Koncertkalender - siden opdateres løbende...

NOVEMBER


Mont Oliver i Bygningen VejleTorsdag 27/11 kl. 20.00 Mont Oliver

Mont Oliver har på rekordtid spillet sig ind som et af de nye mere interessante navne på den danske musik scene. Med EPen “19” fra november sidste år har bandet denne sommer vundet publikums hjerter/lagt publikummer ned på de mest toneangivende danske festivaler, herunder både Roskilde, Northside, Spot, Distortion blandt mange flere. Samtidig er udlandet begyndt at røre på sig, og bandet har høstet interesse fra både Japan, USA, Tyskland og UK.

Bandet er i øjeblikket i gang med at lave deres første fuldlængde album, men drager alligevel til efteråret på en måneds turné på de danske spillesteder (se tourplan samt billetlink herunder). Med sig tager de desuden en håndfuld nye sange, som de vil prøve af inden de udkommer.


Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 80 INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 100 i døren.


Blues i BygningenLørdag 29/11 kl. 20.30 Trouble Cats

Genre: Blues

De fire gamle katte er rendt på hinanden igen i en århusiansk baggård og må erkende, at en kat har mange liv. Trouble Cats er tilbage i den oprindelige besætning og rykker ud på scenerne med ny energi og blues, jump og rootsrock for fuld skrue.

Det begyndte i 1987. Årtiet, hvor trommemaskiner, synthesizere, blazere med skulderpuder og cafépublikum med new wave-attituder var tidsåndens fremmeste udtryk. Modreaktionen måtte komme. Og den hed "the blues". Ned til rødderne.

Der var gang i bluesscenen i slutningen af 80'erne. Det er der også i dag. Efter mange år, hvor de fire oprindelige medlemmer af Trouble Cats har haft travlt med andre orkestre og andre job, gendanner de nu det gamle band. Trouble Cats "classic" er tilbage, og kvartetten er spillelystne som aldrig før.

Henrik, Martin, Morten & John. Det lyder som et band, ikke sandt?
Det er det også. Kemien mellem de fire musikere er til stede på samme måde, som da de begyndte at spille sammen for 25 år siden. Dengang var der et eller andet uforklarligt, der fik det hele til at fungere. Der var en direkte hotline til publikums sanser.

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Pris ukendt  / Medlem Crossroads kr. / Billetsalg i døren      

 


DECEMBER


Onsdag 10/12 kl. 19.30 Hess- AC-Hess

Genre: Jazz

Arrangør: JIVE
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Billetpris ukendt / Billetsalg i døren    


Torsdag 11/12 kl. 20.00 Vejle Jazzklub

Genre: Trad. jazz

Arrangør: Vejle Jazzklub
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Billetpris ukendt / Billetsalg i døren   


Annika Aakjær & Huxi Bach i BygningenTirsdag 16/12 kl. 20.00 En underlig aften - Annika Aakjær & Huxi Bach


Under overskriften ’En Underlig Aften’ prøver Annika Aakjær og Huxi Bach sange af, om alt fra kager til intimbarbering og Lars Løkke.
De spiller et set hver...og nok også et par bizarre duetter!

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 140 i døren.  

 


Blues i BygningenFredag 26/12 kl. 20.30 Mike Andersen Band

Genre: Blues

Lad det være sagt med det samme: Mike Andersen besidder en absurd stærk vokal og en ligeså fremragende sceneoptræden.

Aarhusianske Mikkel ”Mike” Andersen er først og fremmest en stærk sanger med en stærk, følsom og indlevende stemme, men hans guitarspil sidder også lige i skabet. Han er ligeså pæredansk, som navnet antyder – men det er musikken langt fra. Mike Andersens store kærlighed til de gamle blueslegender er tydelig, men hans sammensætning af blues og soul er meget hans egen og han beviser helt klart, at man ikke behøver være født i Mississippis sumpe for at spille en gedigen omgang blues.

Mike Andersen er en mand med mange musikalske talenter og hans band består også af en række af smilets bys bedste blues- og soulmusikere.

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 150,- / Medlem Crossroads kr. 120 / Billetsalg i døren        

 


 JANUAR - 2015


Jacob Bellens i Bygningen VejleFredag 9/1 kl. 21.00 Jacob Bellens m. Band

Genre: Pop/folk

 
Manden med en af landets mest karakteristiske stemmer afsøger endnu engang nye musikalske områder, når det Frederik Thaae-producerede album My Convictions udkommer den 22/9 2014.

Med My Convictions har Jacob Bellens lavet det pop album, som han og Frederik Thaae har talt om at lave sammen siden Thaae producerede Murder’s skamroste Stockholm Syndrome album i 2006. Det er pop med højt til loftet, en slags vintage pop med masser af strygere, men hele tiden med Bellens’ stemme i fokus.

I januar 2015 drager Bellens med sit hidtil største band ud på turné - og bandet er et sandt dream team bestående af Ned Ferm, Manoj Ramdas, Jakob Høyer, Jakob Falgren, Nils Grøndahl,
og Bellens selv på klaver.

Bellens siger selv om det kommende album: "Musikalsk er det en meget melodisk plade, hvor strygere, harper, blæsere og diverse percussioninstrumenter spiller en stor rolle for den samlede lyd og den klassiske musiks virkemidler er blandet op med de mere moderne af slagsen. My Convictions er en plade jeg har haft lyst til at lave i mange år, men først har haft overblikket til at skabe nu. Det har været hensigten at kommunikere mit udtryk så rent, tydeligt og 1:1 som det pt er mig muligt. Tekstuniverset er, for visse af sangenes vedkommende, mere personligt, mere letfatteligt end hidtil og melodierne er lysere, mere simple og nok mere ligetil end de før har været."

Efter at have sat sine to bands - Murder og I Got You On Tape - på pause, har Jacob Bellens har kastet sig ud i en meget produktiv solo-fase, der også inkluderer samarbejder med bl.a. Dragonborn (Dicte-titelsangen) og med Kasper Bjørke. Efter I Got You On Tape’s stramt eksekverede art-rock, de elektro-pulserende hits med Kasper Bjørke og Murder’s intime neo-folk, udgave Bellens i 2012 sit første album i eget navn, det jordbundne og organiske The Daisy Age.

Herhjemme skrev pressen om The Daisy Age:

Soundvenue, 5 ud af 6 stjerner: “... mere dragende, charmerende og intim end Bellens’ to andre projekter tilsammen og bekræfter hans vigtighed på den skævere side af dansk musik.”

Information: “Som et særligt imposant egetræ rejser Bellens’ sangskrivning sig altid fra den samme grundstruktur, og man kan gemme sig i skyggen af den. Vegetere. Reflektere. Sukke og stønne under eksistensens vægt.”

Gaffa, 5 ud af 6 stjerner: “ Stemmen fra Murder og I Got You On Tape begår vidunderligt solo-album (...) et prægtigt og overdådigt værk (...) hele det relativt akustisk ladede album synes indhyllet i en særligt fortryllende atmosfære, der byder den ene eventyrlige stemning efter den anden at tage styringen.”

B.T., 5 ud af 6 stjerner: “Èt af årets bedste album (...) en række melodier, der først hypnotiserer lytteren for derefter at tage varigt bolig i sjælen.”

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 140 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 160 i døren.   

 


Rasmus Walter i BygningenFredag 30/1 kl. 20.00 Rasmus Walter

Efter tre stort set udsolgte Tours, samt en masse festivaler i 2013 og 2014 er Rasmus Walter klar med nyt album, og igen klar til at indtage scenerne i 2015.

Rasmus Walter udgiver sit tredje soloalbum 20. oktober, og kan opleves Live med sit band i starten af 2015. Med på Turen tager
Rasmus Walter følgende musikere med:

Max Winding: Trommer
Leif Brun: Pedel Steel og Banjo
Martin Birksteen: Keys
Martin Sandberg Kærsgaard: Bas

Med landeplagen ”Endeløst”, satte Rasmus Walter tyk streg under sit talent for at skrive vedholdende og ikke mindst, catchy sange. Siden han i 2011 startede sin solokarriere, er der kommet to albums fyldt til randen med stærke danske popsange, og til oktober udkommer det tredje soloalbum.

Den nye single ”Verden i stå” har et for Rasmus’ vedkommende, lidt anderledes tilgang til sangskrivningen og lydsiden. Sammen med sin faste samarbejdspartner, co-producer Søren Mikkelsen, har man besluttet sig at ryste posen og gå lidt nye veje, og derigennem udfordre processen og det musikalske udtryk.

Rasmus’ sange har længe beskæftiget sig især med afskeden:
" Men i denne sang fejrer jeg kærligheden og mødet - frem for afskeden - som jeg efterhånden har skrevet så mange sange om", udtaler Rasmus Walter.

Første single og musikvideo til sangen ”Verden i stå” er udkommet. Og som altid er det Rasmus’ tvillingebror (og nu også Oscar-vinder), Anders Walter, der har instrueret.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 195 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 215 i døren.   

MARTS 


Christian Hjelm i BygningenLørdag 28/3 kl. 21.00 Christian Hjelm

I august 2014 udgav Christian Hjelm sit andet dansksprogede soloalbum ”Vaskeægte” som til enstemmige anmelderroser cementerede den nordjyske sanger med den karakteristiske stemme, som en af de tunge drenge på den danske sangskriverscene.  Albummet ”Vaskeægte” er, ligesom solo-debuten ”Før vi blev lette” (kåret af Gaffas redaktion som Årets Danske Album i 2012), spækket med skævt legesyge popsange der, som titlen uhøjtideligt antyder er langtidsholdbare, fra hjertet og folkelige.

Det fik vi en forsmag på, på den netop veloverståede danmarkstour hvor Kim Skotte, Politiken, fra et udsolgt Lille Vega, bl.a. kvitterede med følgende beskrivelse af Christian Hjelm: “Denne skamløst begavede sangerknægt med den optimistiske pompadour og naturtalentets evne til at få alle gode gaver til at lyde lyse, løfterige og såre naturlige”. Ja, vi er ikke uenige…
Christian Hjelm, som har en lang karriere i det stilrene engelsksprogede indie-orkester Figurines bag sig, er en af de bedste sangere herhjemme og blev da også begavet med en Steppeulv-pris som Årets Vokalist i 2013.

Live formidler den moderne gavflab materialet med en en smittende spilleglæde og nærmest Kim Larsensk attitude kompetent bakket op af et hold af garvede kræfter fra den danske musikscene.

Arrangør:
Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.00
Billetter: Kr. 120 - EX. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  fra 27/11 kl. 10.00 / Kr. 160 i døren.    


Se andre arrangementer 

Tilbage til toppen

Ved Anlæget 14B
7100 Vejle
Telefon: 75 83 86 77
info@bygningen-vejle.dk