Koncertkalender - siden opdateres løbende...

 AUGUST


Søren HussTorsdag 28/8 kl. 20.00 Søren Huss - solo

BEMÆRK: Koncerten foregår i Sct. Nicolai Kirke, Vejle

I forbindelse med Trekantområdets Festuge i uge 35, har det fælles Regionale Spillested; Godset Kolding, Pitstop Kolding, det Bruunske Pakhus Fredericia og Bygningen Vejle, valgt at bidrage med nogle ekstraordinære koncertaktiviteter. Her vil man bl.a. med konceptet ’Tour De Cooperation’, lade nogle særligt udvalgte kunstnere optræde på utraditionelle steder, for at skabe en helt ny oplevelse med den valgte artist.
I den forbindelse arrangerer BYGNINGEN i Vejle her en eksklusiv kirkekoncert med sangeren Søren Huss i Sct. Nicolai Kirke. Søren Huss er bl.a. kendt som den karismatiske sanger med den store stemme i bandet SAYBIA, men gennem en årrække nu også særdeles eftertragtet solist, kendt for sine hudløse sange, inderligt sunget på modersmålet. 

For snart fem år siden mistede Søren Huss sin kæreste og næsten også sin datter, da en lastbil overså dem i et højresving. Sorgen, vreden, kærligheden og sig selv vendte Søren Huss vrangen ud på med sit første soloalbum ”Troen & Ingen” for to år siden. Den 15 .oktober kom den fynske sanger og sangskriver tilbage med andet album ”Oppefra & Ned”. De ti nye sange er igen bestillingsarbejde fra sjælen. Men sjælen og Søren Huss har det bedre, de har det godt.
Det er også det svar, Søren Huss giver, når folk jævnligt stopper ham både til koncerter og på gaden i hjembyen Nyborg - at han har det godt. ”Folk er blevet berørt af min første plade, det virker meget oprigtigt, når de kommer over til mig. De kommer meget koncentrerede hen og spørger ”hvordan har du det?”. De er utroligt nærværende. Det er rart … det er meget smukt egentlig,” fortæller Søren Huss, der de første år efter ulykken pligtsvarede ’det går godt efter omstændighederne’ og ’det går fremad’.
”Eller hvad jeg ellers kunne finde på for at holde mig selv sammen. Nu svarer jeg, at jeg har det godt, og det er ikke længere for at overbevise mig selv. Jeg er kommet videre. Jeg har det så godt som de fleste mennesker, der render rundt i et voksenliv og prøver at få tingene til at hænge sammen. Det er klart, jeg mangler nogen at dele mit voksenliv med. Men det er jeg ikke ene om. Og min datter har det pissegodt, og det er det vigtigste, i bund og grund.”

FAKTA - Søren Huss
- 37 år
- Sanger og sangskriver
- Søren Huss er født og opvokset i Nyborg, bor i Nyborg med sin datter efter en række år i København
- Dannede Saybia i 1993 og bandet har solgt over 500.000 eksemplarer af bandets tre album i hele
  Europa.
- Saybia har turneret flittigt i Europa og har en stor fanbase særligt i Holland og Schweiz.
- Søren Huss’ soloalbum ”Troen & Ingen” (2010) fik fremragende anmeldelser og solgte over 30.000
  eksemplarer. Det blev blandt andet kåret til årets danske album af Berlingske Tidende og kom ind
  på en andenplads på Gaffas liste over bedste danske album i 2010.
- Vandt en Danish Music Award som Årets Danske Mandlige Kunstner i 2011.
 

Arrangementet finder sted i: Sct. Nicolai Kirke, Kirketorvet 1, 7100 Vejle
Arrangør:
Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 100 + gebyr i forsalg på billetlugen.dk SEPTEMBER


Bottled In EnglandTorsdag 4/9 kl. 20.00 Bottled In England

Genre: Electronica


I en hvirvelvind af ansigtslaserende beats, pulserende bas og euforiserende soundscapes opstår det unikke i Bottled in Englands energiske tag på den moderne elektroniske musik. Den leveres live og håndspillet med en fuldkommen organisk elegance af en fandenivoldsk trommeslager og en teatralsk bassist, der sammen kombinerer filmisk storladenhed og den tyske minimal-technos ekvilibrisme i en eksplosiv cocktail. På trods af navnets reference er Bottled in England et skandinavisk modspil til den engelske scenes navne som Rudimental, Chase & Status og Modestep. Med en mission om, at ”live” igen skal være et synonym for ”håndspillet”, går Bottled in England i krig mod sjæleløs drum’n’bass, alien-skrigende dubstep og den intetsigende bass-in-your-face-tilgang til det bastunge univers. Efter 150 shows i alt fra Østeuropa til Asien, varsler Bottled in England nu deres kommende debutalbum – et gennemkomponeret værk med en gennemgående fortælling om at være en del af nutidens unges kulturelle armod.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 80 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 100 i døren.   

 


MOVITS! i BygningenOnsdag 10/9 kl. 20.00 MOVITS!

De svenske swing-hiphoppere MOVITS! er blevet rost af anmeldere over hele verden, og det svenske sprog til trods, ligget nummer 1 på de amerikanske iTunes og Amazon hitlister efter udgivelsen af deres debut "Äppelknyckarjazz ". Det har gjort at de lige siden har turneret i både Asien, USA og Europa...Og nu er det så endelig danskernes tur til at opleve de festlige svenskere live og blive taget med storm.

Movits! er en eksplosiv og innovativ kombination af flere genrer. Med forsangeren Johan Rensfeldt´s tighte hiphop vokal i front formår de at blande både pulserende bigband bas og jazzet saxofon krydret med en god portion pop og soul. Tilsammen bidrager det til super energisk og dansabel musik, som det næsten er umuligt at sidde stille til.

Svenskerne debuterede i 2008 med albummet Äppelknyckarjazz, hvor især titelsangen tilegnede sig stor opmærksomhed i både ind- og udland. Det resulterede i en invitation til at optræde i det populære tv-program The Colbert Report. Der var visse sprogbarrierer efter som bandet synger på svensk, men på trods af det kom invitationen direkte fra værten Stephen Colbert, der havde opdaget bandet og deres "Fel del av Gården" video på et online forum.

Sidste år udsendte trioen deres tredje og seneste album Huvudet bland Molnen. Selvom man måske tror, at det er afskrækkende ikke at kunne forstå teksterne, viser det sig hurtigt, at jo mere man lytter jo mindre betyder det.

Derfor turnerer de festlige svenskere da også overalt i verden. Fra Japan til Schweiz, USA, Thailand, Italien, Tyskland, Tjekkiet, Shanghai….og nu for første gang, også i Danmark, for at spille bare 5 eksklusive koncerter, heraf den ene i BYGNINGEN - levende LIVE..!  

SE YOUTUBE KLIP!

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl: 19.30
Billetter: Kr. 130 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 150 i døren.  

 
Broken TwinTorsdag 18/9 kl. 20.00 Broken Twin

Det er længe siden et dansk debutalbum er forvarslet med så massiv interesse og ros fra udenlandske medier, som tilfældet er med BROKEN TWIN’s (aka Majke Voss Romme) ”May”,
der udsendes worldwide på det amerikanske label ”Anti”, (i danmark via Playground).
"Everything the 25-year-old touches turns to mournful majesty”. The Guardian - Band Of The Day (UK)
"Its the crystal clarity of Broken Twin's vocals that's so arresting (...) it bodes well for the debut album "May". THE INDEPENDENT (UK)
"She’s the singer songwriter whose low-key productions and haunting vocals are ethereally goosebump giving”. I-D (UK)
" Broken Twin is the most arrestingly beautiful songwriter we’ve heard in aeons". NME (UK)
"Romme shares Elena Tonra's (Daughter) ability to make tear ducts spring a leak with her elegant Joni Mitchellesque voice and lovelorn lyrics". NME (UK)

….er blot et par eksempler på den foromtale det nye album får i udlandet og forventningerne blev yderligere skruet i vejret med den formidable single “Glimpse Of A Time”
Forude ligger nu koncerter der med afsæt i en koncert i Musikhusets Store Sal 2. maj ifbm Spot Festivalen, fører hende rundt til England, Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland, Luxenborg, Østrig m.v.
Og så selvfølgelig Danmarks turné i september!

På alle koncerter bakkes Majke Voss Romme op af et tre-mands band. Alle koncerter spiller for et siddende publikum, så antallet af billetter er meget begrænset.

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.30
Billetter: Kr. 130 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 150 i døren.  

 


Ukendt KunstnerLørdag 20/9 kl. 21.00 Ukendt Kunstner 

Ukendt Kunstner udsendte deres ny single "Alting/Ingenting" mandag den 31. marts. Det er første udspil fra det længe ventede debutalbum "Forbandede Ungdom", der skal cementere duoens status på den danske musikscene. Derfor offentliggør bandet nu deres første større turné i Danmark til september.

Rapper Hans Philip og producer Jens Ole McCoy, som tilsammen udgør Ukendt Kunstner, er klar til at tilfredsstille deres hurtigt voksende fanskare med førstesinglen "Alting/Ingenting" til deres kommende album. Og ganske som ved debutsinglen, valgte P3 at gøre nummeret til Ugens Uundgåelige. Duoen er gået fra undergrund til overgrund på ganske kort tid og den musikalske fremtid ser lys ud. Med de 2 foregående gratis EPer - "Hælervarer" og navnlig "Neonlys" fra 2013 - samt P3 Talent-prisen ved P3 Guld i år, er alles øjne rettet mod den stilskabende gruppe. På live-fronten har Ukendt Kunstner allerede markeret sig. Senest i december sidste år med en mini-tour der stort set var udsolgt alle steder og før det på udvalgte festivaler i Danmark. Det skal selvfølgelig følges op i forbindelse med at "Forbandede Ungdom" udkommer til sommer.

Derfor indtager Ukendt Kunstner en bred vifte af landets største festivaler - bl.a. Smukfest, Nibe Festival, Smukfest Copenhagen og Skive Festival - for derefter at bevæge sig ud på sin første deciderede headliner turné til september. Et selektivt udsnit af provinsen samt tilbagevenden til København, Odense og Aarhus danner tilsammen hvad der er "Forbandede Ungdom Tour".
  

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 120 i døren.   

 


Julias Moon + Freja KirkFredag 26/9 kl. 21.00 Julias Moon + Freja Kirk

I oktober 2013 debuterede Julias Moon som P3’s Uundgåelige med hitsinglen Bay efterfulgt af EP’en Backseat Thunder, og nu er trioen klar med nyt. I løbet af forår og sommer 2014 udgiver bandet suiten Technicolor VISION; fire singler, fire videoer, fire scenarier der hver især sætter en ny farve på poptrioen. Sex og melankoli er gennemgåede temaer i poptrioens tekstunivers, tematikker der har gjort sig gældende op gennem soul-traditionen og poppen. Med elektroniske cutting-edge produktioner skaber trioen en moderne nordisk lyd, der refererer til både amerikansk R&B, neo-soul, 80’er synthpop, 90’er Euro og nyere britisk electronica - et udtryk for en ny generations mange inspirationskilder og pick and choose-mentalitet der hos Julias Moon udmunder i en skarptskåret og uimodståelig pop-vision.

Freja Kirk er en ny dansk sangerinde med en forbløffende stemme og en dybt personlig klang. Hendes blot 26 år til trods, er hver en tone hun synger, som var den nøje udvalgt. Musikken flyder frit fra Freja med en sjælden sans for timing og indlevelse, og  med en afklædt ærlighed og tindrende ro, står hun stødt i modgangens skygger og holder fast i lyset, som viser hendes glød.

Det kommer til udtryk på debut albummet MONOPHOBIA, hvorfra singlerne Forever og Go allerede har vakt stor bevågenhed, og  som er fyldt med beats og omkvæd og popsange, man får lyst til at skrue op for og danse til. Trods de positive musikalske vibes er sangene blevet til i en stærk tilstand af vrede, sorg, desperation og afmagt. Albummet kredser om et parforhold, der synes umuligt at bryde ud af, men som omvendt aldrig kan blive forløst.
Monophobia er skrevet og produceret af et team bestående af Freja Kirk selv, den svenske trommeslager og producer Maruc Liliequist og den danske producer- og sangskriver-duo Granity, som består af Emil Towity og Alexander Grandjean. Udtrykket kan beskrives som en nedbarberet, rå, drømmende Nørrebro-variant af R&B tilsat Frejas helt egen uimponerede gadedrenge-lignende tilgang til popmusikken. Freja har hele tiden været i centrum i albummets tilblivelse. Alle historier, tekster og lyde på albummet er 100% Freja, og hele albummets univers er flettet rundt om hendes person.

"Sjældent ser man en sangerinde, som er så dygtig teknisk og samtidig har en udstråling og dybde, der vækker nysgerrighed. Musikken er velskrevet, velproduceret og yderst velopført." - GAFFA

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 120 i døren.  


OKTOBER


LoveSpeed & Nelson CanFredag 3/10 kl. 21.00 Lovespeed & Nelson Can

De 5 mænd i Lovespeed og de 3 kvinder i Nelson Can drager til efteråret ud på en fællesturné hvor de i løbet af 4 uger vil ramme 10 spillesteder rundt omkring i 1 land; Danmark.
 
Trioen Nelson Can er kendt for deres eksplosive og energifyldte liveoptrædener, og spillede intet mindre end 5 koncerter i forbindelse med dette års SPOT festival. Rolling Stone udnævnte bandet til et af de bedste upcoming bands i Norden lige nu, og GAFFA kvitterede med 5 ud af 6 stjerner. "SPOT festival var som altid en fornøjelse! Det var super fedt at få lov til at spille foran så mange mennesker, og vi glæder os til at spille for endnu flere, når vi drager på Danmarksturné i efteråret sammen med Lovespeed" - Signe SigneSigne, bassist.
 
Nelson Cans debutalbum udkommer til efteråret på deres eget pladeselskab, og i forbindelse med indspilningerne har bandet startet en crowdfunding, hvor fans kan bidrage til produktionen og som tak modtage alt fra en kopi af CD'en til en akustisk koncert hjemme i ens egen stue.
 
Kvintetten Lovespeed udgav deres anmelderroste debutalbum på Sony i april ´14, og herfra har de 2 singler What It Is og Cracks været spillet flittigt på P3 og P4. Bandet der bl.a. består af tidligere medlemmer af Stoffer og Maskinen, Kandy Kolored Tangerine og Darling Don’t Dance får genrer som rock, folk, indierock og pop til at gå op i en højere enhed. Forsanger Jeffrey Kaare Hessellund har en farverig baggrund, og ved liveoptrædener er han kendt for sin vokale træfsikkerhed og et kreativt kropssprog som han mere eller mindre ufrivilligt benytter sig af.
 
”Hele indspilningsprocessen var præget af intuition og lyst. Vi har ikke begrænset os selv med regler eller retningslinier men valgt at blande stilarter hvor vi synes det gav mening. Vi har dog stadig kælet meget for detaljen i hver enkelt nummer. Nu glæder vi os bare virkelig meget til at komme ud og spille for folk i hele landet, og få forløst noget af al den spænding og forventning man også når at opbygge i første del af processen.” - Jakob Birch, guitarist.
 
Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 100 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 120 i døren. 


Nicolaj NørlundFredag 17/10 kl. 21.00 Nicolaj Nørlund

Nikolaj Nørlund, der forleden blev tilføjet Roskilde Festivals program med en udvidet koncert på Arena scenen, udgav i marts albummet det naturlige, som fik en begejstret modtagelse over en bred linie.  Og det var også en intenst at opleve hvordan Nørlund på den netop overståede landsdækkende turné, mødte et kærligt og talstærkt publikum, som tæller mange generationer og  historier.
For Nørlund i dag har et for danske forhold helt unikt katalog af sange at tilbyde sit publikum, og i den sammenhæng betyder det ikke noget, hvor gammel man er eller hvor man kommer fra for at kunne blive revet med af intensiteten, kvaliteten og stædigheden. En status Roskilde Festival netop også anerkender ved at give Nørlund mere end to timer på landets største overdækkede scene.

 

Læs nogle af anmeldelserne her:

Politikken - 5 stjerner

Ekstra Bladet - 5 stjerner

Metro Express - 5 stjerner

Jyllandsposten - 4 stjerner

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 150 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 170 i døren. 


scarlet pleasure i bygningenFredag 24/11 kl. 21.00 Scarlet Pleasure

Scarlet Pleasure udgiver lyden af sommer....strandfest til den lyse morgen, sommerforelskelse og lyden af havets mørkeblå bølger, skvulper videre på den nye, forførende single,
”Under The Palm Trees”. Tilbage i februar måned udsendte Scarlet Pleasure deres debutsingle "Windy". En single der duftede af lysere tider og tankerne mod varmere himmelstrøg - og nu er bandet klar med singlen, ”Under The Palm Trees”, der, for alvor, byder sommeren velkommen!

Scarlet Pleasure er fascinationen af old school soul, ungdommelig leg med gamle 808 maskiner og et unikt moderne touch, der trækker parralleler tilbage til 90ernes sexfikserede RnB. På ”Under The Palm Trees” skinner respekten for den gode melodi, popsangen og iørefaldende sangskrivning, endnu engang igennem.
Siden udgivelsen af den Uundgåelige debutsingle, ”Windy”, har de tre unge fyre haft fast placering i toppen af Airplay Charten og spillet udsolgte clubkoncerter. Det er også blevet til internationale blogroser fra det store, amerikanske popsite, Idolator, der kaldte bandet for en sammensmeltning af Marvin Gaye, Daft Punk og Michael Jackson.

Senest høstede Scarlet Pleasure fornemme liveanmeldelser på Spot Festival, i Aarhus, hvor Gaffas anmelder hæftede sig ved et yderst velspillende band, deres udanske lyd og høje musikalske kvalitet.
Nu er bandet klar til at skrive næste kapitel i sandet, og med ”Under The Palm Trees” er der kun ét at gøre: På med solbrillerne, rul soltaget helt tilbage og tril ud i det ganske sommerland, med Scarlet Pleasure bragende ud af højtalerne. g når solen uundgåeligt slukker for sommeren udenfor, inviterer vi både den og Scarlet Pleasure indenfor i BYGNINGEN, sammen med JER :-)

Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
20.30
Billetter: Kr. 120 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 140 i døren.

 


NOVEMBER


Hanne Boel i Bygningen VejleSøndag 9/11 kl. 15.00 Hanne Boel Trio

Hanne Boel indledte det musikalske år 2014 med at udgive en række nyfundne uudgivede numre fra perioden 1989-2007. Albummet der udkom d. 3. februar bærer titlen ”Outtakes”, og byder på endnu uhørte sangskatte fra sangerindens omfattende karriere. Ved skabelsen af Hanne Boels mange albums har hun ofte indspillet flere sange, end der reelt var kapacitet til på albummet, og med en naturlig prioritering af Hanne’s egne kompositioner har mange smukke cover-numre og musikalske features aldrig set dagens lys. Men på ”Outtakes” har Hanne Boel selv udvalgt en perlerække af nyfremfundne covernumre, som i mange år har gemt sig på forskellige formater af bånd optaget gennem tiderne fra 1989 til 2007 - en historisk rejse gennem både teknologiens og sangerindens udvikling.
Sangerinden fortæller selv om albummet: ”Nu har vi samlet en del af disse gemte sangskatte til en lille udgivelse. Vi har ikke rørt ved det, der er ikke tilført noget, ikke sunget igen. I tre tilfælde har vi dog måtte mixe, simpelthen fordi der ikke fandtes et mix af de pågældende sange. Dette er med andre ord et indblik i vores arbejdskammer - og hvem ved, om vi har fundet alle de sange der gemmer sig!
”Outtakes” er blevet et yderst homogent album, hvor Hanne Boel lader sin store pop- og rockende røst lyde på en lang række aldrig før udgivede sange. Albummet byder på en masse spændende samarbejder, hvor lytteren tages på en omfangsrig rejse gennem de sidste 20 års musikhistorie, med de mest markante danske og udenlandske sangere og sangskrivere. På rejsens vej møder man både Laid Back, Tim Stahl, og John Guldberg, Muassa Diallo, Jens Runge, Nikolaj Torp, Klaus Menzer, Benjamin Koppel, Carsten Dahl, Frede Ewertt, samt Jacob Andersen m.fl.  Alt sammen produceret og bundet sammen af den legendariske producer Poul Bruun.

På live-fronten dykker Hanne Boel også lidt tilbage i tiden til 2005-2006-2007, hvor Hanne med meget stor succes turnérede i et trio set up med Jens Runge og Vicky Singh - begge på guitar og kor.
Senest høstede Hanne Boel i trio set up en 4 stjernet anmeldelse i Gaffa i forbindelse med Hanne’s dobbelt koncert med Suzanne Vega i Vejle Musikteater i oktober 2013.


Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
14.00
Billetter: Kr. 240 INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 260 i døren. 

 


Go Go Berlin og The Blue VanFredag 21/11 kl. 20.00 Go Go Berlin & The Blue Van /
                          Supp. Velvet Volume

Prøv li' å hør her..!
Vi synes selv, at vi har fået en fantastisk idé til en "ROCK Reunion Of The year"..! Med slet skjult stolthed, har vi jo for længst annonceret et gensyn med et af Danmarks ubestridt fedeste LIVE bands, de snart legendariske THE BLUE VAN, fredag d. 21, november, og billetsalget er egentlig i gang og det hele kører..! Men pludselig åbenbarede der sig en enestående mulighed, som vi bare var nødt til at efterfølge benhårdt.

Tilbage i 2012 var THE BLUE VAN endnu engang på en omfattende tour, ganske som de har været det siden de startede deres glorværdige karriere tilbage i 90'erne. Men på denne tour tog de et supportband med, som de selv anså for værende et af tidens fedeste nye rock bands: GO GO BERLIN.

Den support tour blev et afgørende springbræt for GO GO BERLINs fremtidige færd, og i dag skal man være både døv og blind, for ikke at have stødt på bandet rundt omkring på landets klubscener og festivaler. For ligesom det også er tilfældet med THE BLUE VAN, har de i den grad knoklet på landevejen. I den forbindelse har de da også besøgt Bygningen en tre gange efterhånden, og med de shows begge bands har leveret her, er de altid velkommen tilbage.!

Jamen HOV, pludselig fik vi et ønske fra GO GO BERLIN, om at komme tilbage til BYGNINGEN, som tak for støtten på deres vej op, og det specifik med netop d. 21. nov. som en af kun to ledige datoer, inden tourbussen for alvor satte kurs mod udlandet. Og hvad var mere nærliggende, end spørge begge bands; "Hey, hvad med en lille kollegial reunion i Bygningens Store sal, og gi' Vejle en ROCK fest, de sjældent har set mage til..?

Og med thumbs up fra begge bands på den, er vi pave stolte over, at kunne præsentere en dobbeltkoncert med GO GO BERLIN og THE BLUE VAN...og det ovenikøbet med opvarmning af de sejeste tre rocktøser i VELVET VOLUME..!


Arrangør: Bygningen
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 200 - INKL. gebyr i forsalg på billetlugen.dk / Kr. 220 i døren.  


 

 

Se andre arrangementer 

Tilbage til toppen

Ved Anlæget 14B
7100 Vejle
Telefon: 75 83 86 77
info@bygningen-vejle.dk