Jan Harbeck Quartet

Jan Harbeck Quartet



JAZZ-BALLADENS MESTER I JIVE

 

Tenorsaxofonen er jazzens ikoniske instrument, essensen af jazzens lyd. Indfølte toner fra en saxofonist, der krænger sin sjæl ud i de stille timer i natten. Stemning, swing og livet sat i stille eftertænksomt modus. Livsglæde, kærlighed, der får vinger, tiden der flyver, en stemning af afslappet ro, nattemørket der møder morgengryet.

 

Sådan lød det, når de store gamle tenor-mestre, Coleman Hawkins og Ben Webster foldede sig ud. Noget af denne stemning kan genskabes, når nutidens store mestre spiller, og en sådan er Jan Harbeck blevet. Han er tenorsaxofonens nutidige mester ud i ballade-kunsten, de stille og følsomme melodier.

 

Den nu 43-årige Jan Harbeck fik sin jazz-musikalske opdragelse i TIVOLIs big band, et band som var uhyre professionelt. Hver dag skulle man spille et antal sæt for et internationalt publikum. Det krævede top-musikere at fastholde publikums opmærksomhed, så de ikke bare gik videre til næste attraktion. Det skulle swinge, det skulle være til at forstå og man skulle gerne kende nogle af numrene. Det kaldes respekt for publikum, og den grundfølelse har Jan Harbeck stadig med sig.


Senere kom Harbeck med Niels Jørgen Steens Monday Night Big Band, der deler samme jazzmusikalske værdisæt med grundrespekt for publikum.
Derfor er en Jan Harbeck koncert altid et hit hos de tilstedeværende. Man kan derfor vente stor, tilgængelig musik på højt niveau.

 

Højt niveau kræver også dygtige medspillere. Her har Harbeck allieret sig med en anden nutidig mester, pianisten Henrik Gunde. Vi har i JIVE haft muligheden for at kunne præsentere Gunde i mange forskellige sammenhænge, og en ting er sikkert: Uanset stilart har Gunde en elegant og original tilgang til musikken. Måske denne klassiske jazz-spillestil, som er Jan Harbeck Quartet, bringer Gunde derhen, hvor også han er mest på hjemmebane. Også Gunde er nemlig en balladens mester.

 

De to virtuoser klæder hinanden så fantastisk, at de SAMTIDIG blev prisvindere af året Ben Webster pris i 2018. Samme år vandt også kvartettens udgivelse “In the Still of the Night” årets DMA JAZZ AWARD for året udgivelse.

 

Kvartetten afrundes med den strålende rytmegruppe med Eske Nørrelykke på bas og Anders Holm på trommer. Også de er fremragende instrumentalister, der kan give med- og modspil til de to solister.

 

Det bliver en aften med jazzen i sit pæne, elegante tøj og med masser af glimt i øjet. Det bliver sjovt og legende, måske ligefrem dén romantiske aften, som et godt forhold trænger til. Der skal nu nok være rigelig af musikalsk kærlighed til os alle sammen, om vi er sammen eller alene, bare Jan Harbeck Quartet swinger med os.

 

Jan Harbeck – sax
Henrik Gunde – piano
Eske Nørrelykke – bas
Anders Holm – trommer

Dato
torsdag 24. juni 2021
Arrangør
Start
19:30
Dørene åbner
19:00
Forsalg
140,-
Dørsalg
160,-
Medlem JIVE jazz kr. 100
Unge-medlem kr. 60
Køb billet

Find vej