Dansk Blues Special

Dansk Blues Special

5 danske bluesbands mellem kl. 14-22!


Bluesforeningen CROSSROADS skyder efteråret i gang!


ÉN DAG MED 5 × DANSKE BLUES BANDS mellem kl. 14-22

 

I alt 7 timer med en bred vifte af blues af nogle af Danmarks mest kompetente bluesmusikere
- elektrisk, akustisk, halvakustisk, country/folk blues

 

Hvert band spiller ca. en time og der er ca. et kvarters pause mellem hvert band. Fra kl. 18 til 19 er der en times (spise)pause.

 

Bygningens restaurant vil være åben under hele arrangementet, hvor det vil være muligt at købe hvad kokken byder på af lækkerier. Du vil også kunne købe din aftensmad i restauranten.

 

DAGENS PROGRAM:

 

Kl. 14.00 – 15.00: UFFE STEEN & JAMES LOVELESS (duo)

Kl. 15.15 – 16.30: SHADES OF BLUE

Kl. 16.45 – 18.00: KENT THOMSEN & HENRIK HANSEN (duo)

Kl. 18.00 – 19.00  Spisepause

Kl. 19.00 – 20.15: HP LANGE BIG GUMBO (kvartet)

Kl. 20.30 – 21.45: LONG LINE DOWN (duo)

 

 

UFFE STEEN & JAMES LOVELESS

’Blues in black’n white’ - En guidet musikalsk tur med James Loveless og Uffe Steen

De kommer fra hver sin kant af verden, er vokset op i meget forskellige kulturer og har mange toner til forskel i hudfarven. Men én ting har de til fælles, makkerparret Uffe Steen og James Loveless: De elsker blues!

Tilhørerne tages med på en guidet tur med afsæt i deres musikalske opvækst i hhv. Florida og på Fyn.

Vi besøger den sydstatskirke, hvor James Loveless havde sin solo-debut som fem-årig og kigger ind i det børnerige, religiøse barndomshjem, hvor blues var en absolut forbudt musikgenre.

Vi får også historien om, hvordan Uffe Steen opdagede bluesmusikken via den tids engelske forbilleder, og startede og udviklede sin personlige stil i et lokalt bluesband.

James Loveless: Fortælling og sang. Uffe Steen: Guitar og fortælling

Uffe Steens hjemmeside: http://guitarist.uffe-steen.dk/

 

SHADES OF BLUE

Shades of Blue vinder DMA som årets live blues band 2018. Motivationen til hæderen lød bl.a. ”Sublimt sammentømret, teknisk suverænt og med et musikalsk overskud af uanede højder.”

Prisen er ikke det eneste Aarhus-gruppen kan fejre. Netop i 2018 er det nemlig 30 år siden Shades of Blue blev dannet. Gennem årene har bandet givet et utal af koncerter på scener i ind- og udland og spillet for et publikum, der tæller fans i alle aldre. Koncerterne er det levende bevis på, at Shades of Blue placerer sig i en kategori for sig.

”Efter at have spillet sammen alle disse år, føler vi os stadig tændte og privilegerede, når vi går på scenen. Det er fantastisk at kunne dele hinandens selskab og sammen gøre det, vi alle brænder for: Playing the blues!” lyder det samstemmende fra kvartetten.

Morten Brauner: basguitar. Claus Daugaard: trommer. James Loveless: sang. Uffe Steen: Bluesguitar.

Shades Of Blue hjemmeside: https://shadesofblue.dk/

 

KENT THOMSEN & HENRIK HANSEN

HENRIK HANSEN på mundharpe behøver vist ikke nærmere præsentation - Henrik er bare mesteren og Kents makker gennem adskillige årtier efterhånden.

Ingen vrider en streng som KENT THOMSEN. Ingen. Han har sin helt egen tone, sit eget touch, hvor hver eneste berøring får guitaren til at dirre og vibrere blåt og råt. Det har intet at gøre med, hvilken guitar eller forstærker, han spiller på. Det har at gøre med hans liv og sjæl. Kent har huseret på de danske spillesteder i mere end 30 år, har spillet i snart sagt alle danske bluessammenhænge der er værd at nævne og derudover med nogle af de helt store blueslegender: Sunnyland Slim og Barrelhouse Chuck i Chicago.

Kent Thomsen: bluesguitar & sang. Henrik Hansen: mundharpe & sang

Kent Thomsens hjemmeside: http://www.kentthomsen.dk/

 

HP LANGE BIG GUMBO

HP Lange har været på blues/folk scenen i mere end 30 år. Han har modtaget de priser der er på den danske blues scene og hans udgivelser har været nomineret til et væld af DMA’er – tre har taget prisen, senest ved dette års DMA BLUES med sit seneste album fra 2020 ”I feel fine”. I år har bandet også lanceret sit nye bandnavn - Big Gumbo.

I dagens anledning er kvartetten HP Lange Big Gumbo udvidet til en kvintet: BIG FIVE. Jarno Varsted på mundharpe forstærker besætningen yderligere!

HP Lange: sang, guitarer. Jens Kristian Dam: trommer. Dave Stevens: basguitar. Niels Bonefaas: fiddle, banjo. Jarno Varsted: mundharpe

HP Langes hjemmeside: http://www.hplange.dk/

 

LONG LINE DOWN

Vinder af Danish Blues Challenge 2019 og Danmarks repræsentant ved European Blues Challenge 2021.

En dynamisk duo fra Danmark, der bringer en original og forfriskende kombination af downhome blues & old school rock. Karakteriseret af begge de fremtrædende trommer og vokal fra Anders Holm og den grynet guitar-spil fra Martin Christensen er dette to-mands Blues’n’Rock-band et sandt 'in-your-face'-oplevelse med betagende sange.

Trods den minimalistiske besætning, formår Long Line Down stadig at levere en solid og stor lyd! Deres sound bærer præg af blues og rock, men duoen formår stadig at levere et mere nuanceret lydbillede, der også trækker paralleller til americana og andre dansable rytmer!

Anders Holm: sang & trommer. Martin Christensen: guitarer & kor

LONG LINE DOWNs hjemmeside: https://lldown.wixsite.com/longlinedown

 

BEMÆRK:

Begrænset antal billetter! Antal i henhold til regeringens tilladelse!

 

Yderligere info: crossroads-vejle.dk

 

Dato
lørdag 5. september 2020
Arrangør
Start
14:00
Dørene åbner
13:30
Forsalg
300,-
Medlem Crossroads: Rabat kr. 100
Vedr. dørsalg, se arrangørens hjemmeside
Begrænset antal billetter. Antal i henhold til regeringens tilladelse
Køb billet

Find vej