op”, der er en forsmag på et kommende album til foråret som er en ”blå tvilling” til ”I mit blod” fra 2020, og han har haft tid til at tænker over de næste tyve år.

 

”Hvis der er noget, jeg ikke har lyst til, så er det at gentage mig selv. Der er ligesom en skillelinje nu. 10 år med Grand Avenue og 10 som solist, og det er som om, at der skal ske noget nyt både for mig selv og for dem, der lytter. Jeg kan mærke, at jeg har lyst til at brede mine vinger ud, hvilket blandt andet er grunden til, at jeg er startet som UNICEF-ambassadør.

 

Jeg har været meget i en boble de sidste ti år, hvor det har været vigtigt, at det var mig, der lavede det hele. Solo var virkelig solo, men nu kan jeg meget lettere se mig selv samarbejde med alle mulige forskellige folk. Det kan være filmmusik, skrive til andre, lade andre skrive til mig og så videre. Jeg synes, jeg har bevist over for mig selv, at jeg godt kunne finde ud af at være solist. Så nu er jeg ikke helt så bange for at åbne op som tidligere, og jeg kan også godt mærke, at jeg har brug for det nu”.

Disse refleksioner har også ført til et ønske om at markerer de sidste 20 år med en Tour, hvor Rasmus, band og venner går i dybden i bagkataloget, men også giver en forsmag på fremtiden.

 

 

 

Dato
fredag 22. oktober 2021
Arrangør
Start
20:00
Dørene åbner
19:00
Forsalg
270,-
Dørsalg
295,-
Køb billet

Find vej