Den Lave Højskole (JUNI:19)

Den Lave Højskole (JUNI:19)



DEN LAVE HØJSKOLE

For unge mellem 15-25 år.

(du er født fra og med 1994 til og med år 2004)

 

 

Aftenens gæst: 

NIKOLINE - musiker og debattør

 

Tema: 

Ytringsfrihed og demokrati

 

Lidt om NIKOLINE

NIKOLINE debuterede i marts 2017 med det oprørske nummer “Tæsk til alle” og efterfølgeren ”Flertallet er dumme” har fået over 600.000 views på tværs af platforme, mange tusinder delinger, en politianmeldelse, forargede politikere og heftig debat om demokrati og ytringsfrihed i aviser og kommentarspor overalt på nettet. NIKOLINE tager ytringsfriheden til sit maksimum i ransagelse af det danske demokrati og formår igennem sin musik at give folk et tiltrængt afløb for vreden mod etablissementet. Som musiker og debattør har NIKOLINE bl.a. markeret sig radio, tv, aviser og magasiner, ligesom hun er ambassadør for Gyldendal og Kammeradvokatens “Demokratispillet”. NIKOLINE modtog Agnes Henningsen Prisen 2018 for sit mod og samfundsengagement. 

                                                   

Lidt om Den Lave Højskole

Inspirerende, hyggelige aftener med dine kammerater, eller bare for at gøre noget godt for dig selv - én gang i måneden og HELT GRATIS. Mød gæsteinspiratorer med forskellige passioner, der kommer omkring den vidunderlige, vanskelige verden - både hvad der er i dén, i dig og lige omkring dig. Udenfor og indeni. Hver gang har du mulighed for at ”tygge på” aftenens tema gennem spørgsmål, kreativt, meditativt eller blot med en afslappende god snak over et brætspil med andre unge.

 

Vi glæder os til at se dig!

 

 

Program

 

17.00-17.15

Ankomst


17.15-18.15
For alle:  NIKOLINE vil både fortælle og spille nogle af hendes sange for os


18.15-18.30

Pause med gratis aftensmåltid og vand til alle


18.30-19.45
Vælg mellem:

  • Samtalecafé m/NIKOLINE
  • Ord værksted
  • Kreativt værksted
  • Brætspilscafé
  • Nadacafé 

 

19.50-20.00
Hygge og på-gensyn-kage

 

 

Tilmeldingen til arrangementet er gyldig, når du har valgt en af følgende workshops

- du kan kun deltage i en workshop.

"Køb" billetten her på siden og medbring den på papir eller mobil ved ankomst.

 

 

Beskrivelse af Samtalecafé:

”Er jeg den eneste der tænker på det?” eller ”Er det bare et dumt spørgsmål?” Sådan kommer vi nemt til at tænke, når vi bliver præsenteret for noget nyt. En kliché kommer lige til højrebenet, for vi hører så tit: ”Der er ikke noget der hedder dumme spørgsmål!” Straks tikker dette alligevel frem på vores indre skærm: ”Men gælder det nu også for mit?”

I Samtalecaféen vil vi gøre klichéen til lov! For det er bare alt for ærgerligt, at gå hjem med for mange ubesvarede spørgsmål. Meld dig til samtalecaféen og få chancen for at stille netop DINE spørgsmål til aftenens gæsteinspirator - én der ved noget om noget! Samtalevært Anders Michael vil sammen med gæsteinspiratoren, lade mikrofonen gå rundt til en forhåbentlig øjenåbnende og afklarende dialog, i kølvandet på aftenens indspark. Du er også velkommen til blot at lytte med.

 

  

Beskrivelse af Ord Værksted:

”Lad mig leve og elske. Og lad mig fortælle om det i fine sætninger” sagde Sylvia Plath. Og det vil du komme til i Ordværkstedet på Den Lave Højskole. 

I ordværkstedet udforsker vi sammen sproget og litteraturen, og du får konkrete værktøjer til at udvikle din egen litterære stemme. I værkstedet arbejder vi med skriveøvelser, udveksler tips og ideer og læser korte tekster, som kan inspirere dig til at styrke dit sprog og personlige udtryk. 

Uanset om du har skrevet hele livet eller aldrig har sat pennen mod papiret, så er der plads til dig. Eneste krav er, at du har lyst til at skrive. 

Har du mod på at dele ud af din litteratur, så vil der være mulighed for at bidrage til en antologi, som udgives af Den Lave Højskole til sidst i sæsonen 2019. Højskolen har også et samarbejde med BRYG Coffee House, hvor der løbende afholdes digtoplæsninger.  

 

  

Beskrivelse af Kreativt værksted:

Her er ingen krav om, at man skal have god kendskab til kunst;  Kreativt værksted er for alle der tør slå sig løs! Vi sørger for materialer, og en gæsteunderviser tager dig med ind i et nyt kreativt univers hver gang. Har du mod på at dele ud af dine kreationer, så vil der være mulighed for at bidrage til en antologi, som udgives af Den Lave Højskole til sidst i sæsonen 2019. 

 

 

Beskrivelse af Nadacafé:

”Et meditativt pusterum”
NADA-øreakupunktur er for dig der blot trænger til en stille pause. Nada kan afhjælpe på søvnproblemer, stress, rastløshed m.v., men er ikke en behandlingsform – kun genopbygning. Her finder du et lille meditativt pusterum, hvor dit autonome nervesystem falder til ro med den helende effekt der følger. Autoriserede Nada-udøvere der står for caféen, har tæpper og afslapningsmusik klar. Og husk det er ”stilletimen”. Kun Nada-udøveren taler sagte med dig, når du får nålene i, og hvis der er enkelte fællesinfo. Ellers er det bare ro-ro-ro og afslapning …..uhmmm

Ps. Er du under 18 år, skal du have en skriftlig tilladelse med fra dine forældre/værge for at deltage i Nadacaféen.

 

 

Beskrivelse af Brætspilscafé:

Hvis du ikke er til for mange ord eller kreative, alternative udfoldelser, så kan du efter aftenens gæsteinspirator, tjekke ind i Bygningens cafémiljø, hvor vi har forskellige brætspil klar. Slå dig ned her med snak, spil og hygge! Du kan også bare læne dig tilbage og nyde at være….

 

Dato
onsdag 19. juni 2019
Arrangør
Den Lave Højskole
Start
17:00
Dørene åbner
17:00
Arrangementet er gratis, dog er tilmelding nødvendig. Tilmeld dig via "Køb billet"-knappen! - Sidste frist for tilmelding er 19/6 kl. 13.00
Køb billet GRATIS ADGANG

Find vej