Rikke Thomsen + Rigmor (NY DATO)

Rikke Thomsen + Rigmor (NY DATO)

Koncerten flyttes fra Værket til Bygningens Store Sal


BEMÆRK
Rikke Thomsen & Rigmor flyttes fra Værket til Bygningens store sal.

Alle billetkøbere har fået direkte besked.

 

_________________________________________________________

 

RIKKE møder RIGMOR - Sønderjylland møder StrungeRIKKE THOMSEN: Omve’n hjemve, det æ hva Æ hæ.. for Æ mangle den do var, den do var og it dæ…..Sådan synger RIKKE THOMSEN på sin nye pladeudgivelse “Omve’n Hjemve”, der er seks sange på sønderjysk – om hjemstavn, kærlighed, længsel og ophav.
Og siden udgivelsen af pladens single “Åltins Koldt i København”, er det kun gået én vej: fremad! Rikke Thomsen er pludselig et navn på alles læber – ikke blot i Sønderjylland. Sangen gik viralt på de sociale medier, hvor den har over 120.000 plays,
foruden pladen der alene har opnået 50.000 plays på 3 uger, og fluks sendt hende på radiotour og direkte i Go’ Morgen Danmark.

Guitaren blev det vigtigste redskab i Rikkes liv – et liv, der siden barndommen i Sønderjylland, har spredt hende for alle danske vinde og ofte også ud i en følelse af ingenmandsland. Men rodløshed – den har hun aldrig mærket. For i sproget har hun altid haft et hjem.
I synnejysk er der rod. Derfra verden altid går. Rikkes sangskrivning er på een og samme gang yderst moderne singer/songwriter-pop og traditionsrig visesang, der sammenlagt skaber en levende og nutidig lyd – men med stærke rødder.

Sønderjysk er den bedst bevarede egnsdialekt i Danmark. Vi er stolte over æ sproch og ønsker den bevaret for altid. Med “Omve’n Hjemve” er det Rikkes ønske, at bidrage til en sønderjysk sangskat, der kan blive et samtaleemne ved kaffebordet hos de ældre,
noget at smile i bilen over på køreturen hos de unge – og en måde at præsentere synnejysk på for forældre til små børn. Sangene er skrevet med den sønderjyske lune, som kun vi kender den.

 

Foto: Ole KleinRIGMOR: En idé om at sætte musik til tekster af Michael Strunge blev startskuddet til bandet Rigmors vision om at give ordene vinger. Inspirationen fra Strunge gav en tyngde og melankoli i bandets egne tekster, der emmer af ærlighed og inderlighed. En drøm om at kunne figurere

som talerør for en generation, der er blevet tabt på gulvet, får jorden til at brænde under fødderne og musikken til at stikke af.


Rigmor udgav i august 2019 debutsinglen ”Træ”, der fik omtale i blandt andet DR og Gaffa og airplay på P6. Senere i august måned spillede de på Uhørt Festival på Vesterbro, hvor musikbloggen Undertoner udråbte dem til Årets Koncert.

Rigmor befinder sig i et spændingsfelt mellem det blide og det støjende. Musikken har adopteret Strunges maniodepressive sind, og deres insisterende sceneoptræden vil efterlade dig i en potpourri af nervøs og chokeret forløsning.

Den unge århusianske gruppe har spillet sammen siden marts 2018 og består af Sarah Wichmann, Oliver Stewart, Victor Sousa og Lasse Lykke.


BEMÆRK: Koncerten afholdes på VÆRKET, Vejles Ungehus

 

 

Dato
fredag 11. september 2020
Arrangør
Start
20:00
Dørene åbner
19:30
Forsalg
95,-
Dørsalg
120,-
Koncerten afholdes på VÆRKET, Vejles Ungehus
Køb billet

Følg os på Instagram #bygningenvejle


Find vej