Marius Ziska

Marius Ziska



Færøske Marius Ziska stiftede vi behageligt bekendtskab med, ved sommerens fredagsLIVE koncerter i Vejle Midtpunkt. Her fik vi beviset for at han er en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. En stemme, som vi gerne vil give jer alle muligheden for at genopleve i Bygningens intime rammer, befriet for udenomssnak fra nabobordene, parasollernes blafren og byrummets grundstøj. Hvor hyggeligt det end er derude, i det fri.

 

Musikken har en klar melankolsk grundtone, med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn. Med den seneste albumudgivelse “Home / Heim”, fik han sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af flere live-turneer i Tyskland, Rusland og Danmark.

Home/Heim er udformet som en dobbelt EP med en engelsk og en færøsk side, og på trods af de to forskellige sprog, fremstår albummet ekstremt helstøbt. Marius Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 – en for “Årets Sanger” og en for “Årets Sang” med singlen “Going Home”. Netop dette nummer forelskede den danske instruktør Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”.

 

GAFFA skrev om pladen:

“Home/Heim, kan blive dét, der baner vej for både personens og orkesterets internationale gennembrud. For selv om halvdelen af Home/Heims beskedne otte numre synges på færøsk (resten på
engelsk), er albummets sound i dén grad international. Vel genkender man den nordatlantiske melankoli i såvel sang som musik, men samtidig er der så absolut en international dimension over alle otte numre, en storladenhed og noget bredt tilgængeligt” (Ivan Rod, 29. april 2015)


* Marius Ziska - lead vokal , guitarer
* Hedin Ziska Davidsen - lead guitar, kor
* Allan Tausen - bas, keys, kor
* Mikael, Blak - bas, keys, effekter
• Brandur Jacobsen - trommer, kor

Dato
fredag 14. september 2018
Arrangør
Start
20:00
Dørene åbner
19:30
Forsalg
120,-
Dørsalg
140,-
Køb billet

Find vej