Koncertkalender - siden opdateres løbende...

MAJ 


Onsdag 20/5 kl. 19.30 Jan Harbeck quartet, feat. Walter Smith III

Den 36-årige saxofonist Jan Harbeck, emigrant fra Aalborg til jazz-hovedstaden, har en særlig tilgang til musikken. Når den er nærmest hans musikalske sjæl, skal den være nærværende, give ro til fordybelse og nydelse. Det har han sammensat sin kvartet efter. Det har han dannet broderskab med den amerikanske saxofonist, Walter Smith III, om denne aften og på den nyligt udkomne cd/lp.

Musikken skal handle mere om at skabe og formidle følelser end om at præstere på et instrument. Denne tilgang til musik gav Jan Harbeck Quartets første udgivelse æren af en dansk jazz Grammy i 2008. JIVE skrev dengang i forbindelse med en koncert, at musikken ligefrem kunne anbefales til sex i soveværelset! I de forløbne år er Jan Harbeck kommet endnu dybere ind i sin musik. Musikerne, Henrik Gunde, Eske Nørrelykke og Anders Holm, er de samme, som nu kender hinanden helt til bunds musikalsk og kender betydningen af nærvær i musik. Musikken kan være Harbeck-originalkompositioner eller standards. Det gør ingen forskel for Harbeck, blot man søger ind til kernen af materialet og finder den røde tråd. Ellington, Harold Arlen og Astor Piazzolla fra standard-repertoiret får “The Harbeck-Smith touch” på den nye cd, som også præsenteres denne aften.

Jan Harbeck har sunde ambitioner om at komme udenlands med sin musik. Hans musik bliver hørt, spillet og anmeldt godt i nogle af de store europæiske jazz-lande. Det giver muligheder for at lave turneer. Også samarbejdet med den 33-årige amerikanske instrument-kollega, Walter Smith III, varsler den nye internationale tilgang. Walter Smith er en broder i ånden for Jan Harbeck. Også Smith prioriterer fordybelsen og nærværet på bekostning af det musikalske ego. Han er en af den nye generation af store musikere, som er på vej i USA. Han har turneret og indspillet med Terrence Blanchard, Jason Moran, Christian McBride samt Roy Haynes.

De to saxofonister klæder hinanden utroligt godt. De snor sig ind og ud mellem hinanden, kommenterer på udsagnene, fører den musikalske dialog videre og finder ind til essensen af det enkelte nummer. Stadig er det improvisation med melodien i centrum og med små forskydninger og nuancer. Musikken bliver til nydelse for lytteren, som på denne måde indbydes til fordybelse i sit eget indre. Musikken er stemningsfuld “late night mood” og stadig skabt med kærlighed og til kærlighed!

“Engang havde København Ben Webster til at blæse byens sjæl op. Nu har vi Jan Harbeck!”, siger de derovre. Denne aften blæser Harbeck og Walter Smith III liv i Vejles jazzsjæl. 

Arrangør: JIVE
Dørene åbnes kl:
19.00 - koncerten afholdes i Store Sal
Billetter: Kr. 120,- / Medlem JIVE kr. 100,- / Billetsalg i døren      


Lørdag 30/5 kl. 20.30 Big Creek Slim Band

Big Creek har en stemme og feelin’ uden lige og spiller lowdown blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, John Lee Hooker og Lightning Hopkins. Når man hører ham synge får man et chok... det går rent ind – er råt og nærværende – han tryllebinder sit publikum!

Big Creek Slim vandt i 2013 prisen som bedste blues act i Danmark ved Danish Blues Challenge. Han er en vaskeægte Blues Hobo og har boet og rakket rundet i Louisiana, Mississippi, Arkansas, Alabama og Tennessee i flere år. I løbet af de sidste ti år har han udviklet sin egen stil, der har dybe rødder i den sorte blues. Utallige rejser med guitaren har bragt ham vidt omkring, og han er i dag bosat i Brasilien, hvor han spiller blues i klubber, barer og på gaden.

 

Arrangør: Crossroads
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Se crossroads-vejle.dk

 


JUNI


Torsdag 11/6 kl. 20.00 Hans Knudsens Jumpband

Traditionel jazz

4- mands orkester, der er kendt for deres enorme spillehumør. Bandet har været med på den danske jazzscene i adskillige år. Med rødderne dybt forankret i traditionel  New Orleans tradition bydes der på jazz, jump, rythm-  and bluesmusik, boogie- woogie, rock  soul samt egene kompositioner. Alt spillet med en swingende råsound, der er kendetegnende for Hans Knudsens Jumpband.

Arrangør: Vejle Jazzklub
Dørene åbnes kl:
19.00
Billetter: Kr. 130,- / Medlem Vejle Jazzklub kr. 80,- / Billetsalg i døren   

 


Se andre arrangementer 

Tilbage til toppen

Ved Anlæget 14B
7100 Vejle
Telefon: 75 83 86 77
info@bygningen-vejle.dk