Me And Maria

Me And MariaSange og fortællinger, der tænder lys i mørket


Kom med til en stemningsfuld intimkomcert med den danske duo, ME AND MARIA. De glæder sig begge

til at vende tilbage til Vejle, og tænde lys i mørket med deres blide, eftertænksomme sange. Til denne helt særlige koncert fortæller de også gode og rørende historier fra deres oplevelser i psykiatrien, både som musikere og pårørende. 

 

Her er der plads til ro og stilhed midt i den travle juletid.  

 

Det er to engagerede musikere, der lægger vejen forbi Bygningen og nogle kender måske allerede duoen fra “Go’Morgen Danmark” eller fra “Lys på den lukkede” på DR1. Her har de har fortalt om deres succes med at spille koncerter i psykiatrien, og deres brændende ønske om mere skønhed og kreativitet for indlagte. I august spillede de på Psykiatrisk Hospital i Vejle og fik kun roser med på vejen af de indlagte og personalet. 

 

Johannes Pehrson og Maria Anna Rosenberg har siden 2016 spillet deres smukke, melankolske danske sange over hele landet og udgivet tre albums. I 2018 besluttede de at udvide med koncerter i psykiatrien for indlagte. De ville gerne spille musik til mennesket bag sygdommen. 

 

Idéen opstod, fordi sangerinden, Maria, selv har været pårørende og mistede sin mor til selvmord i 2011:

“Selv da min mor blev meget syg, var der altid sprækker ind til den, hun egentlig var. Sprækker ind til alt det lyse, stærke og smukke; ind til mennesket bag sygdommen. Jeg så dem tit, når vi hørte musik eller var kreative sammen. Men de mange forskellige afdelinger, hvor jeg besøgte hende, oplevede jeg ikke skønhed, lys eller kreativitet omkring hende. 

Jeg ville ønske, der havde været flere muligheder for at opleve de sprækker, da min mor var syg.“

 

Landsforeningen SIND har arrangeret aftenen og sat fokus på trygge koncerter efter nedlukningen, så alle kan vænne sig til at komme ud igen, og få en nærværende oplevelse. Den lokale afdeling ser meget frem til at give en nærværende oplevelse til publikum. 

 

“Vi er så glade for, hvor megen opmærksomhed, der er begyndt at være på musik og kreativitet i psykiatrien. Vi har haft nogle fantastiske oplevelser, når vi har spillet koncerter for både indlagte og pårørende, og vi glæder os meget til at skulle spille i Vejle igen,” smiler sanger og bassist Johannes.

 

Alle er velkomne! Der er gratis entré og koncerten begynder kl 19. 

Dørene åbnes en halv time før. Kom i god til og få en plads i det hyggelige og intime lokale. 

 

Der kan købes forfriskninger i baren før koncerten og i pausen. 


ME AND MARIAs tre albums kan høres på Spotify, YouTube etc. 

Dato
torsdag 9. december 2021
Arrangør
Ekstern arrangør
Start
19:00
Dørene åbner
18:30
HENT DIN GRATIS BILLET VIA DETTE LINK:
Køb billet GRATIS ADGANG

Følg os på Instagram #bygningenvejle


Find vej