Koncertkalender - siden opdateres løbende...

DECEMBER


Blues i BygningenFredag 26/12 kl. 20.30 Mike Andersen Band

Genre: Blues

Lad det være sagt med det samme: Mike Andersen besidder en absurd stærk vokal og en ligeså fremragende sceneoptræden.

Aarhusianske Mikkel ”Mike” Andersen er først og fremmest en stærk sanger med en stærk, følsom og indlevende stemme, men hans guitarspil sidder også lige i skabet. Han er ligeså pæredansk, som navnet antyder – men det er musikken langt fra. Mike Andersens store kærlighed til de gamle blueslegender er tydelig, men hans sammensætning af blues og soul er meget hans egen og han beviser helt klart, at man ikke behøver være født i Mississippis sumpe for at spille en gedigen omgang blues.

Mike Andersen er en mand med mange musikalske talenter og hans band består også af en række af smilets bys bedste blues- og soulmusikere.

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 150,- / Medlem Crossroads kr. 120 / Billetsalg i døren        

 


 JANUAR - 2015


Jacob Bellens i Bygningen VejleFredag 9/1 kl. 21.00 Jacob Bellens m. Band

Genre: Pop/folk

 
Manden med en af landets mest karakteristiske stemmer afsøger endnu engang nye musikalske områder, når det Frederik Thaae-producerede album My Convictions udkommer den 22/9 2014.

Med My Convictions har Jacob Bellens lavet det pop album, som han og Frederik Thaae har talt om at lave sammen siden Thaae producerede Murder’s skamroste Stockholm Syndrome album i 2006. Det er pop med højt til loftet, en slags vintage pop med masser af strygere, men hele tiden med Bellens’ stemme i fokus.

I januar 2015 drager Bellens med sit hidtil største band ud på turné - og bandet er et sandt dream team bestående af Ned Ferm, Manoj Ramdas, Jakob Høyer, Jakob Falgren, Nils Grøndahl,
og Bellens selv på klaver.

Bellens siger selv om det kommende album: "Musikalsk er det en meget melodisk plade, hvor strygere, harper, blæsere og diverse percussioninstrumenter spiller en stor rolle for den samlede lyd og den klassiske musiks virkemidler er blandet op med de mere moderne af slagsen. My Convictions er en plade jeg har haft lyst til at lave i mange år, men først har haft overblikket til at skabe nu. Det har været hensigten at kommunikere mit udtryk så rent, tydeligt og 1:1 som det pt er mig muligt. Tekstuniverset er, for visse af sangenes vedkommende, mere personligt, mere letfatteligt end hidtil og melodierne er lysere, mere simple og nok mere ligetil end de før har været."

Efter at have sat sine to bands - Murder og I Got You On Tape - på pause, har Jacob Bellens har kastet sig ud i en meget produktiv solo-fase, der også inkluderer samarbejder med bl.a. Dragonborn (Dicte-titelsangen) og med Kasper Bjørke. Efter I Got You On Tape’s stramt eksekverede art-rock, de elektro-pulserende hits med Kasper Bjørke og Murder’s intime neo-folk, udgave Bellens i 2012 sit første album i eget navn, det jordbundne og organiske The Daisy Age.

Herhjemme skrev pressen om The Daisy Age:

Soundvenue, 5 ud af 6 stjerner: “... mere dragende, charmerende og intim end Bellens’ to andre projekter tilsammen og bekræfter hans vigtighed på den skævere side af dansk musik.”

Information: “Som et særligt imposant egetræ rejser Bellens’ sangskrivning sig altid fra den samme grundstruktur, og man kan gemme sig i skyggen af den. Vegetere. Reflektere. Sukke og stønne under eksistensens vægt.”

Gaffa, 5 ud af 6 stjerner: “ Stemmen fra Murder og I Got You On Tape begår vidunderligt solo-album (...) et prægtigt og overdådigt værk (...) hele det relativt akustisk ladede album synes indhyllet i en særligt fortryllende atmosfære, der byder den ene eventyrlige stemning efter den anden at tage styringen.”

B.T., 5 ud af 6 stjerner: “Èt af årets bedste album (...) en række melodier, der først hypnotiserer lytteren for derefter at tage varigt bolig i sjælen.”

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 140 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 160 i døren.   


Niels Skousen i Bygningen VejleTorsdag 29/1 kl. 20.00 Niels Skousen

Legenden Niels Skousen udgav mandag den 17. november 2014 et nyt solo-album, Smil eller dø. Det er en udgivelse som præsenterer Skousen og hans meget personlige sange i en ny iscenesættelse.
I et på en gang intimt, moderne og ikke mindst unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen/Ingemann.
Hans smukke sprog, rørende historier og bidske kommentarer gør ham helt uundværlig på den danske musikscene, for den slags erfaring og nærvær kommer ikke gratis, og derfor rækker hans publikum også ud over flere generationer.

Albummet er blevet til i tæt samarbejde med producer Nikolaj Nørlund, og co-producer Mads Brinch Nielsen. Og live line-up’et dannes af de yngre musikere;
Kristoffer Munck Mortensen, guitar, sang (Mellemblond)
Anders Mathiasen, guitar (Murder)
Mads Brinch Nielsen, guitar, bas, keyboard (4 guys from the future).
Bjørn Heebøll, trommer (Slaraffenland).
Og Niels Skousen selv på voc og mundharpe.

Først og fremmest handler Smil eller dø om Skousen og hans sange, som måske aldrig før har stået så tydeligt og stolt frem. Niels Skousen selv udtaler om albummet:

”Smil eller dø er en titel jeg har valgt, fordi jeg synes den afspejler vores mediebårne tid, hvor du ikke rigtig ved om du er købt eller solgt her i vores super effektive samfund, som snart er så effektivt, at man kan frygte at hele den komplicerede maskine kan smelte ned, hvis strømmen et øjeblik går. Men det er kun én side af det. Det er også et meget personligt værk og en åben fortælling om mig selv og livet og kærligheden og drømme og længsler.”

Niels Skousen begyndte karrieren med Skousen/Ingemann i 60'erne og 70'erne, hvor de blandt andet begik hovedværket Herfra Hvor Vi Står. Efter en længere musikpause gjorde Niels Skousen i 2002 comeback med soloalbummet Dobbeltsyn, og siden har han også udgivet Daddy Longleg (2006) og Lyt Til Din Coach (2010).

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 220 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 240 i døren.    

 


Rasmus Walter i BygningenFredag 30/1 kl. 20.00 Rasmus Walter

Efter tre stort set udsolgte Tours, samt en masse festivaler i 2013 og 2014 er Rasmus Walter klar med nyt album, og igen klar til at indtage scenerne i 2015.

Rasmus Walter udgiver sit tredje soloalbum 20. oktober, og kan opleves Live med sit band i starten af 2015. Med på Turen tager
Rasmus Walter følgende musikere med:

Max Winding: Trommer
Leif Brun: Pedel Steel og Banjo
Martin Birksteen: Keys
Martin Sandberg Kærsgaard: Bas

Med landeplagen ”Endeløst”, satte Rasmus Walter tyk streg under sit talent for at skrive vedholdende og ikke mindst, catchy sange. Siden han i 2011 startede sin solokarriere, er der kommet to albums fyldt til randen med stærke danske popsange, og til oktober udkommer det tredje soloalbum.

Den nye single ”Verden i stå” har et for Rasmus’ vedkommende, lidt anderledes tilgang til sangskrivningen og lydsiden. Sammen med sin faste samarbejdspartner, co-producer Søren Mikkelsen, har man besluttet sig at ryste posen og gå lidt nye veje, og derigennem udfordre processen og det musikalske udtryk.

Rasmus’ sange har længe beskæftiget sig især med afskeden:
" Men i denne sang fejrer jeg kærligheden og mødet - frem for afskeden - som jeg efterhånden har skrevet så mange sange om", udtaler Rasmus Walter.

Første single og musikvideo til sangen ”Verden i stå” er udkommet. Og som altid er det Rasmus’ tvillingebror (og nu også Oscar-vinder), Anders Walter, der har instrueret.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Koncerten er UDSOLGT - der sælges ikke billetter i døren 


FEBRUAR


Torsdag 5/2 kl. 20.00 Sado Vido

Dukkesangerinden Sada Vidoo tager på Danmarkstour
Den dansk-arabiske sangerinde og sangskriver Sada Vidoo’s ekstraordinære og enestående dukkeunivers kan opleves rundt omkring i hele landet, når den komplekse kunstner tager på sin første Danmarkstour. Sada Vidoo har tidligere blandt andet samarbejdet med Me & My, DJ Alligator og Infernal. 12. august udkom sangerindens første albumudgivelse ”A Story With No End”, som er indspillet i den eftertragtede Chris Ballard’s studie i East London i samarbejde med hans far, singer/songwriter Russ Ballard, som har skrevet flere hits til blandt andet KISS og Hot Chocolate. Sada Vidoo og familien Ballard har sammen kreeret et særdeles unikt og yderst overbevisende og mangefacettet musikalsk univers, hvor elektroniske dubstep-elementer sammensmeltes med klassiske rocktoner.
Publikum landet over kan se frem til at opleve et nærmest skizofrent musikalsk univers, hvor lyset forfølges af mørket, og hvor tungsind og friskhed kolliderer i et potpourri af unikke og æstetiske elementer. Sada Vidoo inviterer, i en fuldendt kombination af stærk lyrik og fængende melodier, sit publikum ud på en eksistentiel og sjælesøgende rejse.
 

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 80 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 100 i døren.   


Esben Just - solo i BYGNINGEN VEJLETorsdag 26/2 kl. 20.00 Esben Just - Helt Normal (solo)

 I sit nye show " Helt Normal" vil Esben Just prøve at overbevise, om ikke andre så sig selv, om at han er helt normal. At der intet forkert er i at posere i bar overkrop og to tommelfingre på et pressebillede. At Esbens kærlighed til musikken, som den findes lidt syd for hjertet, er det eneste saliggørende. At Esbens måde at angribe et flygel og en mikrofon samtidigt, er måden den ged skal barberes på. Og at Esben kan fortælle en historie, så man tror på det. Selvtillid, charme og godt håndværk, kører den hjem for Esben, der qua sin tid i "trioen", må siges at være en yderst kapabel entertainer.

Hvad kan vi sige? Der venter publikum endnu en stor aften.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 130 - INKL. gebyr i forsalg på  billetlugen.dk / Kr. 150 i døren.   

 

 


Lørdag 28/2 kl. 20.00 Red Warszawa + Kuko De Kobra + Trajve

 

Med klassikere som "Brøndby Strand", Technoparty", "Børn er dumme og
grimme", "Æggemad" og "Skinboy", behøver landets smukkeste hævi-band
vist ingen yderligere introduktion. Sidst Red Warszarwa gæstede Vejle
var til en udsolgt koncert i 2013. Denne gang rykkes showet til STORE
SAL og kombineres med support af Kuko De Kobra og Trajve.

Arrangør: Idéfarikken
Dørene åbnes kl:
?
Billetter: De første 100 billetter koster Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på  billetlugen.dk /     

 


MARTS 


Fredag 6/3 kl. 20.00 Jonah Blacksmith + Telestjernen & Manden De Kaldte Lefty

Brødrene Alstrup forener deres fædrene og musikalske ophav i konstellationen, JONAH BLACKSMITH. Sangene og deres udtryk vokser ud af barndommens landsbysmedje på ’udkanten’ af Danmark, hvor bedstefar gav den musikalske arv videre til to, lærenemme drenge. Efter en stribe live sessions, koncerter og et utal timer brugt i studiet, er ”Northern Trail” nu gået i trykken og udkommer 3. november 2014. Det er blevet til et svendestykke af betydning, som vil bidrage til den alternative folk scene.

Telestjernen & Manden De Kaldte Lefty er et af de nyere og mere originale navne på den danske rockscene netop nu – men så heller ikke nyere, end at det allerede er blevet til fire roste albums, og et helt nyt, netop udkommet: Det Kolde Hawaii hvorom Gaffa skriver i sin 5-stjernedede anmeldelses overskrift:
”Knuselskeligt konceptalbum fra den kronjyske sangskriver og hans gedigne guitarist..!”
Har du haft ørerne godt inde i eksempelvis P4, så er du måske undervejs stødt på Telestjernen, der blandt andet har fået roteret fine skæringer og skæbnehistorier som ”Med næb og klør”, ”Miss Nørhald 1986”, ”I mit sminkede lig” og ”En tår af Kronjylland”. Telestjernen er både til twang (opkaldt efter hittet ”Telstar” med The Tornados) og tegneserier – og live er han i godt selskab med sit band af jyske outlaws, der nok ved, hvordan håndspillet rock skal sendes ud over scenekanten.


Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 140 - INKL. gebyr i forsalg på  billetlugen.dk / Kr. 160 i døren.     

 


Torsdag 12/3 kl. 20.00 Patrick Dorgan

Efter intense og udsolgte liveshows er københavnerdrengen, Patrick Dorgan, klar til at indtage resten af landet.  
Da den københavnske sanger Patrick Dorgan som ung teenager hørte den danske crooner Asger Rosenberg synge på et værtshus, blev han dybt påvirket af den legendariske sanger, der var mærket af et langt og hårdt liv i musikkens tegn, men samtidigt var ekstremt dygtig og nærværende. Oplevelsen blev et vigtigt musikalsk vendepunkt for Patrick Dorgan, der tilbragte de næste par år med at nippe til isvand på tvivlsomme værtshuse og suge til sig af croonerens store stemme, mens hans jævnaldrende venner spillede fodbold og borede knallerter.

Nu har Patrick Dorgan selv indtaget scenen, og med en håndfuld intense koncerter på små københavnske spillesteder, har han på rekordtid skabt sig et dedikeret livepublikum. I starten af september formåede han at fylde Ideal Bar i København og bringe stedet nær kogepunktet med sit bud på dansk soul anno 2014, og straks var spillestedet klar til at arrangere en ekstra koncert, men dette nu i Lille Vega istedet.

Patrick Dorgans medrivende soulmusik byder på sprudlende vokal, iørefaldende melodier og en vekslen mellem følsomhed og eksplosioner af glad energi, hvilket man bl.a. kan høre på den netop udsendte single ’On The Way Down’. En sang der handler om den bittersøde følelse, der opstår, når man støder på sin ekskæreste, mens man selv er allermest ovenpå – og hun er ’On The Way Down’.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på  billetlugen.dk / Kr. 140 i døren.   

 


Fredag 13/3 kl. 21.00 Mathilde Falch Band

Den 8. marts 2014 udgav Mathilde Falch sit andet album, ”Bag Mine Øjenlåg”. Siden Mathilde Falchs roste debutalbum ”Lad Mig Gå Fri” udkom i 2012, har den nu 24-årige sangskriver turneret land og rige rundt med sit band såvel som solist. Hun har skrevet nye sange, og indspillet og produceret dem sammen med Søren Christensen fra bandet The Blue Van. I Sørens hjemmestudie i en kælder på Nørrebro er lyduniverset i årets løb blevet udfordret og afprøvet, og nye og interessante veje for Mathildes sange blev fundet. Resultatet kan høres på ”Bag Mine Øjenlåg” og Mathilde udtaler selv:

”Pladen handler generelt om at gå i symbiose med et andet menneske, at slippe lysten til det destruktive - og om at dyrke håbet. Selv i sangene om smerte, er der et håb.” Temaerne på “Bag Mine Øjenlåg” er rastløshed, seksualitet, afhængighed, tosomhed, kærlighed og løsrivelse. Og Mathilde Falch leverer sammen med sit band energisk og lys rock med stærke danske tekster, pophooks og moderne sound.

B.T. kvitterede med **** stjerner og skrev: ”Midt i en tid, hvor alle forsøger at lyde som alle de andre, er det befriende med en kunstner som Mathilde, der bare er sig selv.” … ”råt rockende og tydeligvis med noget på hjertet.”

 

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter:
 Kr. 80 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 100 i døren.   

 


Fredag 20/3 kl. 21.00 Von Dü

Igennem de sidste 5 år har 9-mands bandet Von Dü slået sig fast som et af den danske musikundergrunds flagskibe.  Bandet dropper også løbende singler og musikvideoer fra EP’en, så der på regelmæssig basis vil være ny musik at lytte til. Musikken er indspillet i V JUICE-studiet på Nørrebro. Studiet er bygget af medlemmerne i Von Dü, der bl.a. rummer ingeniører og håndværkere.

”Det er sgu lidt en våd drengedrøm, det dér med at have sit eget studie. Studiet er altid tilgængeligt, så vi kan voldtage det, når kreativiteten er højest. Det betyder også noget for musikken, at man føler sig hjemme og kender studiet”, fortæller forsanger Morten Nygaard.

Bandet vil præsenterede et helt nyt liveshow, hvor stage-presence og det showmæssige indhold - som altid hos Von Dü - er helt i højsædet og hvor der fokuseres på autentisk musikalsk nærvær.
Stort set alle på scenen synger, og det giver et ekstra kick at se så mange bruge både instrumenter og mikrofon. Med et erklæret mål om at spille koncerter i højeste klasse leverer Von Dü et show med gadedrengecharme og en legendarisk energi. Bandet udtaler, at publikum skal have deres livs koncertoplevelse til hver eneste koncert, og det er lige præcis det, man får.

I Von Düs finurlige sprogunivers bliver gråspurve skudt med kanoner, og der er ingen hellige køer! De danske tekster omhandler alt lige fra skyderier i storbyens gader, til det store kolde frokostbord,  flugtbilister og bandekrige, og på ”Beskidte Tanker” forsøger de at tage den tekstuelle arv
op efter et band som Gasolin. Uden at være decideret politiske kommenterer Von Dü på det danske
samfund uden omsvøb og med en spidsfindig humor. 

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter:
 Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 140 i døren 


Nikolaj Nørlund i Bygningen Vejle

Lørdag 21/3 kl. 21.00 Nikolaj Nørlund - solo

Når Nikolaj Nørlund til foråret tager på en længere solo-turné, er det efter et 2014 som har stadfæstet hans status som en af landets mest eksklusive, men samtidig bredt inkluderende sangere og sangskrivere. At Nørlunds publikum aldrig har været større beviste koncerter på Arena på Roskilde Festival, Store Vega og Pumpehuset i København og rundt i resten af landet.
Nørlunds personlige og engagerede stil, musik og sange appelerer til både gymnasielever og deres forældre, som for en stund får lov at tage hinanden og sig selv alvorligt. Og med albummet det naturlige fra marts 2014, føjede han endnu en stak sange til det repertorie som i dansk sammenhæng er temmelig unikt og som tæller højdepunkter som Strunge-fortolkningerne på Navnløs, Nye Optagelser og fra de senere år Tid og Sted, Alt Sammen, Lige Nu. Alt i alt et bagkatalog, hvor man skal til modne, udenlandske kunstnere som Nick Cave eller Håkan Hellstrøm for at finde lige.

Men Nørlund har aldrig været bleg for at stille op alene med sine sange og med solo-turen i marts 2015 bliver der endnu en mulighed for at opleve den helt specielle stemning, som Nørlund og hans bud på moderne dansk sangskrivning giver, når der kun er ham og hans entusiastiske publikum på banen.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 130 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 150 i døren.    


Christian Hjelm i BygningenLørdag 28/3 kl. 21.00 Christian Hjelm

I august 2014 udgav Christian Hjelm sit andet dansksprogede soloalbum ”Vaskeægte” som til enstemmige anmelderroser cementerede den nordjyske sanger med den karakteristiske stemme, som en af de tunge drenge på den danske sangskriverscene.  Albummet ”Vaskeægte” er, ligesom solo-debuten ”Før vi blev lette” (kåret af Gaffas redaktion som Årets Danske Album i 2012), spækket med skævt legesyge popsange der, som titlen uhøjtideligt antyder er langtidsholdbare, fra hjertet og folkelige.

Det fik vi en forsmag på, på den netop veloverståede danmarkstour hvor Kim Skotte, Politiken, fra et udsolgt Lille Vega, bl.a. kvitterede med følgende beskrivelse af Christian Hjelm: “Denne skamløst begavede sangerknægt med den optimistiske pompadour og naturtalentets evne til at få alle gode gaver til at lyde lyse, løfterige og såre naturlige”. Ja, vi er ikke uenige…
Christian Hjelm, som har en lang karriere i det stilrene engelsksprogede indie-orkester Figurines bag sig, er en af de bedste sangere herhjemme og blev da også begavet med en Steppeulv-pris som Årets Vokalist i 2013.

Live formidler den moderne gavflab materialet med en en smittende spilleglæde og nærmest Kim Larsensk attitude kompetent bakket op af et hold af garvede kræfter fra den danske musikscene.

Arrangør:
Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.00
Billetter: Kr. 120 - EX. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 160 i døren.    


APRIL 


LOVE SHOP i Bygningen VejleTorsdag 2/4 kl. 21.00 Love Shop

Love Shop er sin helt egen og ganske særlige skæbne i dansk rock. To tredjedele af bandets grundlæggere - mundharpevirtousen og sangeren Henrik Hall og guitaristen og produceren Hilmer Hassig - er her desværre ikke mere, men alligevel står bandet så smukt og stærkt som nogensinde og altid med de to som usynlige medspillere ved koncerterne. Love Shop udsendte albummet 'Kærlighed og Straf' d. 20. oktober.
I 2015 kan bandet fejre 25-års jubilæum.

Sammen med Mikkel Damgaard, som gennem sit arbejde med "Frelsens Hær"- albummet voksede fra at være Love Shop-keyboardspiller til producer med høje ambitioner om, hvordan bandets musik kan formes, præges og udvikles, har Jens Unmack nu været i studiet for at indspille opfølgeren til ”Skandinavisk lyst”. Et album der efter overbeviste alle om det rigtige i, at Love Shop fortsatte med at eksistere og indspille ny musik. Nu er Unmack og co. så klar med bandets 10. studiealbum ved navn ”Kærlighed og Straf" - et enestående usminket og nøgent blik på en broget dansk nutid anno 2014. Men dets musik udstråler trods alvorlige emner et umiskendeligt håbefuldt lys, der gør de kantede ord og forslåede sjælelandskaber hørbare som andet og meget mere end personlig samtidsobduktion. Melankoli, skønhed, længsel efter en bedre verden, lever stærkt i flere af de vitale popsanges ofte udsøgte melodier, mens andre tracks bærer modernismens rockkant og har deres rødder solidt plantet i vejen frem.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.00
Billetter:
 Kr. 195 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 215 i døren.


Fredag 3/4 kl. 21.00 Turboweekend

I 2015 udgiver electrorock bandet Turboweekend deres længe ventede fjerde album og ved den lejlighed tager de på en stor turne som starter slut marts i Danmark og slutter midt maj i Tyskland.

Det meget anmelderroste band udgav i oktober 2014 forløberen for albummet, singlen Miles & Miles som har været endnu et i rækkefølgen af radiohits for Turboweekend.

Det bliver første gang i lang tid at Turboweekend står i Vejle og de glæder sig meget til at trykke den af i Bygningen.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.00
Billetter:
 Kr. 190 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 210 i døren.


Fredag 10/4 kl. 21.00 Pede B & DJ Noize + MellemFingaMuzik

Pede B
er den første og eneste, der har vundet rapbattle konkurrencen MC’s Fight Night hele tre gange.

Han udgav sit første album Et Barn Af Tiderne i 2005. Siden blev det til de anmelderroste albums Over Askeskyen og Over Askeskyen 2 og senest udgav Pede B i foråret 2014 Alberte Winding hyldest-EP’en Vi Hjerte Alberte.
Byggesten er titlen på Pede B og DJ Noize’s kommende album. Albummet udkommer mandag d.
2. marts 2015 og er pakket med hits, ærlige beretninger fra hverdagen og refleksioner over det
samfund vi lever i.
“Liveshows er alt for os. Det er her, vi viser, hvor stærke vi er blevet. De sidste par års koncerter
har vist Noize og jeg, hvad der virker på scenen, så det er med de erfaringer i baghovedet, vi rammer studiet og scenekanten den kommende tid.”
Sådan beskriver Pede B det samarbejde, han og DJ Noize har opbygget i løbet af de år, de har
turneret sammen. Dj Noize har siden midt 90’erne været et velkendt ansigt i den danske
musikbranche og slog for alvor sit navn fast, da han vandt verdensmesterskabet i mix i 1996.
Med sig på scenen har de talentfulde Emilie Moldow, der sang til det Danske Melodi Grand Prix 2014
med sangen Vi finder hjem og Pede’s mangeårige backup-rapper LuxXx.

MellemFingaMuzik, består af rapperne Stepz og Benny Branco samt produceren Akhee.
I april 2014 udgav de deres officielle debut EP med titlen ”MellemFingaMuzik”. På mange måder er gruppen den stærkeste repræsentant for den frustrerede urbane ungdom, hvilket kommer til udtryk i tekstuniverset på EPen. Siden da har gruppen markeret sig på nogle af 2014s stærkeste urban-udgivelser, bl.a. Gillis – ”Ækte Vare” samt Sivas’ ”d.a.u.d.a II”.
På kort tid har MellemFingaMuzik skabt nogle unikke klassikere med deres indholdsrige lyrik,
potente levering og tekniske overlegenhed.
MellemFingaMuzik er desuden bagmændene bag Molotov Movement, der udover Stepz og
Benny Branco, tæller Gilli og Højer Øye.
Med en affiliation til Sivas, har de fået skabt et af de mest eftertragtede hold på urban scenen,
hvilket bl.a. også kunne ses på et udsolgt Pumpehuset da gruppen afholdte deres første officielle koncert den 5. september.
Bandet lægger netop nu sidste hånd på deres album, der, som en efterfølger til den stærke EP og features de har haft i løbet af 2014, vil markere en ny æra, både for gruppen, men også for dansk urban musik. Her er de på deres første danske turné.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.00
Billetter: Kr. 130 - INKL. gebyr i forsalg på  billetlugen.dk  / Kr. 150 i døren. 


Torsdag 16/4 kl. 20.00 Teitur

Den færøsk fødte Teitur Lassen er beskedent ved at være en erfaren herre på den nordiske musikscene. Med to Danske Grammy, over 1000 koncerter og 6 studiealbums I baggagen, har Teitur bevist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb.
Mange koncertgæster er blevet bjergtaget af den spinkle færing med den charmerende stil, denuanstrengte falset og de hudløst ærlige sange. Nu får publikum igen en chance for at opleve den færøske sangsmed helt tæt på når han til foråret drager på soloturne i Skandinavien.
Teitur debuterede i 2003 med ’Poetry & Aeroplanes’. Bortset fra det færøske ’Káta Hornið’ fra 2007 eralle Teiturs udgivelser engelsksprogede. Gennem tiden er Teiturs kunstneriske ambitionsniveau steget, og det kulminerer på hans sjette album fra 2013, det fremragende "Story Music”.
Teitur har turneret flittigt internationalt med omkr. 400 koncerter i USA og har bl.a. optrådt på turneermed Rufus Wainwright, Nico Muhly og John Mayer.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.30
Billetter: Kr. 170 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 190 i døren.   

 


Fredag 17/4 kl. 21.00 The White Album

De varme, hjertelige toner fra det danske folk-navn, The White Album, begyndte at blomstre, ligeså naturligt og frit-flydende som hver af de tre medlemmers lange skæg, da de mangeårige venner, Claus Arvad, Jakob Eilsø og Frederik Vedersø i efteråret 2010 satte sig sammen i et sommerhus nær Fredericia for at skrive musik.
Efter mange års tro tjeneste i forskellige bands, fandt de tre sammen endelig et udtryk, der tillod dem at skrive musik ligeså rendyrket og personlig, som mange af deres tidløse inspirationer, som f.eks. The Beatles (fra hvis klassiske 1968-udgivelse, The White Album opkalder sig efter), Simon & Garfunkel, Neil Young og så videre.

Med deres karakteristiske ”nordiske melankoli” debuterede trioen i 2011 med den digitale udgivelse, ”The Album”, som gik direkte ind i top-5 hos den amerikanske radiostation NPR 2. Året efter fulgte The White Album op med EP’en ”Conquistador” til stor medieros både herhjemme og i udlandet, hvor den britiske tabloidavis, The Independent, roste trioen for at lyde som ”Sufjan Stevens, der synger salmer med Low”. Hjemme i Danmark gik udgivelsen heller ikke uset hen, hvor bl.a. Soundvenue kvitterede med en 5-stjernet anmeldelse, og bandet efterfølgende spillede en række succesfulde festivaljobs.

I september 2014, vendte The White Album så tilbage med deres debut-fuldlængde, ”The Quiet Strum”, hvis sarte lydbillede er Kashmir-trommeslager Asger Techaus fine håndværk i samarbejde med bandet selv. Albummet, som er udgivet af det legendariske Beatles-label Parlophone, banede efterfølgende vejen for bandet til at spille de tyske branchefestivaler, Reeperbahn Festival i Hamborg og Berlin Music Week, en håndfuld tætpakkede koncerter i Schweiz, en omfattende og velbesøgt Danmarksturné og sidst men ikke mindst, til at give en optræden på landsdækkende tv til Kronprinsparrets Priser 2014 på DR1.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.00
Billetter: Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 140 i døren.

 


Søs Fenger Trio i BygningenTorsdag 30/4 kl. 20.00 Søs Fenger Trio

Søs Fenger har de seneste år haft stor succes med at turnere med sit band på landets større scener og festivaler, men også skabt et lille akustisk trio-setup, som man kan nyde godt af på landets mindre spillesteder, hos musikforeninger og i kulturhuse, kirker og teatersale m.fl.

Søs Fenger siger om disse intime koncerter:”..Vi har spillet utroligt meget som kvartet før det voksede og blev fuldt orkester, og er allerede meget trygge ved det skrøbelige udtryk og den luft og plads, der er til at udfolde sig og komme tæt på publikum, når vi spiller akustisk. Nu vil vi prøve at komme længere ind til kernen og spille nogle udvalgte koncerter som trio, dvs. jeg har to musikere med, som jeg har turneret med de sidste 10-12 år; Frederik Damsgaard, kontrabas og Jonas Krag på diverse strengeinstrumenter. De to kender mine sange så godt, at de kan tilføre dem et ekstra lag og være med til at fortolke og improvisere. Vi oplever nærmest en elektrisk ladet stemning i salen, når vi optræder med dette format, man mærker samspillet mellem os på scenen og kan samtidig glæde sig over sangenes spændvidde også i dette mere nøgne format. ”

Ingen tvivl om at Søs Fenger Trio bliver en af årets helt store og nære lytte oplevelser i Bygningen

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.00
Billetter: Kr. 200 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 220 i døren.


MAJ


Fredag 1/5 kl. 20.00 Colfach og Esben Kronborg

Velkommen til en aften med to af landets mest lovende singer-songwriter talenter med hver sit band. Jesper Colfach og Esben Kronborg

COLFACH er veldrejet og passioneret banjopop og bandet har i efteråret 2014 udsendt deres 3. album The Ocean. Et gennemarbejdet, stemningsfyldt og nærværende album med en tydelig signatur i bandets karakteristiske lydunivers, som er båret af deres store passion for strengeinstrumenter og andre analoge lydkilder. Et omdrejningspunkt igennem hele indspilningsprocessen af det aktuelle album har for Colfach været, at udfolde et lydunivers omkring hver enkelt sang, som er skabt ved at afprøve, eksperimentere samt at lege med lyde og instrumenter. Colfach har uden tvivl en passion for disse stemningsskabende strengeinstrumenter, og der er tydeligt særkende i Colfachs lydunivers ved brugen af mandolin, banjo og akustiske guitarer. Man vil på det nye album også møde lyden af cello, harpe, melodica. Med andre ord alle instrumenter bliver håndspillet . ”Vi har udforsket lidt forskellige måder at bruge instrumenterne og ikke nødvendigvis valgt den traditionelle rolle for det pågældende instrument”, fortæller Jesper Colfach. Live oplever man visuelt COLFACH udfolde sig igennem brugen af banjo, mandolin, ukulele, vilacklaver, trædeorgel og et gribende organisk lydunivers, hvor der er kredset for detaljen.

Horsensianske Esben Kronborg har siden 2010 spillet over 120 koncerter, herunder supportshows for Tim Christensen og Kim Larsen, såvel som optrådt på Jelling, Skagen og
Samsø festival. Med to EP'er i bagagen udgav den 30-årige singer-songwriter sit debutalbum ”Trumpets” i oktober '14, der er blevet flot modtaget af såvel radio som anmeldere. Med
inspiration fra Ryan Adams, Bruce Springsteen og den amerikanske singer-songwriter scene, har Esben med sin markante stemme, markeret sig som en artist, der er ”kommet for at blive”
(Gaffa). I forbindelse med udgivelsen var der releasekoncert i Fængslet i Horsens, og det blev til 9 koncerter på 7 dage i releaseugen. Esben Kronborg og hans sammentømrede band har spillet
sammen fra 2010 og leverer en live-performance, som er så perfekt indfølt og sammenspillet, som det kun kan blive det, når man har mødtes i øvelokalet ugentligt i en 4-årig periode, såvel
som spillet et hav af store som små livekoncerter.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.30
Billetter: Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 120 i døren. 


Lørdag 2/5 kl. 21.00 Marie Frank Band

Marie Frank er godt i gang med sit nye album - der vel at mærke er på dansk! Og som udkommer i foråret 2015. En af de færdige sange, ’Kontinua’, har dog så meget vintermomentum,  at Marie synes, den skal ud i verden nu, hvor vi sætter urene tilbage og det bliver vintertid (d. 26/10): "Det er en lidt kuldslået sang, der begynder i den mørke tid, hvor vi 'tæller ned til, at dagens timer overtager og ender i en mere optimistisk stemning med at 'solen brænder disen - smelter også isen”, fortæller Marie.

Det er første gang hun skriver på dansk, og det er en proces der har været længe undervejs. ”Lige siden, jeg lavede en version af C.V. Jørgensens 'Entertaineren' til en temalørdag i 2006, har der været forespørgsler på danske sange fra mit næb”, fortæller Marie. ”Men netop det, der gør sange på modersmålet ekstra vedkommende, er også det, der gør dem så svære. Det hele kommer meget tæt på.”

Marie Frank debuterede i 1999 med albummet ”Ancient Pleasures”, der tog både publikum og medierne med storm. Den charmerende og karakteristiske sangerinde og sangskriver leverede stærke sange og hits som ”Symptom Of My Time”, ”Save A Little Love” og ”Heart Of Saturday Night” – og debutalbummet endte med at sælge mere end 40.000 eksemplarer.

Da musikåret ´99 blev gjort op ved Danish Music Awards, modtog Marie Frank priserne som Årets Danske Sangerinde og Årets Nye Danske Navn og for at have begået Årets Danske Popudgivelse. Hun var nok ny for den store offentlighed – men havde spillet på gaderne i ind- og udland i årevis og havde af den vej høstet massevis af den slags erfaring der både sætter sig i sangene og i sikkerheden som performer.

Marie optræder med sit nye materiale - på dansk! - og med sit band af garvede musikere i marts / april 2015. Hendes koncerter er båret af nærvær, nerve og autenticitet. Her er der ingen lette genveje, men derimod livgivende omveje. I stemningsmættet medrivende musikalitet og begavet beretning tager Marie Frank publikum med ad disse veje, hvor sangene synges for at historierne kan leve. Derfor kan man netop også læse i Politikens Dansk Rock Leksikon, at: ”Marie Frank deler generøst og uden karrierestrategiske bagtanker ud af naturtalentets tæft for refræner og hooklines af den slags, der er rockens DNA..”

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 20.30
Billetter: Kr. 160 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 180 i døren.


Torsdag 7/5 kl. 20.00 Asbjørn

Informations Ralf Christensen skrev, han var ”en moderne anmelders
våde drøm” - efter at have hørt debut-albummet ’Sunken Ships” i 2012.
Og den tyske avis Neues Deutschland kaldte ham ”die Rettung ses Pop” - poppens redning - efter at have oplevet ham live til Berlin Music Week 2013.
Oven på et 12 travle måneder, hvor ni nyskrevne singler med tilhørende videoer for alvor har givet publikum mulighed for at lære den 22-årige sanger og sangskriver at kende, kommer Asbjørns andet
album ’Pseudo Visions’ den 1. februar 2015. Det indeholder alle ni
singler plus tre helt nye sange.

Asbjørn kommer oprindeligt ud af Aarhus’ frodige musikundergrund men er nu bosat i Berlin, efter at mere end 25 koncerter på tyske pillesteder og festivaler de seneste par år har gjort Tyskland til hans andet hjemmemarked’.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.30
Billetter: Kr. 80 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk  / Kr. 100 i døren. 

 Se andre arrangementer 

Tilbage til toppen

Ved Anlæget 14B
7100 Vejle
Telefon: 75 83 86 77
info@bygningen-vejle.dk