Boundaries og Fugleflugten

Boundaries og Fugleflugten



Fortvivlelse, harmonier og skærende guitarer; Boundaries og Fugleflugten tager på fælles Danmarksturne.

To af de stærkeste navne på den danske, alternative rockscene slår kræfterne sammen til efteråret når de drager ud på deres fælles første Danmarksturne.

 

Der er en første gang for alting. For de to rockbands Boundaries og Fugleflugten er det første gang nogen af bandsne begiver sig ud på en Danmarksomspændende turne. I fælles front tager de to bands ud over fylder de danske spillesteder med deres særegne variant af støjende, melankolsk og frem for alt energiladede støjrock. Det hele løber af staben i oktober måned i år, hvor konceptet er simpelt, men formfuldendt; to bands, to koncerter, ti spillesteder.

 

Sammen om favntag med rocken
Selvom Boundaries og Fugleflugten ikke har stået sammen på en scene før, deler de en indædt passion for at viderefortolke den rock begge bands er formet og inspireret af. Om overvejelserne omkring turneen siger forsanger i Boundaries, Mads Grene;

”I den danske undergrund er det en lille gruppe af bands der tør satse på den støjrockede tilgang til musikken som vi repræsenterer. Jeg har længe skævet til Fugleflugten, fordi de på deres egen måde fortolker de elementer fra shoegaze og post-punk som vi selv er enormt inspirerede af. Derfor synes vi at det ville være enormt spændende at sætte hinanden i stævne på scenen.”

 

Tourné som springbræt for nye toner
Begge bands brygger i disse dage på nye sange og vil til efteråret kunne præsentere nyt materiale op til den stort anlagte fælles turne. Boundaries runder både Roskilde Festival og Wonderfestiwall til sommer og Fugleflugten skal blandt andet omkring Bornholm i sommerens festivalland som optakt til efterårets turne. Begge bands er også blevet taget godt imod af de danske medier, hvor deres musik blandt andet er i heftig rotation på DR’s radiokanal P6 Beat. Forsanger i Fugleflugten, Rasmus Yde siger om turneen;

”Det er spændende at have fornøjelsen af, at skulle rundt sammen med et andet band vi har stor respekt for. Vi ser ikke den her turne som en kamp om hvem der kan hive flest fans afsted til koncerterne. Vi ser nærmere koncerterne som en gensidig måde at kunne præsentere vores respektive fans for et andet band vi selv går og lytter til.”

 

Om Boundaries
Boundaries består af Jacob Brøndlund, Emil Sylvester Jakobsen, Jonas Wetterslev, Morten Brock Danielsen og Mads Gustav Grene, der på kryds og tværs har spillet i bands med og uden hinanden og som nu har skabt Boundaries igennem et stærkt fælles venskab og en gedigen fælles kærlighed til post-punk og støjrock. Bandet udgav deres velanmeldte debut EP i efteråret 2018. Seks sange der har placeret dem solidt på den danske musikscene med deres blanding af kantet postpunk og atmosfærisk krautrock. De står selv for hele processen omkring at indspille, producere og mixe deres musik, for netop at ramme en ærlig og kompromisløs lyd. Boundaries har eksisteret siden januar 2017, men har i deres korte levetid allerede modtaget anerkendelse fra udenlandske medier som DIY mag, Visions magazine samt tyske radiostationer og playlister på Spotify, Apple og NME.

 

Om Fugleflugten

Der skrues op for kontrasterne i Fugleflugtens lydunivers, når storladen melankoli smelter sammen med berusende vildskab. Båret frem af eksperimenterende beats og melodiøse guitarer præsenterer de fire venner i bandet lytteren for et fortryllende univers. Her findes fortællinger om ukuelig længsel, frihedens vingesus og uforsonlig kærlighed. Om samhørighed, inderlighed og fabeldyr. Rasmus Ydes karakteristiske og kraftfulde vokal leder gennem de drømmende lydlandskaber, hvor kun nysgerrighed og lyst sætter grænser for fantasiens forløsning. Teksterne spænder mellem det umiddelbare og storslåede i variationer over temaer som det jordnære og ophøjede. De spejles i lydsiden med eksperimenterende referencer til genre som shoegaze, post-punk og psych over i det mere eksperimenterende dream-pop, der tilsammen udgør Fugleflugtens helstøbte univers.

 

Dato
fredag 18. oktober 2019
Arrangør
Start
20:00
Dørene åbner
19:30
Forsalg
100,-
Dørsalg
125,-
Køb billet

Find vej