Koncertkalender - siden opdateres løbende...

 SEPTEMBER


Broken TwinTorsdag 18/9 kl. 20.00 Broken Twin

Det er længe siden et dansk debutalbum er forvarslet med så massiv interesse og ros fra udenlandske medier, som tilfældet er med BROKEN TWIN’s (aka Majke Voss Romme) ”May”,
der udsendes worldwide på det amerikanske label ”Anti”, (i danmark via Playground).
"Everything the 25-year-old touches turns to mournful majesty”. The Guardian - Band Of The Day (UK)
"Its the crystal clarity of Broken Twin's vocals that's so arresting (...) it bodes well for the debut album "May". THE INDEPENDENT (UK)
"She’s the singer songwriter whose low-key productions and haunting vocals are ethereally goosebump giving”. I-D (UK)
" Broken Twin is the most arrestingly beautiful songwriter we’ve heard in aeons". NME (UK)
"Romme shares Elena Tonra's (Daughter) ability to make tear ducts spring a leak with her elegant Joni Mitchellesque voice and lovelorn lyrics". NME (UK)

….er blot et par eksempler på den foromtale det nye album får i udlandet og forventningerne blev yderligere skruet i vejret med den formidable single “Glimpse Of A Time”
Forude ligger nu koncerter der med afsæt i en koncert i Musikhusets Store Sal 2. maj ifbm Spot Festivalen, fører hende rundt til England, Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland, Luxenborg, Østrig m.v.
Og så selvfølgelig Danmarks turné i september!

På alle koncerter bakkes Majke Voss Romme op af et tre-mands band. Alle koncerter spiller for et siddende publikum, så antallet af billetter er meget begrænset.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 130 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 150 i døren.  

 


Ukendt KunstnerLørdag 20/9 kl. 21.00 Ukendt Kunstner 

Ukendt Kunstner udsendte deres ny single "Alting/Ingenting" mandag den 31. marts. Det er første udspil fra det længe ventede debutalbum "Forbandede Ungdom", der skal cementere duoens status på den danske musikscene. Derfor offentliggør bandet nu deres første større turné i Danmark til september.

Rapper Hans Philip og producer Jens Ole McCoy, som tilsammen udgør Ukendt Kunstner, er klar til at tilfredsstille deres hurtigt voksende fanskare med førstesinglen "Alting/Ingenting" til deres kommende album. Og ganske som ved debutsinglen, valgte P3 at gøre nummeret til Ugens Uundgåelige. Duoen er gået fra undergrund til overgrund på ganske kort tid og den musikalske fremtid ser lys ud. Med de 2 foregående gratis EPer - "Hælervarer" og navnlig "Neonlys" fra 2013 - samt P3 Talent-prisen ved P3 Guld i år, er alles øjne rettet mod den stilskabende gruppe. På live-fronten har Ukendt Kunstner allerede markeret sig. Senest i december sidste år med en mini-tour der stort set var udsolgt alle steder og før det på udvalgte festivaler i Danmark. Det skal selvfølgelig følges op i forbindelse med at "Forbandede Ungdom" udkommer til sommer.

Derfor indtager Ukendt Kunstner en bred vifte af landets største festivaler - bl.a. Smukfest, Nibe Festival, Smukfest Copenhagen og Skive Festival - for derefter at bevæge sig ud på sin første deciderede headliner turné til september. Et selektivt udsnit af provinsen samt tilbagevenden til København, Odense og Aarhus danner tilsammen hvad der er "Forbandede Ungdom Tour".
  

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 120 i døren.  BILLETSALGET ER GENÅBNET!


Cuarteto Pasión Torsdag 25/9 kl. 20.00 Cuarteto Pasión- forrygende TANGO!

Det er lykkedes at arrangere en tangokoncert i verdensklass. Glæd dig! Orkestret Cuarteto Pasión gæster Danmark i uge 39 for at studieindspille og give koncert på Museum Willumsen. I den forbindelse har orkestret tre ledige dage, og det er lykkedes at få orkestret til Vejle én af de dage.
Cuarteto Pasión er et orkester, der fylder rummet med temperament og sensualitet og en puls, som fanger både det lyttende og dansende publikum. Besætningen er sande ambassadører med rødder i tangoens musikalske vugge, og repertoiret er samlet med passion for verdens største tangokompositioner fra komponister som Anibal Troilo, Astor Piazzolla og Gerardo Matos Rodríguez over Juan D'arienzo til danske Jacob Gade.
Cuarteto Pasión har tidligere gæstet Danmark i 2002 som hovednavn ved Jacob Gade Tango Festival. Sidenhen i 2006, 2008 og senest i 2010. Orkestret garanterer en oplevelse med auten-tisk tango i verdensklasse.

Cuarteto Pasión består af:
Emilio Estrada, violin, født i Cuba, bor i Sverige og Spanien
Gustavo Battistesa, accordion, født i Argentina, bor i Tyskland og Tyrkiet
Yasser Pino, bas, født i Havana, bor i København
Carlos Olid Terencia, guitar, født i Uruguay, bor i Danmark og Uruguay

Det er også muligt at bestille et let argentinsk inspireret måltid i Bygningens café før koncerten til en pris af 100,- kr. Skal forudbestilles.

Arrangør: Carlos Terencia & Marianne Lauritzen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 160 / Forsalg kr. 140 - yderligere info vedr forsalg fås hos Marianne Lauritzen på mail: mail@mariannelauritzen.dk.  


Julias Moon + Freja KirkFredag 26/9 kl. 21.00 Julias Moon + Freja Kirk

I oktober 2013 debuterede Julias Moon som P3’s Uundgåelige med hitsinglen Bay efterfulgt af EP’en Backseat Thunder, og nu er trioen klar med nyt. I løbet af forår og sommer 2014 udgiver bandet suiten Technicolor VISION; fire singler, fire videoer, fire scenarier der hver især sætter en ny farve på poptrioen. Sex og melankoli er gennemgåede temaer i poptrioens tekstunivers, tematikker der har gjort sig gældende op gennem soul-traditionen og poppen. Med elektroniske cutting-edge produktioner skaber trioen en moderne nordisk lyd, der refererer til både amerikansk R&B, neo-soul, 80’er synthpop, 90’er Euro og nyere britisk electronica - et udtryk for en ny generations mange inspirationskilder og pick and choose-mentalitet der hos Julias Moon udmunder i en skarptskåret og uimodståelig pop-vision.

Freja Kirk er en ny dansk sangerinde med en forbløffende stemme og en dybt personlig klang. Hendes blot 26 år til trods, er hver en tone hun synger, som var den nøje udvalgt. Musikken flyder frit fra Freja med en sjælden sans for timing og indlevelse, og  med en afklædt ærlighed og tindrende ro, står hun stødt i modgangens skygger og holder fast i lyset, som viser hendes glød.

Det kommer til udtryk på debut albummet MONOPHOBIA, hvorfra singlerne Forever og Go allerede har vakt stor bevågenhed, og  som er fyldt med beats og omkvæd og popsange, man får lyst til at skrue op for og danse til. Trods de positive musikalske vibes er sangene blevet til i en stærk tilstand af vrede, sorg, desperation og afmagt. Albummet kredser om et parforhold, der synes umuligt at bryde ud af, men som omvendt aldrig kan blive forløst.
Monophobia er skrevet og produceret af et team bestående af Freja Kirk selv, den svenske trommeslager og producer Maruc Liliequist og den danske producer- og sangskriver-duo Granity, som består af Emil Towity og Alexander Grandjean. Udtrykket kan beskrives som en nedbarberet, rå, drømmende Nørrebro-variant af R&B tilsat Frejas helt egen uimponerede gadedrenge-lignende tilgang til popmusikken. Freja har hele tiden været i centrum i albummets tilblivelse. Alle historier, tekster og lyde på albummet er 100% Freja, og hele albummets univers er flettet rundt om hendes person.

"Sjældent ser man en sangerinde, som er så dygtig teknisk og samtidig har en udstråling og dybde, der vækker nysgerrighed. Musikken er velskrevet, velproduceret og yderst velopført." - GAFFA

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 120 i døren.  

 


Blues i BygningenLørdag 27/9 kl. 20.30 John Primer & Cph. Slim Band

Genre: Blues

Helt tæt på Chicago's levende blueslegende John Primer med backing af danske Nisse Thorbjørn "CPH Slim" der blev kåret som "Årets Danske Bluesnavn" i 2009.

Født i Mississippi: John Primer blev født i Mississippi i 1945, og da han var 18 år gammel, rejste han til Chicago, hvor han i 1974 startede som guitarist på den legendariske blues klub Theresa's Lounge.
Han er stærkt influeret af Sammy Lawhorn, som lærte ham at spille slideguitar.

Med Muddy Waters: I 1979 blev han en del af Willie Dixons "The Chicago Blues All-Stars" og fortsatte derfra til at spille med Muddy Waters Band frem til Muddy Waters død i 1983.

Med Magic Slim: John primer var også en del af The Teardrops, der backede Magic Slim i mange år, hvorefter han startede sin solokarriere hos pladeselskabet Wolf Records.

Blues awards Nominee: Traditional Blues Male Artist of the Year 2014
John Primer har en hel del priser og nomineringer bag sig - inklusive en nominering til den amerikanske Grammy Award - og er i år nomineret til blues foundations "Traditional Blues Male Artist of the Year Award"!

John Primer og Nisse Thorbjørn spillede sammen første gang i Chicago, hvor Nisse Thorbjørn var med som gæstesolist, inviteret på scenen af mundharmonikaspilleren i John Primers band.


Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 150,- / Medlem Crossroads kr. 120 / Billetsalg i døren         
 


OKTOBER


LoveSpeed & Nelson CanFredag 3/10 kl. 21.00 Lovespeed & Nelson Can

De 5 mænd i Lovespeed og de 3 kvinder i Nelson Can drager til efteråret ud på en fællesturné hvor de i løbet af 4 uger vil ramme 10 spillesteder rundt omkring i 1 land; Danmark.
 
Trioen Nelson Can er kendt for deres eksplosive og energifyldte liveoptrædener, og spillede intet mindre end 5 koncerter i forbindelse med dette års SPOT festival. Rolling Stone udnævnte bandet til et af de bedste upcoming bands i Norden lige nu, og GAFFA kvitterede med 5 ud af 6 stjerner. "SPOT festival var som altid en fornøjelse! Det var super fedt at få lov til at spille foran så mange mennesker, og vi glæder os til at spille for endnu flere, når vi drager på Danmarksturné i efteråret sammen med Lovespeed" - Signe SigneSigne, bassist.
 
Nelson Cans debutalbum udkommer til efteråret på deres eget pladeselskab, og i forbindelse med indspilningerne har bandet startet en crowdfunding, hvor fans kan bidrage til produktionen og som tak modtage alt fra en kopi af CD'en til en akustisk koncert hjemme i ens egen stue.
 
Kvintetten Lovespeed udgav deres anmelderroste debutalbum på Sony i april ´14, og herfra har de 2 singler What It Is og Cracks været spillet flittigt på P3 og P4. Bandet der bl.a. består af tidligere medlemmer af Stoffer og Maskinen, Kandy Kolored Tangerine og Darling Don’t Dance får genrer som rock, folk, indierock og pop til at gå op i en højere enhed. Forsanger Jeffrey Kaare Hessellund har en farverig baggrund, og ved liveoptrædener er han kendt for sin vokale træfsikkerhed og et kreativt kropssprog som han mere eller mindre ufrivilligt benytter sig af.
 
”Hele indspilningsprocessen var præget af intuition og lyst. Vi har ikke begrænset os selv med regler eller retningslinier men valgt at blande stilarter hvor vi synes det gav mening. Vi har dog stadig kælet meget for detaljen i hver enkelt nummer. Nu glæder vi os bare virkelig meget til at komme ud og spille for folk i hele landet, og få forløst noget af al den spænding og forventning man også når at opbygge i første del af processen.” - Jakob Birch, guitarist.
 
Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 120 i døren. 

 


Lørdag 4/10 kl. 20.00 Claire Martin

Genre: Jazz

 

 

Arrangør: JIVE
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Billetpris ukendt / Billetsalg i døren  


Fredag 10/9 kl. 21.00 Slowolf

Genre: Electro


Info følger

 

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Billetsalget starter snarest...Nicolaj NørlundFredag 17/10 kl. 21.00 Nicolaj Nørlund

Nikolaj Nørlund, der forleden blev tilføjet Roskilde Festivals program med en udvidet koncert på Arena scenen, udgav i marts albummet det naturlige, som fik en begejstret modtagelse over en bred linie.  Og det var også en intenst at opleve hvordan Nørlund på den netop overståede landsdækkende turné, mødte et kærligt og talstærkt publikum, som tæller mange generationer og  historier.
For Nørlund i dag har et for danske forhold helt unikt katalog af sange at tilbyde sit publikum, og i den sammenhæng betyder det ikke noget, hvor gammel man er eller hvor man kommer fra for at kunne blive revet med af intensiteten, kvaliteten og stædigheden. En status Roskilde Festival netop også anerkender ved at give Nørlund mere end to timer på landets største overdækkede scene.

 

Læs nogle af anmeldelserne her:

Politikken - 5 stjerner

Ekstra Bladet - 5 stjerner

Metro Express - 5 stjerner

Jyllandsposten - 4 stjerner

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 150 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 170 i døren. 


Lørdag 18/10 Kent Thomsen & Friends

Genre: Blues

Margrete Grarup, Rasmus Stenholm, Kent Thomsen

En eksklusiv og håndplukket trio uden pladeudgivelse eller foto-sessions i baglommen, men med bagagen fyldt af spilleglæde, soul, gospel og en masse blues & blå toner.

Den hvide neger fra Aalborg, Margrete Grarup, med en stemme, man aldrig vil glemme. Hammond esset, Rasmus Stenholm, fra Nord-djurs. Blueskongen fra den indre Jylland, Kent Thomsen.

Margrete Grarup har en dejlig dyb, sprød stemme og et fantastisk vokalt overskud og er berømt for en nærværende feeling og intens soulpower. Samtidig med at være sanglærer på Det Jyske Musikkon-servatorium i Aalborg, spiller Margrete blandt meget andet i Mahalia Jackson Tribute, duo med ingen ringere end superbassisten Mads Vinding, med Georgie Fame samt i Organic3 med bl.a. Uffe Steen og Esben Bach.

Kent Thomsen, er en brillant bluesman med et sublimt og originalt univers. Ingen vrider en streng som Kent. Ingen! Han har sin helt egen tone og touch - hvor hver eneste berøring får guitaren til at dirre & vibrere blåt.

Rasmus Stenholm har genremæssigt bevæget sig vidt - fra soul over rock, fusion til blues - og altid på ekvilibristisk vis bag Hammond-orgelet! Rasmus slår bl.a. sine folder med Uffe Steen, Kenn Lending og i blueskvartetten Live Bleeding Fingers

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 150,- / Medlem Crossroads kr. 120 / Billetsalg i døren          
Jazz i BygningenTorsdag 23/10 kl. 20.00 The Revivalists (NL)

Genre: Trad. Jazz
Arrangør: Vejle Jazzklub
Dørene åbnes kl: 19.00
Billetter: Kr. 130,- / Medlem Vejle Jazzklub kr. 80,- / Billetsalg i døren.

 

scarlet pleasure i bygningenFredag 24/10 kl. 21.00 Scarlet Pleasure

Scarlet Pleasure udgiver lyden af sommer....strandfest til den lyse morgen, sommerforelskelse og lyden af havets mørkeblå bølger, skvulper videre på den nye, forførende single,
”Under The Palm Trees”. Tilbage i februar måned udsendte Scarlet Pleasure deres debutsingle "Windy". En single der duftede af lysere tider og tankerne mod varmere himmelstrøg - og nu er bandet klar med singlen, ”Under The Palm Trees”, der, for alvor, byder sommeren velkommen!

Scarlet Pleasure er fascinationen af old school soul, ungdommelig leg med gamle 808 maskiner og et unikt moderne touch, der trækker parralleler tilbage til 90ernes sexfikserede RnB. På ”Under The Palm Trees” skinner respekten for den gode melodi, popsangen og iørefaldende sangskrivning, endnu engang igennem.
Siden udgivelsen af den Uundgåelige debutsingle, ”Windy”, har de tre unge fyre haft fast placering i toppen af Airplay Charten og spillet udsolgte clubkoncerter. Det er også blevet til internationale blogroser fra det store, amerikanske popsite, Idolator, der kaldte bandet for en sammensmeltning af Marvin Gaye, Daft Punk og Michael Jackson.

Senest høstede Scarlet Pleasure fornemme liveanmeldelser på Spot Festival, i Aarhus, hvor Gaffas anmelder hæftede sig ved et yderst velspillende band, deres udanske lyd og høje musikalske kvalitet.
Nu er bandet klar til at skrive næste kapitel i sandet, og med ”Under The Palm Trees” er der kun ét at gøre: På med solbrillerne, rul soltaget helt tilbage og tril ud i det ganske sommerland, med Scarlet Pleasure bragende ud af højtalerne. g når solen uundgåeligt slukker for sommeren udenfor, inviterer vi både den og Scarlet Pleasure indenfor i BYGNINGEN, sammen med JER :-)

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 140 i døren.

 


SKILLET i Bygningen VejleLørdag 25/10 kl. 21.00 Skillet (US)

Over 5.2 millioner fans på facebook, mere end 2 millioner solgte albums og knap 3.5 millioner afspilninger af SKILLET’s seneste officielle video på YouTube taler sit eget tydelige sprog. Det amerikanske rockband SKILLET har i den grad erobret verden. Heriblandt også Danmark, og senest Jelling Musikfestival i maj. Koncerten der var så stor en succes, at Jelling Musikfestival har taget initiativ til et samarbejde med Bygningen i Vejle, omkring en eksklusiv klubkoncert, lørdag d. 25. oktober. Det bliver den eneste koncert i Danmark på bandets vej fra Hamborg til Stockholm. 

SKILLET er altid garant for en enestående liveoplevelse, og bredt anerkendt for at være et af USA's bedste livebands i deres genre. Et prædikat de har arbejdet sig ualmindeligt hårdt til, hvorfor de i 2011 var at finde blandt top fem på Billboard.com's liste over "Hardest Working Bands". Ved tidligere besøg i Danmark har de gæstet Aarhus og København og altid med udsolgte huse.
Men også på pladefronten har SKILLET skabt røre, og trak kæmpe overskrifter da deres album AWAKE var det ene af kun tre albums der solgte platin i 2012. Dette ikke mindst set i lyset af, at de to andre var navnkundige Black Keys med ’El Camino’ og Mumford & Sons med ’Babel’.
Nyheden om, at SKILLET solgte mere end en million albums i USA overraskede musikbranchen verden over. 

At deres meget forskelligartede fanskare – kendt som ”Panheads” - nu var vokset til et syvcifret antal, var da også det bedst mulige udgangspunkt for at de netop var ved at lægge sidste hånd på opfølgeren RISE, da nyheden om platin kom ud. 

SKILLET er dannet tilbage i 1996. Bandet består i dag af ægteparret John (vokal og bas) og Korey Cooper (guitar, keyboards, backing-vokal), Jen Ledger (trommer, vokal) og Seth Morrison (guitar). Bandet har udgivet ni albums, modtaget to Grammy-nomineringer for "Collide" og "Comatose". Deres album "Awake" har solgt platin, og debuterede som nummer to på Billboard 200 - desuden har albummet "Comatose" solgt guld.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.00
Billetter: Kr. 220 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 240 i døren.  

 


SCAMP i Bygningen VejleTorsdag 30/10 kl. 20.00 SCAMP

SCAMP er klar med ny rå tråd og en eksklusiv DK tour....Bygningen er selvsagt PÅ..!

"The Deadcalm" er seneste udspil fra fra SCAMP, og er opfølgeren på debuten "Mirror Faced Mentality", der udkom i 2008 via Scarlet Records.
Albummet blev præmieret med en Danish Metal Award for årets debut. Et debut album, der fik ...stor ros i bland andet Kerrang, og som førte til jobs med Meshuggah, Machine Head, samt en debut på Roskilde Festival.

"The Deadcalm" er mere melodisk end det forrige album, og mere "in your face", en stil, der har ført til gode anmeldelser i udlandet.
Yderligere er den tidligere Mnemic frontman Michael Bøgeballe blevet ny forsanger i SCAMP.

Albummet er igen udkommet via Scarlet Records, og er produceret af Tue Madsen, der tidligere har stået for hård tråd som Hatesphere, Sick Of It All og The Haunted.

Hvis man skal svede og ryste garnet, så er SCAMP et oplagt valg – og man har mulighed for at få syn og lyt til sagen på denne lille og eksklusive DK tour:

23. Oktober: Radar i Århus.
24. Oktober: Kulturmaskinen i Odense
25. Oktober: Kulisselageret i Horsens
30. Oktober: Bygningen i Vejle
31. Oktober: KB18 i København

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 120 i døren.


Fredag 31/10 kl. 21.00 Lucy Love
 
Info følger
Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Billetsalget starter snarest...
  

NOVEMBER


Lørdag 1/11 kl. 20.00 Cæcilie Norby
                                   - med et Nancy Wilson-repetoire
Genre: Jazz

 

 

Arrangør: JIVE
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Billetpris ukendt / Billetsalg i døren   


Torsdag 6/11 kl. 20.00 Aske Jacoby / Engelsholm

 

 

Arrangør: Engelsholm Højskole
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Billetpris ukendt / Billetsalg i døren   


Blues i BygningenLørdag 8/11 kl. 20.30 Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Genre: Blues

Stemmepragt, personlig lyd og hårdt arbejde. Samt et band, der holder sammen i tykt og tyndt. Succesen for Thorbjørn Risager & The Black Tornado i udlandet og herhjemme er ikke kommet af sig selv. Meritterne på bandets CV tæller bl.a. Danish Music Award og Blueskartellets Ærespris.

”Vores band fungerer pissegodt. Vi brænder alle sammen for det, og der er ikke nogen, der er med på en badebillet. Alle i bandet går til opgaven med en 100% professionel indstilling. Alle yder til fælles-skabet, og alle har opgaver for at få det hele til at lykkes”, lyder det fra Thorbjørn Risager.

Og lige præcis dét kan meget være den lim, der for alvor har bundet det rock-, blues- og soul-dampende ottemandsband sammen i nu mere end et årti, og som har gjort dem til et af landets flittigste og mest efterspurgte livebands og med otte albumudgivelser i bagagen.

Thorbjørn Risager er det naturlige midtpunkt i bandet. Hans rå og udtryksfulde vokal er det brændstof, bandets store bluesmotor kører på. Men det kræver mere end en formidabel vokal at få køretøjet til at ligge i overhalingsbanen. Sangene er olien, og den bliver jævnligt fyldt på og har en kvalitetstyk konsistens. Rytmegruppen er stem-plerne, der aldrig svigter. Gruppens to guitarer udgør det overlegne elektriske udstyr. Og blæsergruppen er det elegante design, der fuldender køreegenskaber og komfort. Bandet har en klar profil med blues, soul og roots-rock - med mange ligheder med en gammel B.B. King-plade: Stor lyd med blæsergruppe!

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 150,- / Medlem Crossroads kr. 120 / Billetsalg i døren          

 


Hanne Boel i Bygningen VejleSøndag 9/11 kl. 15.00 Hanne Boel Trio

Hanne Boel indledte det musikalske år 2014 med at udgive en række nyfundne uudgivede numre fra perioden 1989-2007. Albummet der udkom d. 3. februar bærer titlen ”Outtakes”, og byder på endnu uhørte sangskatte fra sangerindens omfattende karriere.

Ved skabelsen af Hanne Boels mange albums har hun ofte indspillet flere sange, end der reelt var kapacitet til på albummet, og med en naturlig prioritering af Hanne’s egne kompositioner har mange smukke cover-numre og musikalske features aldrig set dagens lys. Men på ”Outtakes” har Hanne Boel selv udvalgt en perlerække af nyfremfundne covernumre, som i mange år har gemt sig på forskellige formater af bånd optaget gennem tiderne fra 1989 til 2007 - en historisk rejse gennem både teknologiens og sangerindens udvikling.

Sangerinden fortæller selv om albummet: ”Nu har vi samlet en del af disse gemte sangskatte til en lille udgivelse. Vi har ikke rørt ved det, der er ikke tilført noget, ikke sunget igen. I tre tilfælde har vi dog måtte mixe, simpelthen fordi der ikke fandtes et mix af de pågældende sange. Dette er med andre ord et indblik i vores arbejdskammer - og hvem ved, om vi har fundet alle de sange der gemmer sig!
”Outtakes” er blevet et yderst homogent album, hvor Hanne Boel lader sin store pop- og rockende røst lyde på en lang række aldrig før udgivede sange. Albummet byder på en masse spændende samarbejder, hvor lytteren tages på en omfangsrig rejse gennem de sidste 20 års musikhistorie, med de mest markante danske og udenlandske sangere og sangskrivere. På rejsens vej møder man både Laid Back, Tim Stahl, og John Guldberg, Muassa Diallo, Jens Runge, Nikolaj Torp, Klaus Menzer, Benjamin Koppel, Carsten Dahl, Frede Ewertt, samt Jacob Andersen m.fl.  Alt sammen produceret og bundet sammen af den legendariske producer Poul Bruun.

På live-fronten dykker Hanne Boel også lidt tilbage i tiden til 2005-2006-2007, hvor Hanne med meget stor succes turnérede i et trio set up med Jens Runge og Vicky Singh - begge på guitar og kor.
Senest høstede Hanne Boel i trio set up en 4 stjernet anmeldelse i Gaffa i forbindelse med Hanne’s dobbelt koncert med Suzanne Vega i Vejle Musikteater i oktober 2013.


Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
14.00
Billetter: Kr. 240 INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 260 i døren. 

 


Jazz i BygningenTorsdag 13/11 kl. 20.00 Paul Harrinson Band (GB)

Genre: Trad. Jazz

 

 

 

Arrangør: Vejle Jazzklub
Dørene åbnes kl: 19.00
Billetter: Kr. 130,- / Medlem Vejle Jazzklub kr. 80,- / Billetsalg i døren.   


De Dødelige og Den Fjerde Væg i Bygningen VejleFredag 14/11 kl. 21.00 De Dødelige & Den Fjerde Væg

“De Dødelige har nogle tracks, der bare venter på at komme derud af. Vi spår dem en rimelig stor fremtid.” (Jannik Thomsen, Nik & Jay)

Det er ikke kun Nik & Jay, der har forelsket sig i De Dødelige. Deres elektroniske, dystre og melodiske r&b har taget både musiknørder og publikum med storm.
I april udvalgte Soundvenue den drømmende popperle 'Sig Det' til 'Top Track'. Derefter gik det stærkt for duoen, der består af sanger Andreas Ringblom og producer Ulrik Schultz. De tilbragte store dele af 2013 som opvarmning for Marie Key på hendes udsolgte Danmarks-turné.
I efteråret var de igen på tour, denne gang med Nik & Jay, der personligt havde udvalgt duoen som warm up act på deres 'United'-turne.

Nu er duoen klar til at indfri forventningerne med deres anden single 'Langt Væk Herfra', der gæstes af den talentfulde rapper AMRO. Nummeret stammer fra den kommende EP 'OPDAG' og bevæger sig i samme patosdryppende popunivers som 'Sig Det', der trækker på inspiration fra moderne r&b. Som altid med De Dødelige går sang, produktion og stemning op i en højere enhed. Med fokus på musikken og historiefortællingen, kommer menneskerne bag derfor i anden række.

“...Det er historierne, der er vigtige. Ikke os, som kunstnere. Det er derfor, vi hedder De Dødelige. Fordi vi gerne vil væk fra det der med, at popstjerner fremstilles som udødelige. Vi vil gerne vise, at der er plads til gode historier i poppet musik, som ikke nødvendigvis er omsyret af glamour og popikonisering..”

Den Fjerde Væg har med stort melodisk overskud og halvgakkede arrangementer, haft succes med det at skrive dansksprogede sange, der både er en smule sære og enormt elegante. På trods af de til tider småkryptiske sangstrukturer fremstår musikken umiddelbar og let. Forfriskende og fuld af overraskelser. Med debutalbummet ”Drengekys” høstede gruppen flere fem- og seksstjernede anmeldelser i danske medier.

Se frem til en fed aften, hvor velskrevne dansksprogede sange er i fokus.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
14.00
Billetter: Kr. 80 INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 100 i døren.  

 


Lørdag 15/11 kl. 21.00 Sleep Party People

 

Info følger...

 

 

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Billetsalget starter snarest...


Go Go Berlin og The Blue VanFredag 21/11 kl. 20.00 Go Go Berlin & The Blue Van /
                          Supp. Velvet Volume

Prøv li' å hør her..!
Vi synes selv, at vi har fået en fantastisk idé til en "ROCK Reunion Of The year"..! Med slet skjult stolthed, har vi jo for længst annonceret et gensyn med et af Danmarks ubestridt fedeste LIVE bands, de snart legendariske THE BLUE VAN, fredag d. 21, november, og billetsalget er egentlig i gang og det hele kører..! Men pludselig åbenbarede der sig en enestående mulighed, som vi bare var nødt til at efterfølge benhårdt.

Tilbage i 2012 var THE BLUE VAN endnu engang på en omfattende tour, ganske som de har været det siden de startede deres glorværdige karriere tilbage i 90'erne. Men på denne tour tog de et supportband med, som de selv anså for værende et af tidens fedeste nye rock bands: GO GO BERLIN.

Den support tour blev et afgørende springbræt for GO GO BERLINs fremtidige færd, og i dag skal man være både døv og blind, for ikke at have stødt på bandet rundt omkring på landets klubscener og festivaler. For ligesom det også er tilfældet med THE BLUE VAN, har de i den grad knoklet på landevejen. I den forbindelse har de da også besøgt Bygningen en tre gange efterhånden, og med de shows begge bands har leveret her, er de altid velkommen tilbage.!

Jamen HOV, pludselig fik vi et ønske fra GO GO BERLIN, om at komme tilbage til BYGNINGEN, som tak for støtten på deres vej op, og det specifik med netop d. 21. nov. som en af kun to ledige datoer, inden tourbussen for alvor satte kurs mod udlandet. Og hvad var mere nærliggende, end spørge begge bands; "Hey, hvad med en lille kollegial reunion i Bygningens Store sal, og gi' Vejle en ROCK fest, de sjældent har set mage til..?

Og med thumbs up fra begge bands på den, er vi pave stolte over, at kunne præsentere en dobbeltkoncert med GO GO BERLIN og THE BLUE VAN...og det ovenikøbet med opvarmning af de sejeste tre rocktøser i VELVET VOLUME..!


Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 200 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 220 i døren.  

 


Lørdag 22/11 kl. 21.00 Dad Rocks!

 

Info følger...

 

 

 

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Billetsalget starter snarest...

 


Torsdag 27/11 kl. 20.00 Mont Oliver

 

Info følger

 

 

 

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Billetsalget starter snarest...


Blues i BygningenLørdag 29/11 kl. 20.30 Trouble Cats

Genre: Blues

De fire gamle katte er rendt på hinanden igen i en århusiansk baggård og må erkende, at en kat har mange liv. Trouble Cats er tilbage i den oprindelige besætning og rykker ud på scenerne med ny energi og blues, jump og rootsrock for fuld skrue.

Det begyndte i 1987. Årtiet, hvor trommemaskiner, synthesizere, blazere med skulderpuder og cafépublikum med new wave-attituder var tidsåndens fremmeste udtryk. Modreaktionen måtte komme. Og den hed "the blues". Ned til rødderne.

Der var gang i bluesscenen i slutningen af 80'erne. Det er der også i dag. Efter mange år, hvor de fire oprindelige medlemmer af Trouble Cats har haft travlt med andre orkestre og andre job, gendanner de nu det gamle band. Trouble Cats "classic" er tilbage, og kvartetten er spillelystne som aldrig før.

Henrik, Martin, Morten & John. Det lyder som et band, ikke sandt?
Det er det også. Kemien mellem de fire musikere er til stede på samme måde, som da de begyndte at spille sammen for 25 år siden. Dengang var der et eller andet uforklarligt, der fik det hele til at fungere. Der var en direkte hotline til publikums sanser.

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Pris ukendt  / Medlem Crossroads kr. / Billetsalg i døren      

 


DECEMBER


Onsdag 17/12 kl. 19.30 Hess- AC-Hess

Genre: Jazz

Arrangør: JIVE
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Billetpris ukendt / Billetsalg i døren    


Blues i BygningenFredag 26/12 kl. 20.30 Mike Andersen Band

Genre: Blues

Lad det være sagt med det samme: Mike Andersen besidder en absurd stærk vokal og en ligeså fremragende sceneoptræden.

Aarhusianske Mikkel ”Mike” Andersen er først og fremmest en stærk sanger med en stærk, følsom og indlevende stemme, men hans guitarspil sidder også lige i skabet. Han er ligeså pæredansk, som navnet antyder – men det er musikken langt fra. Mike Andersens store kærlighed til de gamle blueslegender er tydelig, men hans sammensætning af blues og soul er meget hans egen og han beviser helt klart, at man ikke behøver være født i Mississippis sumpe for at spille en gedigen omgang blues.

Mike Andersen er en mand med mange musikalske talenter og hans band består også af en række af smilets bys bedste blues- og soulmusikere.

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 150,- / Medlem Crossroads kr. 120 / Billetsalg i døren        

 


 JANUAR - 2015


Jacob Bellens i Bygningen VejleFredag 9/1 kl. 21.00 Jacob Bellens m. Band

Genre: Pop/folk

 
Manden med en af landets mest karakteristiske stemmer afsøger endnu engang nye musikalske områder, når det Frederik Thaae-producerede album My Convictions udkommer den 22/9 2014.

Med My Convictions har Jacob Bellens lavet det pop album, som han og Frederik Thaae har talt om at lave sammen siden Thaae producerede Murder’s skamroste Stockholm Syndrome album i 2006. Det er pop med højt til loftet, en slags vintage pop med masser af strygere, men hele tiden med Bellens’ stemme i fokus.

I januar 2015 drager Bellens med sit hidtil største band ud på turné - og bandet er et sandt dream team bestående af Ned Ferm, Manoj Ramdas, Jakob Høyer, Jakob Falgren, Nils Grøndahl,
og Bellens selv på klaver.

Bellens siger selv om det kommende album: "Musikalsk er det en meget melodisk plade, hvor strygere, harper, blæsere og diverse percussioninstrumenter spiller en stor rolle for den samlede lyd og den klassiske musiks virkemidler er blandet op med de mere moderne af slagsen. My Convictions er en plade jeg har haft lyst til at lave i mange år, men først har haft overblikket til at skabe nu. Det har været hensigten at kommunikere mit udtryk så rent, tydeligt og 1:1 som det pt er mig muligt. Tekstuniverset er, for visse af sangenes vedkommende, mere personligt, mere letfatteligt end hidtil og melodierne er lysere, mere simple og nok mere ligetil end de før har været."

Efter at have sat sine to bands - Murder og I Got You On Tape - på pause, har Jacob Bellens har kastet sig ud i en meget produktiv solo-fase, der også inkluderer samarbejder med bl.a. Dragonborn (Dicte-titelsangen) og med Kasper Bjørke. Efter I Got You On Tape’s stramt eksekverede art-rock, de elektro-pulserende hits med Kasper Bjørke og Murder’s intime neo-folk, udgave Bellens i 2012 sit første album i eget navn, det jordbundne og organiske The Daisy Age.

Herhjemme skrev pressen om The Daisy Age:

Soundvenue, 5 ud af 6 stjerner: “... mere dragende, charmerende og intim end Bellens’ to andre projekter tilsammen og bekræfter hans vigtighed på den skævere side af dansk musik.”

Information: “Som et særligt imposant egetræ rejser Bellens’ sangskrivning sig altid fra den samme grundstruktur, og man kan gemme sig i skyggen af den. Vegetere. Reflektere. Sukke og stønne under eksistensens vægt.”

Gaffa, 5 ud af 6 stjerner: “ Stemmen fra Murder og I Got You On Tape begår vidunderligt solo-album (...) et prægtigt og overdådigt værk (...) hele det relativt akustisk ladede album synes indhyllet i en særligt fortryllende atmosfære, der byder den ene eventyrlige stemning efter den anden at tage styringen.”

B.T., 5 ud af 6 stjerner: “Èt af årets bedste album (...) en række melodier, der først hypnotiserer lytteren for derefter at tage varigt bolig i sjælen.”

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 140 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 160 i døren.   


 

Se andre arrangementer 

Tilbage til toppen

Ved Anlæget 14B
7100 Vejle
Telefon: 75 83 86 77
info@bygningen-vejle.dk