Carsten Dahl

Carsten Dahl

m. Lennart Ginmann og Frands Rifbjerg


ØJEBLIKKET ER MIN METIER - CARSTEN DAHL I VEJLE NU!

 


Piano:     Carsten Dahl
Bas:     Lennart Ginmann
Trommer:     Frands Rifbjerg

Danmarks store musikgeni ­ pianisten, komponisten, trommeslageren og underviseren Carsten Dahl ­ besøger JIVE med sin trio, som består af bassisten Lennart Ginman og trommeslageren Frands Rifbjerg. Vejles stolthed vender hjem for en stund og præsenterer sin kunst. Så ved alle musikelskere, at denne aften skal reserveres til jazz af den bedste slags.

Trioen følger op på deres tidligere trio­år i slutningen af forrige årtusinde, hvor Carsten Dahl med denne trio udgav cd’erne “Message from Bud” og “Will You Make my Soup Hot and Silver”. Denne tilbagevenden markerer, at aftenens musik kunne tage sit udgangspunkt i jazzens “standards”, de evigtgrønne melodier fra især den amerikanske sangbog. Udtrykket kunne være “hard bop”, 50‘ernes og 60‘ernes moderne jazzforståelse, modal jazz­improvisation, hvor man arbejder mere med melodi, rytme og følelsen end direkte med akkorderne. Men man kan aldrig vide med Carsten Dahl. Han er ikke for fastholdere, eklektiker som han er med hang at spille klassisk, funk, electronica såvel som jazz.

Carsten Dahl nærmer sig så småt det modne fikspunkt i livet ­ de 50 år, og hvilken karriere, det har været ­ og er. Gavmildt har han delt sin store musikalske gudegave med os andre. Du har kunnet møde kunstneren i såvel kirker som store koncertsale og mindre spillesteder. Det musikalske grundlag har for Carsten Dahl altid skulle findes i hans egen sjæl og dens forbindelse til sfærernes musik.

“At spille er for mig altid nervebetonet, men øjeblikket er min metier”, har Carsten Dahl udtalt. For at nå frem til sit musikalske udtryk har Dahl måttet være ærlig mod sig selv og andre. Han har blotlagt sin sjæl, stillet sig sårbar og modtagelig frem. Det har har givet nogle personlige knubs, men har skabt en musikalsk arv, der nok aldrig vil blive overgået på den danske jazz­scene.

Lennart Ginman er også en stor skikkelse i dansk jazz gennem 30 år. Han var med i det legendariske 80‘er­orkester, Page One med bl.a. Thomas Blachman, Thomas Hass og Erik Ørum. Han har spillet med Steen Jørgensen (Sort Sol), færøske Eivør og mange, mange andre store, internationale jazznavne.

Frands Rifbjerg (søn af...ja!) er en strålende og inspirerende trommeslager med et stort øre, hvilket også kræves for at spille trio med Dahl og Ginman. Han bidrager meget og ligeværdigt i trioens interaktion.

Denne aften indbydes du til at dele et “NU” og være i den musikalske proces og spirituelle begivenhed, som en koncert med Carsten Dahl er.

Dato
onsdag 18. november 2015
Arrangør
Start
19:30
Dørene åbner
19:00
Dørsalg
120,-
Medlem JIVE kr. 100 / Under 26 år: 60,- / Billetsalg i døren

Find vej