The CORNFEDS

The CORNFEDS



THE CORNFEDS LEVERER EN INTENS OMGANG BLUES SOM SAMTIDIG MED AT VÆRE TRO MOD RØDDERNE BÆRER PRÆG AF AT VÆRE UNIK OG EGENARTET!

 

Dette opleves til fulde når bandet spiller live og leverer den ene prægtige blueskoncert efter den anden.
Nu er det lykkedes at få The Cornfeds på scenen i Vejle og bandet afrunder forårssæsonen hos Crossroads.

 

The Cornfeds spiller blues og kan skabe en stemning, som kun få andre.

Musikken fremføres på klassiske blues-instrumenter som resonator-guitar, vaskebræt, blik-kopper, skeer, march-stortromme, mundharpe, halv-akustisk guitar og bas.

Repertoiret består primært af egne numre, som er inspireret af den tidlige bluesæra og har sin helt egen originale lyd og The Cornfeds’ inspiration kommer da også bl.a. fra kunstnere som Muddy Waters, Robert Johnson og Washboard Sam m.fl.

 

The Cornfeds er et semiakustisk blues- og rootsband fra det Østjyske Delta, der nærer stor kærlighed til 30’erne og 40’ernes amerikanske bluesmusik. Med inspiration i denne periode og i deres egen blege skandinaviske baggrund, har de skrevet en bunke originale sange, som de blander med flere af de ældgamle blues klassikere.

Den semi-akustisk blues, hvor repertoiret hovedsageligt består af klassiske bluessange fra omkring 1920-1950, bliver spillet med inspiration i datidens bluesmusikere og instrumentering… sangene fremføres på resonator guitar, vaskebræt, blik-kopper, skeer, march-stortromme, mundharpe, halv-akustisk guitar og bas. Det hele krydres med The Cornfeds’ egne kompositioner samt numre af nutidige kunstnere, der selv trækker indflydelse fra den tidligere blues æra.

Muddy Waters, Robert Johnson og Washboard Sam er nogle af de legender der har påvirket Cornfeds og som tydeligt høres når bandet spiller Live Blues.

 

I 2016 udgav bandet deres debutalbum, der samme år blev nomineret til en Danish Music Award for ”Årets Bluesudgivelse 2016”.

Ligeledes i 2016 vandt The Cornfeds “Danish Blues Challenge 2016”. Begrundelsen fra et enigt dommerpanel var:
”Orkesteret viser originalitet og spilleglæde og har stor respekt for blues-rødderne. The Cornfeds befinder sig på et klart professionelt niveau, og det har blandt andet været en fornøjelse at opleve en samlende trommeslager i front. The Cornfeds spiller med et fedt, svampet og unikt groove, som nok skal bringe dem videre i karrieren”

 

Efter på fornemste vis at have repræsenteret Danmark i “European Blues Challenge 2017”, har The Cornfeds haft travlt på de skandinaviske bluesscener og festivaler.

 

Pressen og medier skrev:

 

“The Cornfeds har med dette debutalbum vist sig som et spændende og aldeles kompetent nyt navn på den danske bluesscene. Vi kan kun håbe på flere album af denne kaliber”.

– Jakob Wandam, Bluesnews.dk

 

“The Cornfeds vil helt klart smykke enhver festivalplakat, det er en dyktig og svært underholdende gjeng. Om du får sjansen til å se dem, så la den ikke gå i fra deg!”

– Nina Hanssen, Bluesnews Magazine (NO)

Dato
lørdag 12. maj 2018
Arrangør
Start
20:00
Dørene åbner
19:15
Forsalg
170,-
Dørsalg
190,-
Medlem Crossroads: kr. 135
Køb billet

Find vej