Sven Zetterberg Blues Band

Sven Zetterberg Blues Band

Nordens Blues Konge


Den svenske bluesmand Sven Zetterberg har imponeret det skandinaviske publikum siden begyndelsen af 70'erne med sin guitar, harpe og rå sjælfuld vokal.

Sven blev født i 1952 i Skarblacks, Sverige, og begyndte at spille harmonika i en alder af 12, da han opdagede Little Walter. Hans første band, Telge Blues, blev dannet i 1972 og spillede på den svenske klubscene i en årrække, efterfulgt af dannelsen af Sven Zetterberg og Chicago Express. Dette band, var i ti år toppen af den svenske blues scene og indspillede fire albums - The Blue Solution 1990, Watch Your Step 1991, Permanent Blue 1995, og Steppin' Out i 1996 - før de blev opløst.

Gennem årene har Zetterberg lært af og spillet med et væld af store amerikanske bluesnavne der har optrådt i Skandinavien, herunder Jimmy Rogers, Sunnyland Slim, og Jimmy McCracklin. I 1979 rejste Zetterberg til Amerika, direkte til Chicago, hvor han fik kontakt med flere betydende musikere. Dette kulminerede i 1983-albummet Chicago Blues Meeting. Zetterberg fortsatte med at turnere og udgive plader, herunder hans første soloindspilning Blues From Within på Amigo label i 1999. Let Me Get Over It fulgte i foråret 2001.

Sven Zetterberg er “The Real Deal” og forholder sig seriøst til traditionen og forløser den smukt. Sven er flere gange kåret som Skandinaviens bedste på blues-harp, han er en af de guitarister, der spiller så det ryger fra strengene og han synger, så man tænker på de største af de største amerikanske blues-ikoner, når du lytter til Sven Zetterberg.

Dato
fredag 16. oktober 2015
Arrangør
Start
20:00
Dørene åbner
19:00
Pladser
Siddepladser
Forsalg
140,-
Dørsalg
150,-
Medlemsrabat kr. 50 / Koncerten foregår i Spillestedet
Køb billet

Find vej