Træd ud af angsten og ind i friheden

Træd ud af angsten og ind i friheden

Foredrag


Et foredrag med en stor kærlighed til livet, og alt det du drømmer om

Det glæder mig at mærke den store interesse for mit foredrag, og det har været super skønt at komme uden for min egen bygrænse. I 2016-2017 har jeg har været i Aalborg, Viborg, Vejle, Silkeborg, Kolding og Frederiksberg. Og sidst jeg holdt foredrag i Aarhus, maj 2018, var jeg på Godsbanen med en næste fyldt sal - fantastisk. Jeg har holdt en længere pause og er nu klar til at tage rundt i landet - jeg glæder mig. Foredraget er primært for voksne - unge fra 15 år er velkommen.

 

Begrænset antal billetter. Køb et online kursus samtidig med at du bestiller din foredragsbillet. (normal pris for online kursus optil 995 kr.) Dette tilbud gælder kun når du køber din billet online og kan ikke købes ved døren.


Du kan vælge mellem to billettyper:  alm billet 175 kr. - eller billet inkl. et af mine online kurser 340 kr. Her er der mange penge at spare. Klik på linkene og læs mere om online kurserne inden du bestemmer dig.

Social Skills Bootcamp - værdi 649 kr. / Træd ud af angsten - værdi 745 kr. / Hjælp dit angste barn - værdi 995 kr. 

Der serveres kaffe/te/vand og lidt til den søde tand. Der er meget at glæde sig til.

Se video om foredraget her: hellefonager.dk


Fantastiske anmeldelser - jeg er taknemmelig.

Jeg har været til Helles foredrag om angst og havde slæbt/tvunget min teenager med (15 år).
Hun sagde efterfølgende, at Helles foredrag burde komme ud i folkeskolen. Det var en kæmpe øjenåbner for os begge to, og Helle skaber et fantastisk trygt rum og indgyder en masse håb.
Fantastisk foredrag!
-Mikaela.

Vi var hele familien afsted til foredrag hos Helle i onsdags og vi vil varmt anbefale at tage ind og høre Helle fortælle om, hvorfor man kan få angst, hvad man kan gøre for at slippe den og ikke mindst, at det er muligt at slippe den. Det er tydeligt at mærke, at hun virkelig brænder for sit arbejde.
-Tina Nielsen

Hej Helle. Jeg vil bare sige tusind, tusind tak for et meget givende og meget tilgængeligt foredrag som var utrolig nemt at relatere til mig selv. Wow hvor var det fantastisk at se dig stå så selvsikker og ude i friheden efter mange år med angst. Det gav mig et wake up Call til, at det er muligt at komme igennem...... Jeg har gået i terapi for angst mm, og føler godt jeg kender redskaberne og kæmper/arbejder med angsten hver dag... men føler mig desværre stadig fanget og føler jeg er gået i stå! Dit foredrag har sat mange følelser i gang inde i mig - jeg kunne så meget se mig selv, i det du sagde om at have fået nok af mig selv! Jeg har i dag tænkt meget over ALT hvad du sagde og prøvet at være positiv overfor mig, og jeg er begyndt at skrive en BUCKETLISTE.. Jeg blev virkelig inspireret af dig. Endnu engang tak for et godt og givende foredrag og tak for at dele din historie.
-Mange hilsner Caroline.

Tak Helle for et dejligt oplysende foredrag i går. Tak fordi du normaliserer angsten og giver gode redskaber med. Flere ting var genkendelige og jeg nød også referencerne tilbage i tiden til "læderjakken med det røde foer" og "det taler vi ikke om". Det jeg personligt vil arbejde videre med er denne oplevelse "at du ikke må være glad". Tusind tak for den sætning. Tak for kaffe, oplysning & redskaber.
-Knus Gitte


Angst er en stærk følelse - som du kan lære at overvinde.

Lær at håndtere og overvinde angstens dikterende stemme og fysiske ubehag - så du kan føle dig tryg og fri til at være dig - sammen med andre, så du kan leve det liv, som du drømmer om.

Angst er et normalt psykologisk begreb, som beskriver, den stærkeste følelse vi har.

Det er en følelse, du kan lære at håndtere og overvinde med de rette metoder og strategier. Det er muligt, jeg har selv gået hele vejen, og jeg har hjulpet rigtig mange børn, unge og voksne. Mit mål er at inspirere og vise dig, helt konkret, hvordan du kan sætte processen i gang - trin for trin.

Vi skal kunne blive bange, ellers ville vi leve livet farligt. Det er, når angsten giver psykologiske udfordringer i hverdagen, at der er brug for at gribe ind. Du, eller dit barn har brug for nye færdigheder og nye strategier, når angsten hæmmer og forhindrer de daglige aktiviteter og gøremål. Når bekymringer (tanker) forstyrrer bevægelsesfriheden, beslutninger, evnen til at vurdere om en situation er farlig, selvreguleringen og selvværdet, er det et klart signal om, at de nuværende færdigheder og strategier ikke fungerer.

Når angsten bilder dig ind, at du ikke kan det, du gerne vil - når den bilder dig, at du kun kan lykkes, hvis du opnår det perfekte, har du brug for at give dig selv, dine tanker og antagelser et virkelighedstjek. Det perfekte findes nemlig ikke - det er og bliver en illusion. Perfektionisme er en virkelighedsflugt, som udfordrer selvværdet med urimelig, uopnåelige krav, som kan give stress, angst eller depression.

Det er muligt at træde ud af angsten

- og det kan jeg sige med hånden på hjertet. Der er en vej ud af angsten og ind i friheden. Jeg har selv gået den, jeg kender den indefra og ud. Jeg ved, det er muligt. Jeg ved også, at det tager tid, at det er hårdt undervejs, at du vil blive overvældet og have lyst til at give op...mange gange. Derfor er det bedst at være sammen med andre, som ved, hvordan det er at kæmpe med angsten. En ting står fast - angst forsvinder ikke af sig selv. Du har brug for at lære nye færdigheder og nye strategier, så du kan lære at håndtere og takle angsten, når den dukker op.

Bagved angsten høres ofte en meget opgivende, negativ stemme, som ikke har den store tiltro til, det du kan.

Du får en ide, en tanke, en impuls, en lyst, og sekundet efter forstyrrer angsten dig med sine bekymringer og markante meninger...

 

  • ÅH NEJ - hvad nu hvis!
  • NEJ, det går ikke!
  • NEJ det kan jeg ikke - jeg kan ikke!
  • HVAD vil de andre tænke?
  • Hvad tænker de andre?
  • Det klarer jeg ALDRIG!
  • Jeg er ikke GOD NOK!
  • Alle andre kan, bare ikke mig.
  • Hvad nu hvis de andre opdager, hvor DUM og uvidende jeg er?
  • Hvis jeg siger, hvordan jeg virkelig har det... går de fra mig.
  • Jeg er ikke KLAR!
  • Det hjælper alligevel ikke - har prøvet ALT!
  • Hvis jeg melder mig til et foredrag om angst, hvad vil min familie, mine venner, min kæreste ikke tænke om mig?
  • Jeg har ikke ANGST - tror du jeg er syg!
  • Bekymringer er en god ting - godt at være velovervejet!
  • Jeg er ikke bange for noget - jeg er bare, som jeg er - TAKE IT OR LEAVE IT!
  • Jeg har bare ikke lyst – længere er den ikke!

Og sådan kunne jeg blive ved - for angsten har mange bekymrede udsagn, markante meninger og en helt særlig måde at kommunikere på. Dens primære opgave er at sikre din overlevelse - med alle midler.

Gennem foredraget bliver du klogere på angstens kendetegn og særlige kommunikationsform, så du kan lære at genkende den og dermed forhandle dig frem til en bedre kontrakt, som tilgodeser, det du drømmer om og gerne vil udrette i dit liv..

Her er rammen for foredraget

Først deler jeg min egen historie, hvor du med garanti kan genkende dig selv. Dernæst gennemgår jeg alle de kognitive metoder og strategier, som indgår i angstbehandlingen i dag. Til sidst kommer selve transformationen - der hvor du træder ud af angsten og ind i friheden. Hvad kan du gøre, helt konkret? Det fortæller jeg om i den sidste del af foredraget, hvor jeg illustrerer, hvordan du kan håndtere frihedens eksistentielle dilemmaer, så de ikke spænder ben for dig. Og det begynder med en drøm, et mål og en plan!

Fra stort til småt - om det er et karriereskifte, en ny uddannelse, at sige din mening højt, blive mere sikker i det sociale sammenspil, stå ved dig selv uden at gå på kompromis, selvom andre eller dine nærmeste synes noget andet, bede om hjælp, sætte dig selv først uden straks at få dårlig samvittighed, tage bussen, sige til eller sige fra, turde være uenig med din partner, svømme helt ud på det dybe vand, holde en tale eller et foredrag - hvad end det er, så er det muligt... og det er pointen.

Giver ovenstående mening for dig - så er det ikke tilfældigt. Så synes jeg, du skal købe en billet og tag din familie eller et par venner med.

Det er godt at have nogen at dele oplevelsen med. Hvis du her som pårørende, så ved du, hvor betydningsfuld du er ift. at kunne støtte og hjælpe. Foredraget er som skrevet målrettet voksne. Unge fra 15 år er velkommen - det er op til dig, at vurdere, om det vil give mening for dit barn. 

 

På glædeligt gensyn,
Helle Fonager.


Betingelser for billetkøb

 - billetter refunderes ikke. Skulle du blive forhindret, er du velkommen til at give din billet til en anden. Køber du billet inkl. et af mine online kurser, hvilket jeg klart vil anbefale, får du dit login, når du viser din billet ved indgangen. Her sidder Maja klar til at hjælpe dig.

Dato
torsdag 28. februar 2019
Arrangør
Ekstern arrangør
Start
18:30
Dørene åbner
18:30
Priser kr. 175-340
Køb billet

Find vej