Koncertkalender - siden opdateres løbende...

MARTS 


Jonah Blacksmith / Telestjernen og Manden de kaldte LeftyFredag 6/3 kl. 20.00 Jonah Blacksmith + Telestjernen & Manden De Kaldte Lefty

Brødrene Alstrup forener deres fædrene og musikalske ophav i konstellationen, JONAH BLACKSMITH. Sangene og deres udtryk vokser ud af barndommens landsbysmedje på ’udkanten’ af Danmark, hvor bedstefar gav den musikalske arv videre til to, lærenemme drenge. Efter en stribe live sessions, koncerter og et utal timer brugt i studiet, er ”Northern Trail” nu gået i trykken og udkommer 3. november 2014. Det er blevet til et svendestykke af betydning, som vil bidrage til den alternative folk scene.

Telestjernen & Manden De Kaldte Lefty er et af de nyere og mere originale navne på den danske rockscene netop nu – men så heller ikke nyere, end at det allerede er blevet til fire roste albums, og et helt nyt, netop udkommet: Det Kolde Hawaii hvorom Gaffa skriver i sin 5-stjernedede anmeldelses overskrift:
”Knuselskeligt konceptalbum fra den kronjyske sangskriver og hans gedigne guitarist..!”
Har du haft ørerne godt inde i eksempelvis P4, så er du måske undervejs stødt på Telestjernen, der blandt andet har fået roteret fine skæringer og skæbnehistorier som ”Med næb og klør”, ”Miss Nørhald 1986”, ”I mit sminkede lig” og ”En tår af Kronjylland”. Telestjernen er både til twang (opkaldt efter hittet ”Telstar” med The Tornados) og tegneserier – og live er han i godt selskab med sit band af jyske outlaws, der nok ved, hvordan håndspillet rock skal sendes ud over scenekanten.


Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 140 - INKL. gebyr i forsalg på  billetlugen.dk / Kr. 160 i døren.     

 


Onsdag 11/3 kl. 19.30 Hans Ulrik

Dette er Hans Ulrik anno 2015. JIVE har fulgt Hans Ulrik (Jensen) gennem mange år. Dette er hans 50‘ende leveår - fødselsdag 28. september - i musikkens tjeneste. En ting har været konstant gennem årene; Hans Ulrik står aldrig stille. Altid gang i en fordybelse, ny udvikling, en ny drejning af det musikalske spektrum. Størst publikumsbevågenhed hidtil var der nok omkring perioden 1998-2003 med gruppen “Jazz’n’Mambo”, der udforskede mambo, latin og danske standards. Så lavede Hans Ulrik tre fremragende, internationalt orienterede cd’er med bas-legenden Steve Swallow og trommeslageren Jonas Johansen. De sidste drejninger af jazz-hjulet mundede ud i de kunstnerisk særdeles fremragende cd’er; “Slow Procession” og “Tribal Dance”. Flere af Hans Ulriks cd’er har vundet titlen som “Årets jazz-cd”, og Hans Ulrik selv har vundet mange priser for sin musik. Det er altså en mand på toppen af sin karriere. Det instrumentale mesterskab er stort og de musikalske ideer strømmer stadig. Vi glæder os til at finde ud af, hvor Hans Ulrik står i 2015.

Musikerne i aftenens koncert er nogle af de bedste på den danske jazz-scene. Kasper Vadsholt med den dybe, organiske tone og den fysiske forening med bassen. Ligesom Hans Ulrik er Vadsholt medlem af DR Big Band, som i parentes bemærket fylder 50 år i år! Pianisten Jacob Christoffersen er en højt skattet “sideman” og kapelmester selv. Han modtog Ben Webster-prisen i 2013 for sin intense musik og dedikation. I sidste del af Shubidua’s tid spillede havde Jacob Christoffersen keyboard-pladsen i bandet. JIVE-kendere husker endnu den legendariske 2004-koncert med 2 x Billy (=Hart og Harper), hvor Jacob spillede sit mesterskab helt ud. Endelig er der trommeslageren Anders Mogensen, det rytmiske jazzkraftværk. Få evner som Anders at spille helt subtilt og indfølt for så at få trommesættet til at eksplodere i kaskader af lyd. Anders har et fantastisk drive i akkompagnementet, hvilket får medspillerne til at yde deres absolut bedste. Også værdsat i hjembyen Odense, er han som professor i trommespil på Carl Nielsen Akademiet. Anders Mogensen er en stjerne også i de andre nordiske lande, hvor han spiller på mange større festivaller.

Orkestret vil spille originale Hans Ulrik-kompositioner, og der bliver sikkert plads til nogle afstikkere til fx Beatles og den danske sangskat også. 

Arrangør: JIVE
Dørene åbnes kl:
19.00 - koncerten afholdes i Store Sal
Billetter: Kr. 120,- / Medlem JIVE kr. 100,- / Billetsalg i døren      


Patrick Dorgan i Bygningen VejleTorsdag 12/3 kl. 20.00 Patrick Dorgan

Efter intense og udsolgte liveshows er københavnerdrengen, Patrick Dorgan, klar til at indtage resten af landet.  
Da den københavnske sanger Patrick Dorgan som ung teenager hørte den danske crooner Asger Rosenberg synge på et værtshus, blev han dybt påvirket af den legendariske sanger, der var mærket af et langt og hårdt liv i musikkens tegn, men samtidigt var ekstremt dygtig og nærværende. Oplevelsen blev et vigtigt musikalsk vendepunkt for Patrick Dorgan, der tilbragte de næste par år med at nippe til isvand på tvivlsomme værtshuse og suge til sig af croonerens store stemme, mens hans jævnaldrende venner spillede fodbold og borede knallerter.

Nu har Patrick Dorgan selv indtaget scenen, og med en håndfuld intense koncerter på små københavnske spillesteder, har han på rekordtid skabt sig et dedikeret livepublikum. I starten af september formåede han at fylde Ideal Bar i København og bringe stedet nær kogepunktet med sit bud på dansk soul anno 2014, og straks var spillestedet klar til at arrangere en ekstra koncert, men dette nu i Lille Vega istedet.

Patrick Dorgans medrivende soulmusik byder på sprudlende vokal, iørefaldende melodier og en vekslen mellem følsomhed og eksplosioner af glad energi, hvilket man bl.a. kan høre på den netop udsendte single ’On The Way Down’. En sang der handler om den bittersøde følelse, der opstår, når man støder på sin ekskæreste, mens man selv er allermest ovenpå – og hun er ’On The Way Down’.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på  billetlugen.dk / Kr. 140 i døren.   

 


Mathilde Falck m. BandFredag 13/3 kl. 21.00 Mathilde Falch m. Band

Den 8. marts 2014 udgav Mathilde Falch sit andet album, ”Bag Mine Øjenlåg”. Siden Mathilde Falchs roste debutalbum ”Lad Mig Gå Fri” udkom i 2012, har den nu 24-årige sangskriver turneret land og rige rundt med sit band såvel som solist. Hun har skrevet nye sange, og indspillet og produceret dem sammen med Søren Christensen fra bandet The Blue Van. I Sørens hjemmestudie i en kælder på Nørrebro er lyduniverset i årets løb blevet udfordret og afprøvet, og nye og interessante veje for Mathildes sange blev fundet. Resultatet kan høres på ”Bag Mine Øjenlåg” og Mathilde udtaler selv:

”Pladen handler generelt om at gå i symbiose med et andet menneske, at slippe lysten til det destruktive - og om at dyrke håbet. Selv i sangene om smerte, er der et håb.” Temaerne på “Bag Mine Øjenlåg” er rastløshed, seksualitet, afhængighed, tosomhed, kærlighed og løsrivelse. Og Mathilde Falch leverer sammen med sit band energisk og lys rock med stærke danske tekster, pophooks og moderne sound.

B.T. kvitterede med **** stjerner og skrev: ”Midt i en tid, hvor alle forsøger at lyde som alle de andre, er det befriende med en kunstner som Mathilde, der bare er sig selv.” … ”råt rockende og tydeligvis med noget på hjertet.”

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter:
 Kr. 80 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 100 i døren.   

 


Bottled In EnglandLørdag 14/3 kl. 21.00 Bottled In England

Den danske live drum’n’bass duo Bottled in England udgav i sommers deres debutalbum BOY/LOST. Albummet banede både vej til en plads i Roskilde Festivals hovedprogram og en top 3-placering ved GAFFA Awards’ kategori ”Bedste Elektroniske Album”.
Duoen er imidlertid allerede klar med en ny EP dette forår og drager i den forbindelse på en længere Danmarksturné. Med under armen har Bottled in England både en bred vifte af nye og gamle livegæster samt en ny EP (TECH EP), der bl.a. byder på features fra det store sangtalent Fine Glindvad. 
Bottled in England har de seneste år markeret sig som et af Danmarks vildeste og mest underholdende livebands. Efter at have slået deres navn og evner fast på med en publikumsrekord på Pavillon Junior i 2011, har trommeslager August Dyrborg og bassist Daniel Vognstrup turneret i både Danmark, Europa og Asien med højdepunkter som Fusion Festival (DE), Waves Vienna (AT), Sonic Visions (LU), SPOT Festival (DK), Reeperbahn Festival (DE), Storm Festival (CN) og by:Larm (NO).
På trods af bandet aldrig er blevet samlet op af den danske radio samlede de denne sommer 5-6000 mennesker til deres koncert lørdag eftermiddag ved Apollo-scenen på Roskilde Festival 2014 (se video her).
I marts 2015 udgiver Bottled in England deres 3. EP ”TECH EP”. Der bliver generelt lagt en mere melodiøs tone for dagen mens duoen også holder fast i DNAen med energiske beats, pulserende bas og euforiserende soundscapes.

Politiken (DK): ”En optræden med bassisten Daniel Vognstrup og trommeslageren August Dyrborg er noget af det vildeste og mest energiske fra Danmark lige nu.”

Undertoner (DK): ”Der var bestemt noget nær overnaturligt over energiniveauet, de to lagde for dagen (5/6 stjerner).”

Soundvenue (DK): ”På tre kvarter demonstrede Bottled In England, at de har spilleglæde og fandenivoldskhed nok til at løfte en hvilken som helst teltdug (4/6 stjerner).”

GAFFA (DK): ”Dette band er noget af det mest energiske, jeg har oplevet (5/6 stjerner).”

Lydtapet (DK): ”Bottled In Englands håndspillede drum ’n’ bass er i en klasse for sig, og  byder på en energi og alsidighed som ikke høresd ellers i den elektrificerede genre. (5/6 stjerner)”

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter:
 Kr. 80 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 100 i døren.  


Aske JacobyTorsdag 19/3 kl. 20.00 Aske Jacoby

Guitaristen og sangeren Aske Jacoby har i mere end tredive år været en væsentlig del af den Danske musik scene som sideman og studiemusiker, hvor han har medvirket på over 300 plader. Han har spillet fast i mange år med bl.a. C.V. Jørgensen, Thomas Helmig, News, Danseorkestret, Sanne Salomonsen, Billy Cross.

Der er også ind i mellem blevet tid til fire solo udgivelser, blandt andet den legendariske solo debut “Not Only For The Royalties”. Og med den femte og anmelderroste album “Chant”, tager Aske Jacoby skridtet fuldt ud som solist, med dybe og rørende sange om det bittersøde i at være menneske på godt og ondt. Virtuost, råt og elegant udført af en kunstner med 100 procents integritet.

Denne aften vil han akkompagneres af et band bestående af så kompetente folk som: Rune Funch, Assi Roar og Jeppe Gram.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter:
 Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 120 i døren.  

 


Von Dü i Bygningen VejleFredag 20/3 kl. 21.00 Von Dü

Igennem de sidste 5 år har 9-mands bandet Von Dü slået sig fast som et af den danske musikundergrunds flagskibe.  Bandet dropper også løbende singler og musikvideoer fra EP’en, så der på regelmæssig basis vil være ny musik at lytte til. Musikken er indspillet i V JUICE-studiet på Nørrebro. Studiet er bygget af medlemmerne i Von Dü, der bl.a. rummer ingeniører og håndværkere.

”Det er sgu lidt en våd drengedrøm, det dér med at have sit eget studie. Studiet er altid tilgængeligt, så vi kan voldtage det, når kreativiteten er højest. Det betyder også noget for musikken, at man føler sig hjemme og kender studiet”, fortæller forsanger Morten Nygaard.

Bandet vil præsenterede et helt nyt liveshow, hvor stage-presence og det showmæssige indhold - som altid hos Von Dü - er helt i højsædet og hvor der fokuseres på autentisk musikalsk nærvær.
Stort set alle på scenen synger, og det giver et ekstra kick at se så mange bruge både instrumenter og mikrofon. Med et erklæret mål om at spille koncerter i højeste klasse leverer Von Dü et show med gadedrengecharme og en legendarisk energi. Bandet udtaler, at publikum skal have deres livs koncertoplevelse til hver eneste koncert, og det er lige præcis det, man får.

I Von Düs finurlige sprogunivers bliver gråspurve skudt med kanoner, og der er ingen hellige køer! De danske tekster omhandler alt lige fra skyderier i storbyens gader, til det store kolde frokostbord,  flugtbilister og bandekrige, og på ”Beskidte Tanker” forsøger de at tage den tekstuelle arv
op efter et band som Gasolin. Uden at være decideret politiske kommenterer Von Dü på det danske
samfund uden omsvøb og med en spidsfindig humor. 

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter:
 Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 140 i døren 


Nikolaj Nørlund i Bygningen Vejle

Lørdag 21/3 kl. 21.00 Nikolaj Nørlund - solo

Når Nikolaj Nørlund til foråret tager på en længere solo-turné, er det efter et 2014 som har stadfæstet hans status som en af landets mest eksklusive, men samtidig bredt inkluderende sangere og sangskrivere. At Nørlunds publikum aldrig har været større beviste koncerter på Arena på Roskilde Festival, Store Vega og Pumpehuset i København og rundt i resten af landet.
Nørlunds personlige og engagerede stil, musik og sange appelerer til både gymnasielever og deres forældre, som for en stund får lov at tage hinanden og sig selv alvorligt. Og med albummet det naturlige fra marts 2014, føjede han endnu en stak sange til det repertorie som i dansk sammenhæng er temmelig unikt og som tæller højdepunkter som Strunge-fortolkningerne på Navnløs, Nye Optagelser og fra de senere år Tid og Sted, Alt Sammen, Lige Nu. Alt i alt et bagkatalog, hvor man skal til modne, udenlandske kunstnere som Nick Cave eller Håkan Hellstrøm for at finde lige.

Men Nørlund har aldrig været bleg for at stille op alene med sine sange og med solo-turen i marts 2015 bliver der endnu en mulighed for at opleve den helt specielle stemning, som Nørlund og hans bud på moderne dansk sangskrivning giver, når der kun er ham og hans entusiastiske publikum på banen.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 130 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 150 i døren.    


Onsdag 25/3 kl. 19.30 Mads Mathias

Mads Mathias er en vaskeægte, dansk jazzstjerne - en crooner - med et kæmpestort potentiale for at komme ud i verden. Han er dedikeret til musikken i alle dens former. Han synger fremragende og spiller saxofon (samt andre instrumenter!). Repertoiret er mainstream og melodisk - et sted, hvor de fleste jazzfans kan mødes. Han ser godt ud, er smart klædt, frisk og udadvendt. Han kan få pigehjerterne til at smelte og få hardcore-jazzfans til at tappe med fødderne, nikke med hovedet og nynne med! Sådan et talent kan man bare ikke komme udenom. Så, tag godt imod Mads Mathias’ første koncert i JIVE-regi! Vi er stolte over at kunne præsentere ham i den natklubagtige stemning i “Spillestedet” i Bygningen. Forventningerne er høje, selv om Mads Mathias er relativt ny på scenen. Han har kun udgivet én cd selv, “Free Falling” fra 2012, som til gengæld blev årets jazz-udgivelse det år! Nogle har måske hørt Mads Mathias sammen med sangerinden Sinne Eeg og DR Big Band, som de seneste to år i december har lavet fælles julekoncerter.

Musikken er elegant og swingende i et repertoire, der bringer crooneren over alle croonere, Frank Sinatra, i erindring. I tiden er der flere mandlige jazzsangere, som kan sammenlignes med Mads Mathias, fx Harry Connick Jr., Jamie Collum og Chris Botti, Kurt Elling og Curtis Stigers. I denne sammenligning falder Mads Mathias absolut IKKE igennem! Sangteknikken er sublim, den engelske diktion i top hele vejen. Den melodiske og rytmiske fornemmelse er fornem. Nu ligger Danmark helt åben for Mads Mathias, og udlandet følger. Oplev denne sangstjerne, mens muligheden er der her i Vejle.

I gruppen bag Mads Mathias er pianisten Peter Rosendal, som spillede en meget stærk koncert i JIVE i sidste sæson. Det bliver spændende at kunne præsentere Peter i en anden rolle end som kapelmester. Også han er en af de originale musikere, som vort lille land er så rigt på i disse år.

Arrangør: JIVE
Dørene åbnes kl:
19.00 - koncerten afholdes i Store Sal
Billetter: Kr. 120,- / Medlem JIVE kr. 100,- / Billetsalg i døren    


Torsdag 26/3 kl. 20.00 Oriental Jazzband (NL)

Traditionel jazz

 

 

Arrangør: Vejle Jazzklub
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 130,- / Medlem Vejle Jazzklub kr. 80,- / Billetsalg i døren    

 


Fredag 27/3 kl. 20.00 Theessink & Møller

Veldrejet blues med de garvede mestre: Theessink & Møller

De to garvede guitarister Hans Theessink og Knud Møller byder med deres blues-duo på en intens og medrivende musikalsk oplevelse. Repertoiret byder på sange fra Hans Theessinks omfattende bagkatalog krydret med andre numre fra den traditionelle blues roots genre. Alt sammen karakteriseret af Hans Theessinks dybe og varme baryton. Koncerterne vil naturligvis rumme særlige lækkerier for guitarentusiaster - i form af til tider nærmest halsbrækkende og til tider følsomme og lyriske guitarimprovisationer.
Er man til gedigen, velspillet blues, så er man til Theessink & Møller.
Hver for sig er de kapaciteter i genren. Sammen er de en feinschmecker-oplevelse, der giver både gåsehud og smil på læben. Den kompetente blues duo er garant for, at publikum får en intens og medrivende blues koncert med både originale numre og numre fra den traditionelle blues-roots-genre, som duoen mestrer så flot.
Fremført med Theessinks dybe, varme baryton går det lige i eftertænksomme blueshjerter.
Koncerten garneres med højt kvalificerede lækkerier for guitarentusiaster i form af følsomt fremførte improvisationer.

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Se crossroads-vejle.dk 

 


Christian Hjelm i BygningenLørdag 28/3 kl. 21.00 Christian Hjelm

I august 2014 udgav Christian Hjelm sit andet dansksprogede soloalbum ”Vaskeægte” som til enstemmige anmelderroser cementerede den nordjyske sanger med den karakteristiske stemme, som en af de tunge drenge på den danske sangskriverscene.  Albummet ”Vaskeægte” er, ligesom solo-debuten ”Før vi blev lette” (kåret af Gaffas redaktion som Årets Danske Album i 2012), spækket med skævt legesyge popsange der, som titlen uhøjtideligt antyder er langtidsholdbare, fra hjertet og folkelige.

Det fik vi en forsmag på, på den netop veloverståede danmarkstour hvor Kim Skotte, Politiken, fra et udsolgt Lille Vega, bl.a. kvitterede med følgende beskrivelse af Christian Hjelm: “Denne skamløst begavede sangerknægt med den optimistiske pompadour og naturtalentets evne til at få alle gode gaver til at lyde lyse, løfterige og såre naturlige”. Ja, vi er ikke uenige…
Christian Hjelm, som har en lang karriere i det stilrene engelsksprogede indie-orkester Figurines bag sig, er en af de bedste sangere herhjemme og blev da også begavet med en Steppeulv-pris som Årets Vokalist i 2013.

Live formidler den moderne gavflab materialet med en en smittende spilleglæde og nærmest Kim Larsensk attitude kompetent bakket op af et hold af garvede kræfter fra den danske musikscene.

Arrangør:
Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.00
Billetter: Kr. 120 - EX. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 160 i døren.    


APRIL 


SEKUOIA i Bygningen vejleOnsdag 1/4 kl. 21.00 Sekuoia

Bag Sekuoia gemmer sig den 21-årige københavner Patrick Bech-Madsen, som med keyboardflader, kantslag og skævklippede vokaler, der ekkoer af direkte beats og atmosfærisk ambient, frembringer en drømmende og vægtløs oplevelse. Kombinationen af det organiske og elektroniske giver en svævende sammensmeltning med malende soundscapes, som emmer af lige dele natklub efter midnat og drypstenshule ved daggry. Det er sofistikeret elektronisk musik, der sigter efter både fødder og sind.
Sekuoia har senest udsendt EP’en ”Faces” på det anerkendte label "Project: Mooncircle" fra Berlin. Og har på trods af sin unge alder allerede spillet på Spot Festival, Roskilde Festival, Trailerpark Festival, Strøm Festival, Click Festival, Stella Polaris og mange flere både i Danmark og og internationalt. Sekuoia har tilmed ageret support for MØ og WhoMadeWho.

Sekuoia er i øjeblikket i gang med at indspille nyt materiale, som udkommer i 2015 og har senest været i Redbull studiet og indspille med Kill J, som er en af flere prominente features på den fremadstormende elektroniske musikers længeventede nye materiale. Sekuoia sidder dog ikke stille, men har også tid til at remixe andre kunstnere og det er således bl.a. blevet til et remix af Tomas Barfod’s ”November Skies”.

Soundvenue: ”Et studie i vellyd”
Beatport: “Sekuoia is Denmarks finest electronic musician”

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.30
Billetter: Kr. 80,- INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 100 i døren.     


LOVE SHOP i Bygningen VejleTorsdag 2/4 kl. 21.00 Love Shop

Love Shop er sin helt egen og ganske særlige skæbne i dansk rock. To tredjedele af bandets grundlæggere - mundharpevirtousen og sangeren Henrik Hall og guitaristen og produceren Hilmer Hassig - er her desværre ikke mere, men alligevel står bandet så smukt og stærkt som nogensinde og altid med de to som usynlige medspillere ved koncerterne. Love Shop udsendte albummet 'Kærlighed og Straf' d. 20. oktober.
I 2015 kan bandet fejre 25-års jubilæum.

Sammen med Mikkel Damgaard, som gennem sit arbejde med "Frelsens Hær"- albummet voksede fra at være Love Shop-keyboardspiller til producer med høje ambitioner om, hvordan bandets musik kan formes, præges og udvikles, har Jens Unmack nu været i studiet for at indspille opfølgeren til ”Skandinavisk lyst”. Et album der efter overbeviste alle om det rigtige i, at Love Shop fortsatte med at eksistere og indspille ny musik. Nu er Unmack og co. så klar med bandets 10. studiealbum ved navn ”Kærlighed og Straf" - et enestående usminket og nøgent blik på en broget dansk nutid anno 2014. Men dets musik udstråler trods alvorlige emner et umiskendeligt håbefuldt lys, der gør de kantede ord og forslåede sjælelandskaber hørbare som andet og meget mere end personlig samtidsobduktion. Melankoli, skønhed, længsel efter en bedre verden, lever stærkt i flere af de vitale popsanges ofte udsøgte melodier, mens andre tracks bærer modernismens rockkant og har deres rødder solidt plantet i vejen frem.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.00
Billetter:
 Kr. 195 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 215 i døren.


TURBOWEEKEND i Bygningen VejleFredag 3/4 kl. 21.00 Turboweekend

I 2015 udgiver electrorock bandet Turboweekend deres længe ventede fjerde album og ved den lejlighed tager de på en stor turne som starter slut marts i Danmark og slutter midt maj i Tyskland.

Det meget anmelderroste band udgav i oktober 2014 forløberen for albummet, singlen Miles & Miles som har været endnu et i rækkefølgen af radiohits for Turboweekend.

Det bliver første gang i lang tid at Turboweekend står i Vejle og de glæder sig meget til at trykke den af i Bygningen.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.00
Billetter:
 Kr. 190 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 210 i døren.

 


Ole Frimer BandTorsdag 9/4 kl. 20.00 Ole Frimer Band

Den århusianske sanger og guitarist Ole Frimer, med en fortid i legendariske Blue Junction og et tæt samarbejde med Peter Thorup, har i selskab med en håndfuld topklasse musikere i Palle Hjorth, Claus Daugaadr og Jesper Bylling, dannet et nyt Ole Frimer Band.
Denne konstellation har med stor succes lanceret en ny progressiv stil med rødder i blues og elementer fra rock, jazz og fusion, og nu tilmed tilsat danske tekster. Disse kan høres på det nys udgivne album ’Blålys’, der både er blevet nomineret til en Dansk Grammy og yderst vel modtaget af anmeldere.

BT ******
Bibzoom ******
Aarhus Stiftstidende ******
Fyens Stiftstidende ******
Lydtapet ******
Radio Aalborg ******
Midtjyllands Avis ******

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter:
 Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 140 i døren.


Fredag 10/4 kl. 21.00 Pede B & DJ Noize + MellemFingaMuzik

Pede B
er den første og eneste, der har vundet rapbattle konkurrencen MC’s Fight Night hele tre gange.

Han udgav sit første album Et Barn Af Tiderne i 2005. Siden blev det til de anmelderroste albums Over Askeskyen og Over Askeskyen 2 og senest udgav Pede B i foråret 2014 Alberte Winding hyldest-EP’en Vi Hjerte Alberte.
Byggesten er titlen på Pede B og DJ Noize’s kommende album. Albummet udkommer mandag d.
2. marts 2015 og er pakket med hits, ærlige beretninger fra hverdagen og refleksioner over det
samfund vi lever i.
“Liveshows er alt for os. Det er her, vi viser, hvor stærke vi er blevet. De sidste par års koncerter
har vist Noize og jeg, hvad der virker på scenen, så det er med de erfaringer i baghovedet, vi rammer studiet og scenekanten den kommende tid.”
Sådan beskriver Pede B det samarbejde, han og DJ Noize har opbygget i løbet af de år, de har
turneret sammen. Dj Noize har siden midt 90’erne været et velkendt ansigt i den danske
musikbranche og slog for alvor sit navn fast, da han vandt verdensmesterskabet i mix i 1996.
Med sig på scenen har de talentfulde Emilie Moldow, der sang til det Danske Melodi Grand Prix 2014
med sangen Vi finder hjem og Pede’s mangeårige backup-rapper LuxXx.

MellemFingaMuzik, består af rapperne Stepz og Benny Branco samt produceren Akhee.
I april 2014 udgav de deres officielle debut EP med titlen ”MellemFingaMuzik”. På mange måder er gruppen den stærkeste repræsentant for den frustrerede urbane ungdom, hvilket kommer til udtryk i tekstuniverset på EPen. Siden da har gruppen markeret sig på nogle af 2014s stærkeste urban-udgivelser, bl.a. Gillis – ”Ækte Vare” samt Sivas’ ”d.a.u.d.a II”.
På kort tid har MellemFingaMuzik skabt nogle unikke klassikere med deres indholdsrige lyrik,
potente levering og tekniske overlegenhed.
MellemFingaMuzik er desuden bagmændene bag Molotov Movement, der udover Stepz og
Benny Branco, tæller Gilli og Højer Øye.
Med en affiliation til Sivas, har de fået skabt et af de mest eftertragtede hold på urban scenen,
hvilket bl.a. også kunne ses på et udsolgt Pumpehuset da gruppen afholdte deres første officielle koncert den 5. september.
Bandet lægger netop nu sidste hånd på deres album, der, som en efterfølger til den stærke EP og features de har haft i løbet af 2014, vil markere en ny æra, både for gruppen, men også for dansk urban musik. Her er de på deres første danske turné.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.00
Billetter: Kr. 130 - INKL. gebyr i forsalg på  billetlugen.dk  / Kr. 150 i døren. 


SIEMESELørdag 11/4 kl. 21.00 Siemese

Det skelsættende rockband SIAMESE (tidl. Siamese Fighting Fish) er klar med et nyt album efter en turbulent, og succesfuld tid. Bandet trådte for alvor i karakter i august 2012 da de udgav deres andet album ”Breathe:See:Move” til gode anmeldelser verden over, og hvor bl.a. GAFFAs Keld Rud udnævnte albummet til det bedste hardrock album i 2012. Tre år senere, efter 150 koncerter i 10 forskellige lande, GAFFA prisen for bedste hardrock album, hitliste placeringer, samt udgivelser i Japan og EU står bandet klar med deres bedste album til dato.
Bandets selvbetitlede album er et visionært og stilrent album med fokus på sangskrivningen. SIAMESE står ved at de er et hardrock band, men før du når at tænke Guns N’ Roses, er det vigtigt at pointere at bandet vil mere end at blive sammenlignet med fortidens giganter. For selvom forståelsen og respekten for fortiden er stor, forsøger SIAMESE ikke at skele for meget til de gamle giganter i deres sangskrivning. Guitarist og sangskriver Andreas Krüger forklarer:
”Vi har skabt et rockalbum, der i sit udgangspunkt ikke forsøger på at være et rockalbum. De autencitetsbegreber som rock musikken sværger til, hang os lidt ud af halsen, og der er f.eks. ikke brugt så meget som en rørforstærker i skabelsen af dette album. Vi har samplet Kendrick Lamar, og citeret Earl Sweatshirt fordi vi er inspirerede af hvad der sker lige nu og ikke for 25 år siden. Jeg synes man har glemt essensen af rock n’ roll hvis man lader sig diktere af ”hvordan det skal eller plejer at lyde”
Det lyriske univers har afsæt i forsanger Mirza Radonjicas rastløse tilværelse i København gennem de sidste 8 år. Hans fortællinger er en modpol til forherligelsen af livet som ung, vild og succesfuld. Til tider er teksterne, et mørkt indblik i et ungt sind der i sin grådighed, desperation og angst vil det hele, men hele tiden føler at han går glip af noget. Sangene handler om fester, succes, status, stoffer, sex, penge, og kærligheden, fortalt af en person der det ene øjeblik har en enorm ukuelighed, glæde og forventing, men i det næste øjeblik er begravet i ensomhed og utilstrækkelighed.
”I skriveprocessen til denne plade fandt jeg ud af at de forventninger som jeg knyttede til livet i København, havde nogle utilsigtede konsekvenser for mit liv. Byen er på mange måder perfekt, ja nærmest et eventyr for unge mennesker, og byder på alt hvad hjerter begærer. I dag kan jeg ærligt og ærgerligt sige at jeg hverken kunne styre begæret eller håndtere de forventninger der bliver stillet til mig af mig selv. Det har været nogle grænseoverskridende og skamfulde bekendelser at skrive på pladen, men jeg tror og håber på at de har hjulpet mig med at komme videre.”
Igennem de 11 sange på albummet præsenterer SIAMESE en frisk lyd der blander hardrock, funk, R n’ B og Pop i en visionær sammensmeltning. Visionen udmønter sig i store, ærlige sange med højt til loftet, hvor der er stor fokus på sangskrivning, melodier, og de erkendelser en ung mand gør sig på sin vej mod at blive voksen. Albummet er uden tvivl bandets bedste til dato, og viser et band der kunstnerisk og musikpolitisk tager ansvar for deres scene, når de forsøger at rykke grænsen og opfattelsen af hvad der er dansk hardrock i 2015

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.30
Billetter: Kr.80 - INKL. gebyr i forsalg på  billetlugen.dk  / Kr. 100 i døren.  


Teitur i BygningenTorsdag 16/4 kl. 20.00 Teitur

Den færøsk fødte Teitur Lassen er beskedent ved at være en erfaren herre på den nordiske musikscene. Med to Danske Grammy, over 1000 koncerter og 6 studiealbums I baggagen, har Teitur bevist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb.
Mange koncertgæster er blevet bjergtaget af den spinkle færing med den charmerende stil, denuanstrengte falset og de hudløst ærlige sange. Nu får publikum igen en chance for at opleve den færøske sangsmed helt tæt på når han til foråret drager på soloturne i Skandinavien.
Teitur debuterede i 2003 med ’Poetry & Aeroplanes’. Bortset fra det færøske ’Káta Hornið’ fra 2007 eralle Teiturs udgivelser engelsksprogede. Gennem tiden er Teiturs kunstneriske ambitionsniveau steget, og det kulminerer på hans sjette album fra 2013, det fremragende "Story Music”.
Teitur har turneret flittigt internationalt med omkr. 400 koncerter i USA og har bl.a. optrådt på turneermed Rufus Wainwright, Nico Muhly og John Mayer.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.30 - koncerten afholdes i Store Sal
Billetter:
 Kr. 170 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 190 i døren.   


Torsdag 16/4 kl. 20.00 Dreamland Orchestra (NL)

Traditionel jazz

 

 

Arrangør: Vejle Jazzklub
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 130,- / Medlem Vejle Jazzklub kr. 80,- / Billetsalg i døren   
 
The White Album i Bygningen VejleFredag 17/4 kl. 21.00 The White Album

De varme, hjertelige toner fra det danske folk-navn, The White Album, begyndte at blomstre, ligeså naturligt og frit-flydende som hver af de tre medlemmers lange skæg, da de mangeårige venner, Claus Arvad, Jakob Eilsø og Frederik Vedersø i efteråret 2010 satte sig sammen i et sommerhus nær Fredericia for at skrive musik.
Efter mange års tro tjeneste i forskellige bands, fandt de tre sammen endelig et udtryk, der tillod dem at skrive musik ligeså rendyrket og personlig, som mange af deres tidløse inspirationer, som f.eks. The Beatles (fra hvis klassiske 1968-udgivelse, The White Album opkalder sig efter), Simon & Garfunkel, Neil Young og så videre.

Med deres karakteristiske ”nordiske melankoli” debuterede trioen i 2011 med den digitale udgivelse, ”The Album”, som gik direkte ind i top-5 hos den amerikanske radiostation NPR 2. Året efter fulgte The White Album op med EP’en ”Conquistador” til stor medieros både herhjemme og i udlandet, hvor den britiske tabloidavis, The Independent, roste trioen for at lyde som ”Sufjan Stevens, der synger salmer med Low”. Hjemme i Danmark gik udgivelsen heller ikke uset hen, hvor bl.a. Soundvenue kvitterede med en 5-stjernet anmeldelse, og bandet efterfølgende spillede en række succesfulde festivaljobs.

I september 2014, vendte The White Album så tilbage med deres debut-fuldlængde, ”The Quiet Strum”, hvis sarte lydbillede er Kashmir-trommeslager Asger Techaus fine håndværk i samarbejde med bandet selv. Albummet, som er udgivet af det legendariske Beatles-label Parlophone, banede efterfølgende vejen for bandet til at spille de tyske branchefestivaler, Reeperbahn Festival i Hamborg og Berlin Music Week, en håndfuld tætpakkede koncerter i Schweiz, en omfattende og velbesøgt Danmarksturné og sidst men ikke mindst, til at give en optræden på landsdækkende tv til Kronprinsparrets Priser 2014 på DR1.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.30
Billetter: Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 140 i døren.

 
Lørdag 18/4 kl. 20.30 Tony Vega & Kai Strauss (US/DE)

"Jeg har været en stor beundrer af Kai Strauss lige siden jeg hørte ham på den første Memo Gonzalez plade tilbage omkring 2001-2002. Jeg er spændt og beæret over at spille sammen med denne fyr. Hvis du ikke allerede har gjort det, så tjek ham ud!"
- Tony Vega

Velkommen til en aldeles ny, interkontinental og skræmmende kompetent, bluesguitar-connection; TONY VEGA & KAI STRAUSS. Begge velkendte blandt danske bluesfans fra mange års turneren. Tony Vega med sit eget band siden 2002, medens Kai Strauss har begået sig på de danske scener endnu længere. Dette ikke mindst, som del af Memo Gonzalez & The Bluescasters.
Som håndplukket dansk backing er valget faldet på de bundsolide Henrik Poulsen og Mads "Tiny" Andersen, som har bestået deres backing eksamen med særlig udmærkelse efter flere ture med den ret "backing kræsne" Alan Haynes. De har også tidligere været backing for Kai Strauss på en tour som "Kai Strauss Electric Blues Allstars". Det bliver et gensyn de alle glæder sig til, ligesom Tony ser meget frem til at spille med dem. Og kære publikum, I kan også godt glæde jer. Det er en actionpacked kvartet af virkelig overbevisende LIVE performere.

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Se crossroads-vejle.dk 


NovemberDecemberFredag 24/4 kl. 21.00 NovemberDecember

NovemberDecember er et ærligt og insisterende ’folk’ band, som udgav deres debutalbum ’From The Swing Into The Deep’ i 2014. Et fuldlængde album der med med store armbevægelser kredser om tilværelsens overgange i et amerikansk/skandinavisk folk-univers med korbårede melodier, støvet guitar fingerspil og brusende percussion.

Med udgivelsen kulminerede over et års arbejde i studiet, hvor Aarhus-kvintetten tidligt i forløbet tog
valget om at indspille, producere og mixe hele albummet på egen hånd. Om processen fortæller
bandet:“Vi har haft hænderne så dybt nede i muldet på den her plade, at det var umuligt for os at give slip
på materialet. Derfor føltes det som vores eneste mulighed, da vi besluttede os for at lukke døren til
omverdenen og dykke ned i alle skabende aspekter omkring pladen - helt fra lydnørderier med
gamle båndmikrofoner fra 60’erne til dyrkelsen af albumformatet som platform for den gode
historiefortælling. At døren først åbnede et år senere skyldes nok, at vi undervejs opdagede vores
kærlighed til det udtryk, hvor det realistiske og ubearbejdede skinner igennem produktionen - og
det kan tage utrolig lang tid at fange.”

From The Swing Into The Deep er en plade, der kredser om transitioner og den dynamik, der ligger i
bevægelsen fra noget barnligt og trygt til noget uendeligt og ukendt. Både pladen i sin helhed og
sangene i deres enheder rummer store skift i sound, fortællerperspektiv og stemning, der udfordrer
den traditionelle folk-sangerskrivertradition.
“Vi har dyrket kontrasten mellem den melankoli, der ligger i rejsen væk fra det trygge og den
opløftning, der venter for enden af rejsen. Her har arbejdet med albumformatet betydet meget for os,
og vi har været inspireret af den måde, hvorpå især nogle af 70’ernes store albumklassikere fungerer
som værker, der fortæller en sammenhængende historie fra første til sidste skæring. På den måde
har også sangskriverforholdet mellem Peter Sejr og Steffen Lundtoft betydet, at mange af sangene
lyrisk set taler til hinanden. Det giver pladen et til tider dialogisk udtryk og har udfordret os til at
arbejde med historiens retning også på det instrumentale niveau.”

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.30
Billetter: Kr. 80 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 100 i døren.  


Søs Fenger Trio i BygningenTorsdag 30/4 kl. 20.00 Søs Fenger Trio

Søs Fenger har de seneste år haft stor succes med at turnere med sit band på landets større scener og festivaler, men også skabt et lille akustisk trio-setup, som man kan nyde godt af på landets mindre spillesteder, hos musikforeninger og i kulturhuse, kirker og teatersale m.fl.

Søs Fenger siger om disse intime koncerter:”..Vi har spillet utroligt meget som kvartet før det voksede og blev fuldt orkester, og er allerede meget trygge ved det skrøbelige udtryk og den luft og plads, der er til at udfolde sig og komme tæt på publikum, når vi spiller akustisk. Nu vil vi prøve at komme længere ind til kernen og spille nogle udvalgte koncerter som trio, dvs. jeg har to musikere med, som jeg har turneret med de sidste 10-12 år; Frederik Damsgaard, kontrabas og Jonas Krag på diverse strengeinstrumenter. De to kender mine sange så godt, at de kan tilføre dem et ekstra lag og være med til at fortolke og improvisere. Vi oplever nærmest en elektrisk ladet stemning i salen, når vi optræder med dette format, man mærker samspillet mellem os på scenen og kan samtidig glæde sig over sangenes spændvidde også i dette mere nøgne format. ”

Ingen tvivl om at Søs Fenger Trio bliver en af årets helt store og nære lytte oplevelser i Bygningen

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.00
Billetter: Kr. 200 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 220 i døren.


MAJ


Esben Kronborg & ColfachFredag 1/5 kl. 20.00 Colfach og Esben Kronborg

Velkommen til en aften med to af landets mest lovende singer-songwriter talenter med hver sit band. Jesper Colfach og Esben Kronborg

COLFACH er veldrejet og passioneret banjopop og bandet har i efteråret 2014 udsendt deres 3. album The Ocean. Et gennemarbejdet, stemningsfyldt og nærværende album med en tydelig signatur i bandets karakteristiske lydunivers, som er båret af deres store passion for strengeinstrumenter og andre analoge lydkilder. Et omdrejningspunkt igennem hele indspilningsprocessen af det aktuelle album har for Colfach været, at udfolde et lydunivers omkring hver enkelt sang, som er skabt ved at afprøve, eksperimentere samt at lege med lyde og instrumenter. Colfach har uden tvivl en passion for disse stemningsskabende strengeinstrumenter, og der er tydeligt særkende i Colfachs lydunivers ved brugen af mandolin, banjo og akustiske guitarer. Man vil på det nye album også møde lyden af cello, harpe, melodica. Med andre ord alle instrumenter bliver håndspillet . ”Vi har udforsket lidt forskellige måder at bruge instrumenterne og ikke nødvendigvis valgt den traditionelle rolle for det pågældende instrument”, fortæller Jesper Colfach. Live oplever man visuelt COLFACH udfolde sig igennem brugen af banjo, mandolin, ukulele, vilacklaver, trædeorgel og et gribende organisk lydunivers, hvor der er kredset for detaljen.

Horsensianske Esben Kronborg har siden 2010 spillet over 120 koncerter, herunder supportshows for Tim Christensen og Kim Larsen, såvel som optrådt på Jelling, Skagen og
Samsø festival. Med to EP'er i bagagen udgav den 30-årige singer-songwriter sit debutalbum ”Trumpets” i oktober '14, der er blevet flot modtaget af såvel radio som anmeldere. Med
inspiration fra Ryan Adams, Bruce Springsteen og den amerikanske singer-songwriter scene, har Esben med sin markante stemme, markeret sig som en artist, der er ”kommet for at blive”
(Gaffa). I forbindelse med udgivelsen var der releasekoncert i Fængslet i Horsens, og det blev til 9 koncerter på 7 dage i releaseugen. Esben Kronborg og hans sammentømrede band har spillet
sammen fra 2010 og leverer en live-performance, som er så perfekt indfølt og sammenspillet, som det kun kan blive det, når man har mødtes i øvelokalet ugentligt i en 4-årig periode, såvel
som spillet et hav af store som små livekoncerter.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.30
Billetter: Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 120 i døren. 


Marie Frank m. BandLørdag 2/5 kl. 21.00 Marie Frank Band

Marie Frank er ude med singleudspil nr. 2, 'Ensomt træ i skoven', fra hendes kommende album, ’Kontinua’. Det danske album udkommer den 30. marts. Sangene på albummet kredser på poetisk vis om sammenhæng og brud. Om at miste hinanden - og måske finde sammen igen. Om kærlighedens indfald og udfald. Men også om afstand og nærvær, og om at komme videre.

Albummet er Marie Franks første dansksprogede udgivelse og markerer på denne måde en ny begyndelse efter næsten 20 år, hvor hun har sunget på engelsk og turneret i både Europa og USA med sin musik. Sangene på 'Kontinua' lægger sig i slipstrømmen på store danske sangskrivere - lige fra C.V. Jørgensen og Sebastian til Tøsedrengene. Ligesom det er tilfældet med 'Ensomt træ i skoven' låner og nyfortolker sangene brudstykker af arvesølvet fra en række danske sange og viser.

Den første single, ’Kontinua’, er også titelsangen på albummet. 'Kontinua' er afledt af det latinske continere eller 'holde sammen' og betegner en ubrudt rækkefølge, hvor overgangen fra det ene til det andet er næsten umærkbar, mens yderpunkterne er klart forskellige. Sangene på det nye album er også inspireret af en række personlige oplevelser i den 41-årige sangerindes eget liv, nære familie og omgangskreds. Men uden store armbevægelser eller overflødigt fedt, formår Marie Frank at skildre livet, når det slår sprækker. Resultatet er et album, der sniger sig ind under huden på lytteren og bliver siddende. Med sit neddæmpede, akustiske udtryk er 'Kontinua' både lyden af forårets boblende forelskelse og efterårets melankolske afsavn.

Når Marie Franks er på landevejen med band er konstellation som følger:
Marie Frank Sang, guitar
Anders Petersen Banjo, marimba, guitar
Søren Poulsen Trommer
Henrik Poulsen Bas

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.30
Billetter: Kr. 160 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 180 i døren.


Onsdag 6/5 kl. 19.30 Kirstin Korb

Denne aften er hovedpersonen den amerikanske bassist og sangerinde Kristin Korb. Vi danskere er så heldige, at hun har gjort Danmark til sit nye hjemland, idet hun - med sin danske livspartner - har valgt at bruge Danmark som base. Det er en gave til os, og vi skal huske at udnytte den enestående mulighed for at opleve en så lysende klar, musikalsk stjerne som Kristin Korb.

Hun er elev af ingen mindre end Ray Brown, en af de allerstørste bassisster, verden har set. Hun er inspireret af Charles Mingus. Det vil sige, at hun er en bassist, der lægger vægten på det melodiske materiale, men ikke er bange for at eksperimentere. På vokal-siden er hun inspireret af Sarah Vaughan og Ella Fitzgerald, som i øvrigt dannede par med Ray Brown i en årrække. På den måde er ringen sluttet og en ny generation kan tage over. Kristin Korb er en meget værdig arvtager til at bringe jazz-stafetten videre.

At Kristin Korb “har fundet hjem” i Danmark og mødt musikalske venner er hendes nye cd, “Finding Home” et godt tegn på. Den nye cd er storswingende og super melodisk. Det er jazz af højeste klasse, som Korb sammen med svenske Magnus Hjorth og norske Snorre Kirk leverer. JIVE og publikum skal nok sørge for, at trioen også “finder hjem” i Vejle denne gang og forhåbentlig mange gange i fremtiden.

Kristin Korb besøgte for halvandet år siden JIVE sammen med altsaxofonisten Jens Søndergaard, hvor vi fik dejligt basspil at høre og enkelte smagsprøver på den sang, som hun også mestrer. I denne koncert får vi hele Kristin Korb; komponisten, historiefortælleren, entertaineren, bassisten, sangeren og mennesket Kristin Korb. Hun har noget på hjerte, en evne til at formidle det menneskeligt og musikalsk og bandet til at fuldbyrde oplevelsen.

Pianisten Magnus Hjorth og trommeslageren Snorre Kirk er to af tidens helt store skandinaviske musikere, som vi også har den glæde at kunne opleve på den danske jazz-scene. De er prægtige legekammerater for Kristin Korb. Tilsammen er trioen af høj international klasse. God fornøjelse!

Arrangør: JIVE
Dørene åbnes kl:
19.00 - koncerten afholdes i Store Sal
Billetter: Kr. 120,- / Medlem JIVE kr. 100,- / Billetsalg i døren    


Torsdag 7/5 kl. 20.00 Doc Houlinds Revival All Stars  

Traditionel jazz

 

 

Arrangør: Vejle Jazzklub
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 130,- / Medlem Vejle Jazzklub kr. 80,- / Billetsalg i døren   

 


Fredag 8/5 kl. 20.30 Kent Thomsen & Friends

Så er det tid til endnu en blå overraskelse: Kent Thomsen sammensætter et ønskehold til én enkelt eksklusiv koncert for CROSSROADS.

Gamle eller unge medspillere, nye eller kendte navne, blandede blå bolscher, vi ved det ikke, alt kan ske. Det eneste vi er helt sikre på er, at det bliver godt!

Vi husker endnu Grarup:Stenholm:Thomsen fra senest, en fantastisk oplevelse, som tog alle med storm ... på en varm, nærværende og super-swingende tur i grænselandet mellem kirken og kroen.

Yderligere information offentliggøres i god tid inden koncerten!
 

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Se crossroads-vejle.dk  

 


Onsdag 13/5 kl. 21.00 Electric Guitars

Electric Guitars har feber!

De kan ikke rigtig finde ud af, om det er feberen, der giver dem ild i røven, eller om det er ild i røven, der giver dem feber. Men Mika Vandborg og Søren Andersen har begge dele. Feberen er en helt speciel guitarfeber, strengefeberen, som de har, når de optræder som Electric Guitars. Og det gør de oftere og oftere, og for flere og flere mennesker rundt omkring i verden.
De er netop vendt hjem fra en turne i Tyskland, der bringer antallet af koncerter i 2014 op omkring de 70, og snart stikker de af igen til USA og Frankrig, inden det gælder 20 shows i Danmark i foråret. Hvorefter de naturligvis er klar til både festivalsæson og efterårsturne. Og det sker med nyt materiale i guitarforstærkerne.
I februar udsender de nemlig deres andet album, der denne gang har fået titlen ’String Fever’. Der var den igen. Feberen. For de har stadig meget svært ved at skjule deres begejstring for det seksstrengede legetøj. Det kunne man f.eks. opleve i et kvarters tid i Go Morgen Danmark på TV 2, da Søren Andersen og Mika Vandborg tidligere på året var inviteret i studiet i anledning af 60-året for Fender Stratocaster’en. Duoen fortalte begejstret om guitaren og havde samtidig premiere på et helt nyt nummer, skrevet i samme anledning - et hyldestnummer til ’Strat’en’, der naturligvis har fået titlen ’String Fever’.

Det er altså endt som titelnummeret på det kommende album, og nu er Electric Guitars klar til at sprede strengefeberen til de danske spillesteder i foråret. De har så meget ild i røven, at de slet ikke kan lade være.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.30
Billetter: Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 140 i døren.


LIPID i Bygningen VejleFredag 15/5 kl. 20.30 LIPID / Supp. Impalers

Det vejlensiske TRASH METAL band Lipid fejrede 20 års jubilæum sidste år. Og jubilæumsturneen der bragte dem rundt i både ind og udland, gav dem blod på tanden til at tage fat på de næste 20. Og det bl.a. med helt nyt materiale, som hjembyen bliver de første til at lægge
sine hårdføre ører til, når Lipid her er tilbage i Bygningen efter fem år.
Til lejligheden har de valgt deres sønderjyske kollegaer Impalers, som support. De spiller ’Teutonisk thrash metal’ inspireret af bl.a. tyske thrash bands som Sodom, Kreator og Destruction.


Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.00
Billetter: Kr. 80 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 100 i døren


Skullclub i Bygningen vejleLørdag 16/5 kl. 21.00 Skullclub

Sæt sejl!! – Skullclub kridter banen op. Med arbejdstitlten ”Gamle Ar, Nye Tænder” udgav Skullclub deres længe ventede debutplade i november 2014, og drager nu på tour bakket op af Promotion Legenden Las Thomsen der bl.a. har arbejdet med Magtens Korridorer, Sort Sol, Volbeat og Carpark North.

Bandet der har to EP’er bag sig fik for alvor branchens opmærksomhed da de slap deres single Ama’r Halshug i Oktober 2013 og siden hen har de finpudset debutpladen og organiseret sig.
Nu er Skullclub klar til at spille de danske spillesteder i gulvet, både i selskab med deres helt egen Kranieklub og resten af det festglade rock Danmark.

Skullclub er bar-slagsmålet mellem Dropkick Murphys og Magtens Korridorer. Troels Bjorholms kompromisløse tekstunivers sammen med bandets medrivende og fandens tunge guitar og banjo riffs, vil få enhver til at synge med og sværge evigt troskab til Kranieklubben. Her kommer nemlig et nyt musikalsk univers galoperende, stilen er hård, energisk og upoleret rock, der er vævet sammen af elementer fra punk, rock og folk, tilsat et touch af sing-along - det hele leveret med et heftigt drive og et umiskendeligt glimt i øjet.

Bandet selv er især inspireret af navne som Skambankt, Motörhead, Kvelertak og tidlig Dropkick Murphys, men Skullclub lyder ikke som andre bands – de har i den grad fundet deres egen stil og plads i det danske rocklandskab, og kan garantere et liveshow der sent glemmes.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.30
Billetter: Kr. 80,- INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 100 i døren.


Onsdag 20/5 kl. 19.30 Jan Harbeck quartet, feat. Walter Smith III

 

Den 36-årige saxofonist Jan Harbeck, emigrant fra Aalborg til jazz-hovedstaden, har en særlig tilgang til musikken. Når den er nærmest hans musikalske sjæl, skal den være nærværende, give ro til fordybelse og nydelse. Det har han sammensat sin kvartet efter. Det har han dannet broderskab med den amerikanske saxofonist, Walter Smith III, om denne aften og på den nyligt udkomne cd/lp.

Musikken skal handle mere om at skabe og formidle følelser end om at præstere på et instrument. Denne tilgang til musik gav Jan Harbeck Quartets første udgivelse æren af en dansk jazz Grammy i 2008. JIVE skrev dengang i forbindelse med en koncert, at musikken ligefrem kunne anbefales til sex i soveværelset! I de forløbne år er Jan Harbeck kommet endnu dybere ind i sin musik. Musikerne, Henrik Gunde, Eske Nørrelykke og Anders Holm, er de samme, som nu kender hinanden helt til bunds musikalsk og kender betydningen af nærvær i musik. Musikken kan være Harbeck-originalkompositioner eller standards. Det gør ingen forskel for Harbeck, blot man søger ind til kernen af materialet og finder den røde tråd. Ellington, Harold Arlen og Astor Piazzolla fra standard-repertoiret får “The Harbeck-Smith touch” på den nye cd, som også præsenteres denne aften.

Jan Harbeck har sunde ambitioner om at komme udenlands med sin musik. Hans musik bliver hørt, spillet og anmeldt godt i nogle af de store europæiske jazz-lande. Det giver muligheder for at lave turneer. Også samarbejdet med den 33-årige amerikanske instrument-kollega, Walter Smith III, varsler den nye internationale tilgang. Walter Smith er en broder i ånden for Jan Harbeck. Også Smith prioriterer fordybelsen og nærværet på bekostning af det musikalske ego. Han er en af den nye generation af store musikere, som er på vej i USA. Han har turneret og indspillet med Terrence Blanchard, Jason Moran, Christian McBride samt Roy Haynes.

De to saxofonister klæder hinanden utroligt godt. De snor sig ind og ud mellem hinanden, kommenterer på udsagnene, fører den musikalske dialog videre og finder ind til essensen af det enkelte nummer. Stadig er det improvisation med melodien i centrum og med små forskydninger og nuancer. Musikken bliver til nydelse for lytteren, som på denne måde indbydes til fordybelse i sit eget indre. Musikken er stemningsfuld “late night mood” og stadig skabt med kærlighed og til kærlighed!

“Engang havde København Ben Webster til at blæse byens sjæl op. Nu har vi Jan Harbeck!”, siger de derovre. Denne aften blæser Harbeck og Walter Smith III liv i Vejles jazzsjæl. 

Arrangør: JIVE
Dørene åbnes kl:
19.00 - koncerten afholdes i Store Sal
Billetter: Kr. 120,- / Medlem JIVE kr. 100,- / Billetsalg i døren      Se andre arrangementer 

Tilbage til toppen

Ved Anlæget 14B
7100 Vejle
Telefon: 75 83 86 77
info@bygningen-vejle.dk